сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Патентованите блендове: позитивна тенденция или заплаха?

Патентованите блендове: позитивна тенденция или заплаха?

През последните години компаниите, чиято дейност обхваща производство на хранителни добавки, все повече залагат на употребата на, така наречените, патентовани блендове. Този процес означава, че производителят е включил в съдържанието на продукта специфичен микс от ингредиенти, които заедно формират патентована съставка.


В зависимост от формулата на суплемента, въпросният бленд може да заема малка част, повече от половината или дори целия  активен състав на хранителната добавка. Някои марки  инвестират в изследванията и патент на собствени уникални съставки, други ползват услугите на отделни компании, които специализират само в такава дейност, а трети избират да лавират между двете стратегии на развитие. Тази тенденция се засилва все повече и при производството на хранителни продукти.Защо се случва?

Официалното обяснение и основна причина е необходимостта от предпазни мерки срещу конкуренцията. Пазарът на хранителни добавки и фитнес суплементи е огромна динамична структура, която непрекъснато търпи промяна и върви само в една посока: напред. Голямата част от потребителите се отличават с висока информираност, лично отношение и взискателност към предлаганите продукти.

Компаниите-производители са наясно, че техните клиенти винаги търсят най-доброто качество и постоянно са нащрек за следващия революционен суплемент. Пазарът ежедневно е заливан от нови предложения с усъвършенствани формули, които целят покриването на все по-голям обхват от нуждите на потребителите.

В този ред на мисли, не е учудващо, че водещите фирми предпочитат да правят колкото се може по-малко информация, която касае техните добавки, публично достояние. Тук на помощ идва патентованият бленд, тъй като  до преди няколко години производителите не бяха длъжни да разкриват пълното съдържание на такава съставка. Чрез включването на патентован бленд в продукта компаниите се застраховат срещу плагиатстване и кражба от страна на конкуренцията.

ТОП 7 ПАТЕНТОВАНИ БЛЕНДОВЕ

Марка Продукт Патентован бленд
Doctor’s Best Vitamin C 1000 mg. Quali TM - C
Amix EnzyGen DigeZyme®
Scitec Attack 2.0 ATTACK STACK
MusclePharm Assault Assault®
Doctor’s Best French Red Wine Grape BioVin®
PROLAB Advanced Caffeine Chocamine® Cocoa Extract
Amix Amino Pills Amix TM  AminoPills Matrix


Механизъм на действие

Според разпоредбите на Европейския съюз относно правилника за суплементи и хранителни добавки при употреба на патентована съставка производителят е длъжен да публикува цялото й съдържание. Разбира се, както почти всички закони, този също е обвит в известна доза мистерия. Правилата на нареждането имат специфична насоченост по отношение на точния грамаж на отделните ингредиенти в патентованата съставка.

Производителят е длъжен да посочи колко процента точно заема бленда от цялостното съдържание на дадения продукт. В случай, че част от съставките на патентования бленд присъстват в продуктовото описание на опаковката на суплемента, то само тогава компанията трябва да оповести и тяхното съотношение в проценти. В противен случай, производителят трябва само да изброи компонентите(по низходящ ред на грамаж)  на патента и неговото реално количество спрямо цялата формула на хранителната добавкаПолзи и недостатъци

Да започнем с очевидното – фактът, че съществува установен закон, съвсем не означава, че всички го прилагат на практика. Редица производители на хранителни добавки пускат на пазара , продукти които съдържат патентовани блендове с неуточнен състав. Това особено важи за незаконно продаваните суплементи, които обикновено предлагат на потребителите патенти, които съдържат предимно евтини компоненти, които не дават желания краен резултат, примесени с малко количество качествени ингредиенти.

Добрата страна на нарастващата употреба на патентовани блендове е, на първо място, засилване на атмосферата на конкуренция, което винаги е в интерес на потребителя. Производителите, загрижени за своята репутация и съответно продажби в дългосрочен план, биха се доверили само на проверени лаборатории и биха инвестирали в развитието и дистрибуция на блендове с тествано и доказано качество.

Пример за такъв професионален подход е немската компания AlzChem AG, която от години се радва на безупречна репутация и все по-разрастващо се потребление на своите продукти. AlzChem AG са „виновниците”, които стоят за популярния креатинов патент Creapure ® - една от най-чистите форми на креатин, които можете да намерите на пазара към настоящия момент.

Формулата на тази съставка многократно е подлагана на тестове и изследвания и отдавна е доказала своята ефективност и качество. Creapure ® представлява естествената форма на креатин, която се синтезира в човешкия организъм, всеки етап на производствения процес е стриктно проверяван за евентуални отклонения. Ръководният екип на AlzChem подчертава, че компанията не дистрибутира продуктите си директно до потребителите, а насочва усилията си към сключване на успешни партньорства с различни марки на фитнес суплементи.

В каталога на СИЛА БГ присъстват редица хранителни добавки, чиито състав съдържа формулата на Creapure ®, които потребителите ни  заслужено оценяват по достойнство.

Creapure Creatine 5000 от EVERBUILD е суплемент, който съдържа именно патентованата съставка на AlzChem. Употребата на продукта води до нарастване на мускулната маса, подобряване на постиженията във фитнес залата и ускорен процес на възстановяване след тренировка. Добавката е уникална по рода си, защото съдържа 5000 милиграма чиста форма на Creapure ® креатин монохидрат и няма добавени други съставки. Продуктът има неутрален вкус и това го прави подходящо допълнение към всякакви видове напитки и суплементи, без да ги натоварва с допълнителен аромат или овкусяване.Още една марка, която е направила избор да се довери на безупречното немско качество на AlzChem е NUTREX. Creatine Drive Black също е суплемент, който съдържа Creapure ®. Една опаковка предлага на потребителите 100 дози от този уникален патент, който гарантирано стимулира синтеза на мускулна тъкан и спомага за бързо възстановяване след интензивна тренировка. Една доза от продукта (3 грама) снабдява организма с оптимална дневна прием на чист креатин монохидрат. Употребата на Creatine Drive Black от NUTREX не изисква зареждаща фаза и няма необходимост от високи дозировки за постигане на максимален резултат.

Creatine Powder на DOCTOR’S BEST също е продукт,който съдържа в състава си Creapure ® креатин монохидрат. Редовният прием на суплемента повишава нивата на енергия, стимулира мускулния растеж и не на последно място – способства за синтеза на аденозин трифосфат. DOCTOR’S BESTе марка, която още от създаването си поддържа ясна политика на прозрачни отношения със своите клиенти. Ръководният екип на DOCTOR’S BEST залага на патентовани формули, произведени от утвърдени имена в бранша и преминали през стриктни тестове за безопасност и качество.Creapure Creatine Monohydrate на REFLEX е още един възможен избор, ако искате лично да подложите на тест доказаното качество на Creapure® на AlzChem. Редица проучвания свидетелстват, че употребата на креатин монохидрат увеличава силата и издръжливостта с 15 % , дори при положение, че периодът на прием е кратък. Creapure ® се отличава с изключителна чистота на финалния продукт, в който отсъстват други примеси или потенциално опасни за здравето отпадъчни съединения.

Заключение

Що се отнася до патентованите формули, както и при всичко останало на пазара, резултатите от употребата на подобни суплементи са решаващият фактор за успех, който в ерата на социалните медии, практически, е най-добрата форма на реклама. Ако приемът на определен патент не донесе ефекта, обещан на опаковката на суплемента, повече от нормално е да се очаква загуба на интерес от страна на потребителите.

Екипът на СИЛА БГ Ви съветва да се доверявате единствено на доказали качеството си марки!

СИЛА БГ Тийм!
ПРОДУКТИ С ИЗПОЛЗВАН ПАТЕНТОВАН БЛЕНД!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
70
.
00
лв.
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Щатската администрация за храни и лекарства (FDA) изпрати предупреждения до избрани фирми, произвеждащи суплементи със съдържание на DMAA. Gaspari бяха принудени да махнат от сайта си техния Spirodex. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com