сила бг магазин
сила бг медия
»
»
С фитили или без - това е въпросът.

С фитили или без - това е въпросът.

С фитили или без?

Това е въпроса който мъчи днешния билдър. Има много мнения за или против използването им, но в крайна сметка решението е изцяло ваше.

Какво представляват фитилите?

Фитилите за ръце са ленти от плат или кожа, които се използват за по-голяма упора и захват при изпълнението на някои видове упражнения като:
  • Упражнения за трапец
  • Мъртва тяга
  • Гребане с дъмбели или лост
  • Румънска тяга
 
Използват се най-вече за силови тренировки с повече килограми, с които се цели покачване на маса и сила. Фитилите ти позволяват да натовариш максимално мускула, без да се притесняваш, че захвата ти ще се измори.

Има различни нагласи спрямо накитниците. Някои хора смятат, че са абсолютно ненужен и позьорски аксесоар, до като други се кълнат в тях и никога не пропускат да ги сложат в сака си.

Кой от тях си ти, ще решиш до края на статията.

А сега нека първо се запознаем и с няколкото основни вида фитили:

Фитили с примка:Фитилите с примка са един от най-разпространените спортни аксесоари във фитнес залите. Те имат много предимства, сред които добър захват на примката около китката и регулируемата им дължина. Омотаването им около лоста обаче, може да бъде трудно, особено при начинаещите.  В повечето случаи трудно се освобождават, което може да доведе до травми ако не сте внимателни.

Олимпийски фитили:Простият им дизайн ги прави изключително удобни за мощни движения и бързо освобождаване на тежестите.  Олимпийските фитили са лесни за ползване и без проблем се захващат за лоста.  За разлика от фитилите с примка обаче нямат възможност за регулиране на дължината и съответно захватът не е толкова здрав.

Фитили с куки:Фитилите с кука са хардкор братята от семейството. Те са с универсален размер и не е нужно да се омотават около лоста, заради вградените куки в дизайна им. Проблема с тях идва от това, че много често не може да стиснете лоста с ръце и съответно не позволят качествено изпълнение на упражнението. Също така не са подходящи за някои видове нестандартни лостове.
Фитили със стоманена куки:Фитилите със стоманена кука, са модифициран вариант на обикновените такива.  Те обикновено съчетават в себе си стоманени куки в комбинация със здрав текстил.  Подходящи са за много тежки тренировки, набирания и т.н. Недостатъкът им е подобен и на другия модел с куки. Не дават възможност да стиснете лоста здраво с ръце, както и свличането което се получава понякога.

Известния Канадски влогър Furious Pete има видео посветено на темата за фитилите:Ако все още не си решил дали фитилите са твоят аксесоар запомни няколко прости правила:
  • Не използвайте фитилите непрекъснато. Обикновено има смисъл от тях когато гоните тежки серии и максимален резултат.
  • Отделете време да тренирате и предмишниците, те са толкова важен мускул, колкото и всички останали.
  • При някои видове упражнения, използването на фитили не е препоръчително, тъй като може да доведе до тежка травма.
 
Ние от екипа на СИЛА БГ, Ви предлагаме да разгледате новите предложения от Олимпийския шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев и неговата спортна линия.
 
В крайна сметка решението дали да използвате фитили или не е изцяло ваше. Какво е мнението ви за тях и ползвате ли ги, може да споделите в коментарите долу.

СИЛА БГ Тийм!
Част от предложенията от Стефан Ботев
10
.
00
лв.
10
.
00
лв.
18
.
00
лв.
29
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Ефекта на аминокиселините с разклонена верига приемани преди тренировка подобрява цялостната издръжливост – нещо, което би предизвикало интерес при трениращите бойни спортове, дълго бягане (маратони), плуване или друг тип продължителни тренировки с много движение."

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com