сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Пет фитнес мита за влизане в кондиция

Пет фитнес мита за влизане в кондиция

Сигурни сме, че нечовешката жега навън по никакъв начин не може да ви задържи извън залата. Много от нас настъпват здраво кардиото и тежестите, за да оформят финалните черти на лятната си физика. Този период на усилени тренировки е съпроводен и с опитване на нови неща в залата, като упражнения, програми и суплементи, а немалка част от нас са и начинаещи в силовия спорт. Затова решихме, че е удачно да си поговорим за някои митове в бодибилдинга, на които може и да не сме обърнали внимание досега. Надяваме се да запълним пропуските в познанията ви и да постигнете прекрасни резултати, тренирайки правилно!
 
Мит: Мускулната треска кара мускулите ви да растат
Грешка! Мускулите ви растат заради хормоните, и това дали те ще накарат мускулите ви да се развият зависи от целия ви стил на живот, включително хранене, честота на трениране, възстановяване. Мускулната треска не е и индикатор, че мускулите ви растат. Но е индикатор, че сте успяли да напрегнете мускула и сега той има потенциала да порасне, за да се адаптира към тежестта и да се възстанови за следващата тренировка. Също така няма нужда да се безпокоите, ако мускулите не ви наболяват след тренировка – липсата на мускулна треска не означава, че не се развивате!

 
Мит: За максимална мускулна дефиниция трябва да правите кратки серии с голяма тежест и малко повторения
Не, това не е най-ефективния начин да постигнете релеф. Дефиницията се постига с много повторения (над 10) в повече серии, които активират натрупване на повече гликоген в мускулите ви. Гликогенът ги прави да изглеждат по-твърди и обемни. Друго предимство на повечето повторения е, че увеличават издръжливостта ви и подобряват формата, с която изпълнявате упражнението. Многото повторения обаче не изграждат мускули толкова ефективно като малкото с повече тежест. Ако искате да извадите мускула на показ преди състезание или просто искате да изглеждате по-релефни, заложете на повече повторения. Ако искате да развиете мускулатура и сила, правете по-малко. Друг ключов момент от вида на мускулите ви е процентът подкожни мазнини. Изгорете ги с кардио, правете повече повторения и ще видите колко изчистени и релефни ще станат вашите мускули.

 
Мит: Кардио сутрин на гладно гори мазнини най-добре
Това е голям мит. Правете кардио когато усещате, че можете да вложите максимална интензивност – за някои това може да е вечер, например. Нека кардио сесията ви да е краткотрайна, но интензивна. Изпробвайте интервална тренировка с продължителност от 10-20 минути с кратки спринтове. Хапнете нещо високопротеиново преди тренировката, а след нея въглехидрат. Това ще позволи тялото ви да отдели повече хормон на растежа.

 
 
Мит: За да растете, трябва да се тъпчете
Да, ако поемате супер много калории, ще станете голям и ще заприличате на близнака на човечето на Мишлен. Ако идеята ви e да покачите чиста мускулна маса, висококалорийната диета не е за вас, освен ако метаболизмът ви не е изключително бърз и изгаря тези калории, преди тялото да ги превърне в мазнини. Изследванията доказват, че при повечето хора на висококалорийна диета 65% от новопостигнатата тъкан е мазнина, а 15% е повишен обем на вътреклетъчната течност. За мускулна маса остава един крайно невпечатляващ процент.

 
Трябва да ядете за да растете, а не за да трупате мазнини. Изчислете калорийния си прием, необходим за поддържане на настоящето ви тегло, и към него прибавете около 500 допълнителни калории. Не пропускайте да правите и кардио. Така ще растете с минимално омазняване.
 
Мит: Изоставам на лежанката, значи трябва да тренирам гърди по-често
Не, проблемът не е само в тренировката, а в храненето. Ако често правите продължителни кардио тренировки, намалете ги. Хранете се с пет балансирани менюта дневно, така че да растете. Ако повишите леко дневната си дажба, ще заякнете осезаемо. Освен това пийте много вода, спете и тренирайте интензивно. И се уверете, че си оставяте време да се възстановите!


Сила БГ Тийм
Топ продукти за твоята тренировка
26
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-07-13 | 14:25:29
Емил Димитров
Общо взето статията е непълна !
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"ABB по принцип не бяха много по суплементите във вид на пудра, но последното им начинение разчупва стереотипите. Speed Stack съществува и в готова за пиене напитка в 650 милилитрова бутилка, но скоро ще бъде пуснат като пудра. Тя е по-нискокалорична и е по-богата на съставки от течността. Очакваните вкусове са плодов пунш и малина. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com