сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Полезните свойства на лимоновата вода

Полезните свойства на лимоновата вода

 
Въпреки, че е доста изкушаващо да грабнеш любимите напитки като студен чай, кафе лате или енергийна напитка, когато търсиш нещо, което да утоли жаждата ти, имай в предвид, че голяма част от тези напитки, както и много други, съдържат голямо количество добавена захар и калории. Една вкусна и приятна алтернатива на всички изкуствени напитки е лимоновата вода, която съдържа нула калории и същевременно ти осигурява някои ценни ползи за здравето.
 
 

Полезни свойства на водата
 
Основната съставка в лимоновата вода, разбира се е водата. Можеш да добавиш пресен лимонов сок към чаша вода, за да подобриш вкуса и да я направиш по-приятна за пиене, което от друга страна ще те накара да посягаш към чашата по-често. Консумирането на достатъчно количество вода е от съществено значение за оптималното здраве. Това е основният химикал и компонент в тялото, съставляващи около 60 процента от телесното тегло. Всяка система в организма зависи от водата, за да функционира правилно. Водата прочиства токсините от жизненоважни органи, доставя хранителни вещества до клетките и създава влажна среда за тъканите в ушите, носа и гърлото. Недостатъчният прием на вода може да доведе до дехидратация - състояние, което се случва, когато тялото не разполага с достатъчно вода, за да извършва нормалните си функции. За жените, препоръчителното количество вода е около 2,2 литра вода на ден (около 9 чаши), а за мъжете - около 3 литра на ден (около 13 чаши).

 
 
Полезни свойства на лимона
 
Добавянето на пресен лимонов сок във водата е чудесен начин да се възползваш от здравословните ползи и хранителните свойства на този плод.  Лимоните се отличават с ниско съдържание на наситени мазнини и натрий и са отличен източник на фолиева киселина, калий и витамин С. Фолиевата киселина е водоразтворим витамин, изключително важен за правилното развитие на плода през периода на бременността. Фолиевата киселина може да предотврати влошаване на познавателната способност, развитието на рак, а също така да намали риска от психиатрични състояния и сърдечно-съдови заболявания. Калий изгражда протеините и съответно мускулите, поддържа нормалния растеж на тялото и регулира електрическата активност на сърцето. Витамин С е необходим елемент за растежа и възстановяването на тъканите във всички части на тялото. Като мощен антиоксидант, той съдържа хранителни вещества, които блокират вредното действие на свободните радикали върху клетките, което може да предизвика сериозни заболявания като рак, сърдечни проблеми и артрит.
 


 
Прочистващи свойства
 
Лимоновата вода играе важна положителна роля в прочистването на организма. Овкусената с лимонов сок вода съдържа лимонена киселина, която може да изчисти калциевите камъни и да предотврати натрупването на калциеви отлагания в артериите. Тези наслагвания повишават риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, лимоновата вода може да осигури на организма необходимата хидратация и да му достави антиоксиданти и електролити.

 

Здравословна алтернатива
 
Лимоновата може да бъде вкусна алтернатива на други, не толкова здравословни напитки. Както споменахме, тя не съдържа никакви калории, а освен това не е необходимо да се чудиш какви скрити съставки са включени в съдържанието.
 
Препоръчани продукти за здравословна подкрепа
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Папаин Подобен на химотрипсина в действия и приложения, папаина принципно разпада протеин, но част от компонентите на ензима разграждат мазнини и въглехидрати. Може да е особено полезен при високобелтъчни хранения и храни. Един от най-мощните ензими, извлича се от латексовото мляко на папаята. Папаина основно се приема орално."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com