сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Тайната на Леуцина

Тайната на Леуцина

От всички аминокиселини, съставляващи протеина, с най-голямо значение за анаболизма е Леуцинът. В последните години редица изследвания разкриха анаболния потенциал на няколко метаболита на тази необикновена аминокиселина – KIC и HMB (алфа-кетоизокапроат и бета-хидрокси бета-метилбитурат). Сега на хоризонта се задава нов метаболит на Леуцина – HICA, оказваща сериозно положително влияние върху възстановяването.

Леуцинът се счита за мощен анаболик, защото активира вътреклетъчните протеини, което води до мускулен растеж. След като бъде разграден в мускулната тъкан, леуцинът образува метаболити (като KIC и HMB). Тези метаболити предотвратяват катаболните процеси в организми, като същевременно спомагат и за увеличаване на силата и мускулната маса.

Първото изследване за ефекта на HICA е направено със състезатели по борба. На всеки един от тях е давана всекидневна доза от 1.5 грама в продължение на 6 седмици. В края на този период средното покачване на чиса мускулна маса било около 1 кг. Това може и да не звучи убедително, но имайте предвид, че тренировките на тези борци са по 5 часа дневно и се е очаквало да загубят мускулна маса и тегло, а не да покачат чиста такава! Състезателите също така споменават за намаляване на болката след тренировка и далеч по-бързо възстановяване.

Подобно изследване било направено и във Финландия върху футболисти, отново с дневна доза от 1.5 грама, разпределена на 3 приема по 500мг. Резултатите били сходни, което още повече затвърждава потенциала на HICA.

                                                                                                                          
СИЛА БГ ТИЙМ
препоръчани продукти с левцин
42
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"В промоционалното изображение на MusclePharm с трите награди на bb.com (за опаковка, бренд и предтренировъчен продукт - Assault), с които се окичи марката през 2012г. бяха забелязани две нови имена - Battle Fuel XT, който навярно е преработена версия на тестостероновия буустър, и продукт, който носи "-ne" и "-core" в името си. Това може да е всичко - аланин, бетаин, глутамин, креатин, защо не л-карнитин? Предполагаме, че много скоро ще научим какво са измайсторили от "марката на атлета"."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com