сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Релефни и големи

Релефни и големи

Силовите атлети , които суплементират с Леуцин споделят, че губят значителен процент мазнини от тялото си. Доста вероятно е да не си въобразяват и аминокиселината наистина да ги прави по-стройни и чисти. Според изследване направено с животни в Колумбийския университет Леуцина не само стимулира мускулния растеж, ами и ускорява горенето на мазнини.

Това прави суплемента универсален за всеки, който търси помощ в справянето с катаболните процеси в тялото си, стимул за растеж на мускулатурата, ала в същото време държи на орелефената и естетична визия.
Какво представлява Леуцина ?

Той е верижно разклонена аминокиселина или по-познат, като една от трите BCAA. Във всички BCAA продукти, той е аминокиселината, която доминира над Изолеуцина и Валина – другите две верижно разклонени аминокиселини. Същото важи и за протеиновите суроватъчни концентрати, тъй като той се нарежда след глутамина по-състав в аминокиселинния профил на пудрите. Откакто се знае, че допълнителна суплементация с Леуцин подобрява анаболния отговор на мускулните клетки към аминокиселини силовите атлети експериментират с неговата дозировка.
*В индустрията със суплементи неслучайно той се класифицира, като най-анаболната аминокиселина.Ефекта на Леуцина е достатъчен да ограничи разпада на мускулна маса в период на неактивност. Все още не е установена максимална дневна дозировка, но със сигурност не е суровина с която лесно да злоупотребим, тъй като все пак е изолирана аминокиселина. Белтъчина, която е молекулярно разградена до последно и е готова да навлезе в кръвообращението.

Животински изследвания посочват, че Леуцина не само стимулира мускулната маса, ами и синтеза на колаген. (Nutrition. 2004 Feb;20(2):213-7.), така че леуцина е подкрепа и за съединителната тъкан. По-здрави стави са просто страничен ефект от суплементацията му, ала нека се върнем на темата, която провокира този пост, а именно – Фет Бърнър ли е Леуцина?Изследвания сочат, че повишения прием на Леуцин (или BCAA) редуцира риска от поява на наднормено тегло. Означава ли това, че атлетите също могат да се възползват от свойствата му върху мастния метаболизъм. Нека разгледаме самия научен труд.
 

Изследването

Леуцина е доста интересна суровина. Изследване публикувано в Diabetes през 2007 го прави дори още по-интересен и любопитен. В него изследователите направили експеримент с мишки. Половината от животните били хранени с обикновена храна (означаваме ги с Chow), a другата половина храна с допълнителни мазнини (HFD). Половината от Chow и HFD мишките пък получавали и 55мг екстра леуцин дневно с водата си (Leu).


 

Резултатите

Леуциновата суплементация продължила 15 седмици. През този период HFD мишките станали по-дебели и трудно подвижни. Интересното обаче било, че HFD мишките, които получавали 55мг леуцин дневно били едва ¼ по-малко тлъсти от HFD групата.
 

 

 
Когато изследователите замерили количеството кислород от което се нуждаят мишките за ден установили, че групата на леуцин се нуждаела от повече. Това означавало, че горят повече калории и най-вероятно суплементацията с леуцин действата, като инхибитор при растежа на мастните тъкани.

Анализ на мускулната маса и белите мастни клетки от лабораторните животни показал защо това се е случило. Суплементацията с леуцин повишила синтеза на специфичния протеин 3 (UCP3). UCP протеините от своя страна стимулирали митохондриите да горят повече мазнини с цел енергия. Продукта било производство на далеч по-високи нива на АденозинТриФосфат (ATP).

Заключение:

По-силни, по-големи и с по-ускорен метаболизъм. Така изглеждат нещата при суплементация с верижно разклонената аминокиселина Леуцин. Добавка, която би намерила приложение в инвентара на всеки атлет независмо целта му, тъй като пази мускулатурата и гори мазнините.

Търсите Леуцин на добра цена и с отлично качество ?

Разгледайте чистата серия на Евърбилд. Един от продуктите от серията на Everbuild Nutrition без овкусители, оцветители и пълнежи е именно въпросната аминокиселина. Съдържат се цели 200 000 мг в разфасовка достатъчна за нуждите на всеки атлет.Други изследвания

Изследователи от Щатския Университет в Пенсилвания опитали да повторят експеримента през 2009 използвайки по-малки дози Леуцин, ала резултатите, които получили били с далеч по-незначителни стойности.
 
СИЛА БГ Тийм!
 
Източник: Diabetes  2007 Jun
 
 
Релефни и големи с L-Leucine!
32
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2015-11-29 | 16:12:27
Ники Петров
Използвам левцина целогодишно и съм много доволен от резултатите и препоръчвам на всеки да го прави!! Няма да съжалявате!!
2015-11-19 | 13:00:16
Маринка
Много полезна и интересна статия!
2015-11-19 | 12:49:58
koko
Определено леуцина си действа доста добре.Използвам го и при качване и при сваляне.Подходящ е за всичко.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
32
.
00
лв.
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Defy на Nutrex е логичният край на това, което започвате с употребата на Hemo Rage преди тренировка. Суплементът ще бъде наличен в три вкуса: боровинка, диня и грозде."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com