сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-полезното яйце?

Най-полезното яйце?

Яйцата са една от свещените храни на бодибилдинг обществото, заради което преди време им посветихме отделна статия. Хранителният състав на различните кокоши яйца в общия случай е еднакъв, но някои ферми хранят кокошките си със специални формули, променящи вида и състава на снесеното - обикновено към по-добро! Поне в САЩ не е разрешено кокошките, използвани за добив на яйца, да поемат хормони. Ако искате да повишите приема на омега-3 киселини, да подобрите нивата на холестерола или да се храните "органично", огледайте се за яйца от тези разновидности:
 
Органични яйца
Яйцата стават органични според условията, в които е отглеждана кокошката. За съжаление етикетът "органичен" не носи гаранция, че кокошката е била свободна, тоест оставяна да живее навън. Тези кокошки се хранят със сертифицирана органична формула, която ги поддържа в добро здраве. Но това няма непременно отношение към качествата на яйцето. 

 
"От свободни кокошки"
"Свободните" кокошки щъкат на свобода из двора (поне през деня), хранят се с растения и насекоми, съответно и снасят различни яйца от кокошките, отглеждани в клетки и люпилни, които се хранят по специални формули. Закономерно, яйцата от свободни кокошки съдържат по-високи нива на бета-каротен, витамин D, E и омега-3 мастни киселини в жълтъка. Отново - етикетът на яйцата не е гаранция, че те са произлезли от свободни кокошки, но поне в България е достатъчен повод за значителна надценка.

 
Яйца с променен хранителен състав
Както споменахме, храната, обогатена с определени вещества, променя състава на яйцата. Например кокошки, в чиято храна са добавени допълнителни омега-3 мастни киселини, снасят по-богати на омега-3 киселини яйца. Сигурно сте срещали да се продават "омега-3 яйца" - ето как се отглеждат те. Концентрацията на полезните вещества става в жълтъка. Освен омега-3, производителите понякога добавят и витамин Е с антиоксидантни свойства.

 
Нискохолестеролни яйца
Ако имате проблеми с холестерола, можете да потърсите този вид яйца с най-малко 25% по-ниско съдържание от стандартния жълтък. Снасят ги кокошки на изцяло растителна диета, в която източник на мазнини е олио от рапица - то има много концентрирано съдържание на есенциални мастни киселини и най-ниското съдържание на наситени мазнини.

Сила БГ Тийм
Продукти за цялостно здраве
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Сайтът Muscular Development потвърди, че Джей Кътлър е подписал договор с BPI. Четирикратният мистър Олимпия ще бъде лице и на EXT и Image Sports. Това би следвало да означава, че шампионът е скъсал с Alpha Helix, но комбинацията Джей-BPI има потенциал да стане достойна конкуренция на Muscletech. Разбира се, привличането на Джей е обвързано и с пускането на нови продукти на пазара, като появата им се очаква догодина. Очакваме още информация по случая."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com