сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Мисия хранене: Глад!

Мисия хранене: Глад!

Ние знаем, че правиш какво ли не в името на мечтаната фигура. Но за всички е повече от ясно, че с глад и лишения, мечтана фигура не се прави.

Е, нека ти разкажем малко повече за това какво точно се случва с тялото и организма ти по време на глад.

Ако смяташ да започваш гладуване с цел загуба на някое друго килце, то тогава бъди подготвен да си навлечеш редица здравословни проблеми.
Да, с глад ще постигнеш редукция на теглото, но това отслабване няма да бъде нито трайно, нито качествено, за съжаление.

Ще изчистиш организма си и видимо ще намалиш мазнините по тялото си, но струва ли си?В съотношение със загубените килограми от мускули, определно мазнините ще са по-малко, защото мускулната тъкан се подлага на  т.нар „самоизяждане” по време на гладуване.

Благодарение на еволюцията, тялото е развило способността си да съхранява енергия и да се справя със ситуации, когато няма налична храна наоколо.В продължение на много векове, гладуването вероятно е било нещо нормално за повечето хора и тялото се е адаптирало към този начин на живот. Установено е, че дори много слаби хора могат да оцелеят в продължение на 40 и повече дни без храна. Тялото има специален механизъм, който влиза в действие, когато не приема храна.

Гладуването не е изнемогване от глад, а изгаряне на натрупаната енергия от тялото.
За изнемогване от глад става въпрос тогава, когато тялото вече не разполага с натрупана енергия и започва да използва съществени тъкани, като например вътрешните органи като източник на енергия.Лечебното гладуване се прекратява много преди това да се случи.

По време на гладуване в тялото се осъществяват много физиологични промени.
През първия ден, или приблизително по това време, тялото използва своите гликогенни резерви, захарите, които представляват основните енергийни източници.След тяхното изчерпване, тялото започва да използва мазнините за тази цел.
Гладуването за период от повече от 3 дни се препоръчва масово като терапия.
Именно в състоянието на кетоза се изгарят излишните мазнини и увредените тъкани. Тогава усещането за глад изчезва и много хора се чувстват по-енергични и тонизирани.

Отслабването през първите няколко дни на гладуването е най-бързо – губи се до 1кг на ден!В случай на недохранване, естествената гениалност на тялото забавя метаболизма, за да пести сили и енергия.

Ползи от гладуването:

 • Пълната детоксикация и освобождаване на тялото от отровите, попаднали чрез въздуха, водата и храната, хормони, антибиотици, пестициди, тежки метали и алкохол.
 • Излекуване на редица заболявания / екземи, псориазис, бъбречни заболявания, хронично главоболие, хипертония, захарен диабет тип 2/.
 • Държим да подчертаем, че цялата тази детоксикация трябва да се бъде под лекарско наблюдение и ръководство. С цялостно изчистване на организма, човек се чувства по-спокоен и уравновесен.Недостатъци от гладуването:

 • Гладуването намалява работоспособността поради недостига на енергия за ежедневните задължения – а какво остава за физическата активност!
 • За мозъка, който се нуждае постоянно от глюкоза, тялото започва да разгражда мускулна тъкан през втория ден на гладуването. В това изключително ефективно състояние, черният дроб започва да превръща натрупаните мазнини в кетони, които могат да бъдат използвани от мозъка и сърцето като енергия.
 • Аминокиселини за синтез на хормони и ензими, когато не постъпват чрез храната, не се набавят от мастните запаси, а организмът ги взима от мускулите. Да, но ощетените мускули загубват своя обем и стегнат вид. Човек намалява на килограми, но фигурата му не става по-красива.
 • Йо-йо ефектът след гладуване също не закъснява. Той е сигурен, защото тялото все още е със забавен метаболизъм. Гладуването увеличава склонността на тялото да складира мазнини и намалява способността да се използват за енергия. Първото се случва чрез ензими, които отговарят за натрупването на мазнините, а второто чрез намаляване активността на тези, които ги разграждат.
 • Гладуването увеличава апетита след това. Причината е в засилената активност на грелин – хормон на глада. Временно е нарушена и способността на тялото да преценява енергийните си нужди, а на фона на забавен метаболизъм и склонност на организма да складира мазнини, резултатът е рязко качване на килограми, често повече от преди гладуването.

Все пак, ние от СИЛА БГ не подкрепяме постигането на мечтаната фигура чрез гладуване.

Точно заради това ти показваме пет алтернативи на храненията през деня, с продукти от сферата на хранителните добавки, които да включиш в менюто си още днес!

Закуска:Късна закуска:Обяд:Следобедна закуска:Вечеря:Нека обобщим осемте най-вредни ползи от гладуването:


 1. Гладуването може да навреди на здравето ти.
 2. Гладуването води метаболизма към икономичен режим.
 3. При гладуване се губи много мускулна маса.
 4. Гладуването може да те направи по-дебел в бъдеще.
 5. Гладуването увеличава склонността на тялото да складира мазнини и намалява способността да ви използва като енергия.
 6. Гладуването увеличава апетита.
 7. Гладуването намалява енергийното ниво и работоспособността.
 8. Гладуването се отразява негативно на социалния ти живот!

Има редица други начини за извайване на фигурата, както и продукти, благодарение на които да се отървеш бързо и лесно от нежеланите килограми. А в комбинация с правилни и редовни тренировки, резултатът няма да закъснее!

Правилният път за отслабване е в баланса между правилното храненене и редовната физическа активност!
 
Храни ума и тялото си!

Живей пълноценно!


СИЛА БГ Тийм!
Ето ги нашите вкусни, полезни и нискокалорични предложения, които да включиш в дневния си режим, без да имаш притеснения:
100
.
00
лв.
262
.
00
лв.
6
.
98
лв.
6
.
98
лв.
36
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
33
.
50
лв.
38
.
30
лв.
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"DHEA може да помогне в предотвратяване на повишаването на телесните мазнини. Той винаги има такъв ефект върху животните - и то доста голям. Докато изследването при млади мъже показва, че ежедневни дози от 1600 милиграма DHEA значително намалява нивата на телесни мазнини, макар последвалите проучвания да не успяват да потвърдят това откритие."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com