сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Пътят към "заветните шест"

Пътят към "заветните шест"

Може би познавате такива хора, а може би вие сте един от тях. “Правя по хиляда коремни преси дневно, но въпреки това заветните шест плочки си остават невидими”!

Има само една истинска „тайна”, която ще ви помогне да изкарате „заветните шест” на бял свят.
 
Изискват се много тренировки, за да се повиши силата, да се създаде издръжливост и да се развие коремната мускулатура. Но за да видите дефиницията на вашите "плочки" (или която и да е друга мускулна група), без съмнение това зависи почти изцяло от ниското ниво на подкожни мазнини.

Ако сте тренирали усилено коремната мускулатура и сте я развили наравно с останалите групи, но не виждате своята преса, значи имате голямо количество подкожни мазнини, които я покриват и й пречат да изпъкне. Долната част на корема се оказва едно от местата, където хората, особено мъжете, най-често складират телесни мазнини.
 
Коремна мазнина = голям проблем
Има научно обоснована причина, поради която долната част на вашия корем е последното място, от което мазнините искат да си отидат. Повечето хора имат неравномерно разпределение на мазнините по тялото си. Всеки от нас има заложени определени части на тялото, които се използват като мастни депа - също както всеки има кодирани гени, определящи цвета на косата и очите, например.

С други думи, при различните хора мазнината, изглежда, избира различни части от тялото, в които да се складира. Най-често срещаните са: коремната област, ханша и горната част на бедрата. Има научно обоснована причина и за това.

Вашите мастни клетки не са просто вътрешен резервоар за допълнително гориво. Те всъщност са жлези с вътрешна секреция, които приемат и изпращат сигнали от тялото. Може да се каже, че мастните ви клетки говорят на вашето тяло и вашето тяло им отговаря. Този "диалог" активира цяла мрежа от хормони и рецепторни системи в тялото.

За да може да се освободят мазнините, хормонът адреналин (епинефрин) е необходимо да бъде отделен и да изпрати сигнал до вашите мастни клетки. Вашите клетки приемат този хормонален сигнал чрез адреналинови рецептори, наречени адренорецептори.
 
Мастните клетки имат Бета 1 (Б1) и Алфа 2 (А2) рецептори.

Б1 рецепторите са добрите момчета. Те активират хормоно-чувствителната липаза – ензим, отговорен за разрушаването на мазнините, който им позволява да навлязат в кръвообръщението и да бъдат изгорени като енергия.

А2 рецепторите са лошите във филма. Те блокират мазнинно-освобождаващия ензим в мастните клетки и провокират складирането на мазнините.

Какъв е смисълът от цялата тази физиология? Оказва се, че при мъжете долната част на корема е много силно наситена с А2 рецептори, което ни дава обяснение защо точно там се "лепят" по-голямата част от мазнините, които натрупваме, и защо именно те се чистят най-трудно.
 
Мислете за коремната мазнина като за дълбоката част на плувен басейн – няма как да изпуснете водата от него, без да го пресушите целия.

Но не оставяйте това да ви обезкуражи. Коремната мазнина ще си отиде - просто тя ще е последна.
 
Голяма грешка е да мислите, че стотици и хиляди коремни преси ще премахнат от тялото ви излишните мазнини. Това, с което могат да допринесат те, е увеличаване на цялостния енергиен разход на организма и, в комбинация с адекватен хранителен режим, да доведат до „калориен дефицит”, който да постигне понижаване на нивото на подкожните мазнини. Той се получава от намаляване на количеството приета храна и увеличаване на физическата активност.
 
Най-доброто, което можете да направите когато решите да чистите мазнините, е да намалите времето, което отделяте за тренировка на коремната мускулатура, и да го използвате за интензивна кардио тренировка и тренировка с тежести за останалата част от тялото. Също така обърнете внимание на приеманата от вас храна - яжте само това, което е необходимо!
 
Голяма заблуда е да мислите, че хиляда коремни преси могат да накарат вашата преса да изскочи под кожата, докато диетата ви същевременно е пълна бъркотия и не води до нищо повече от складиране на излишни мазнини. Не мислете, че упражненията за коремна мускулатура нямат своята важност. Но нито едно упражнение за корем няма да ви помогне, докато имате солиден пласт подкожна мазнина, която покрива мускулите и им пречи да изпъкнат.

 
Тренировка за коремната мускулатура
Забравете хилядите коремни преси - те са загуба на време! Това, което ви препоръчваме, са тренировъчни занимания с продължителност не повече от 15 минути два пъти седмично, с 2 до 4 упражнения, изпълнени в 10-25 повторения.

Ето една тренировка за развитие на коремната мускулатура, която дава завидни резултати. Необходимо е да се изпълнява два пъти седмично, като е препоръчително всеки месец упражненията да се сменят или завъртат, за да се избегне адаптация на мускулите. Препоръчват се повече повторения, отколкото за останалите мускулни групи, но все пак сме далеч от онези прословути "хиляда".

1. Повдигане на крака на успоредка3 серии по 15-20 повторения.
2. Повдигане на краката със свити колене на успоредка3 серии по 15-20 повторения със задържане за 60 секунди в горна позиция.
3. Коремни преси на римско столче – 3 серии по 15-20 повторения.
4. “Молитва” на скрипец 3 серии по 15-20 повторения.

Финални думи

Екипът на Сила БГ ви пожелава успех с оформянето на пресата за лятото!

Сила БГ Тийм
 
 
Препоръчани продукти за изгаряне на мазнини
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-03-19 | 13:07:39
o4iats
Задържане 60 сек в горна позиция ли?
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"OsteoMove на Natural Factors осигурява пълната гама вещества, необходими за здрави стави: глюкозамин, хондроитин и метилсулфонилметан (МСМ), екстракт от бозвелия и куркума, бор, манган. Съдържа комплекс InflamRelief, собствена плодова формула от седем плодови концентрата, имащи синергично действие за по-силен антиоксидантен ефект. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com