сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Фитнес над 40-годишна възраст

Фитнес над 40-годишна възраст

Двaта най-големи проблема за билдърите над 40г. са по-трудното възстановяване и болките в ставите. Намаляването на възстановителните сили в организма е директен резултат от пониженото произвеждане на хормони и по-специално - на тестостерон и растежен хормон. Освен това, след 40г. човек е подложен на по-голям стрес отколкото когато е на 20г. - деца, работа, сметки. Това води до повишено отделяне на катаболния (разрушителен) хормон Кортизол, който може да спре мускулния растеж.
Представяме ви няколко продукта, създадени, за да са в помощ на билдърите над 40г., които искат да изглеждат и да се чувстват добре :

Стимулатори на растежния хормон

image002_20110107
 
Продукти, които по един или друг начин стимулират секрецията на растежен хормон набират все по-голяма популярност в бодибилдинг средите. Тук ще се спрем на тези, които по естествен начин повишават нивата му в организма и нямат нежеланите странични ефекти, които може да се появят при прием на синтетичната версия на този хормон. Ползите от растежния хормон не са само за тези, при които с годините е намаляло производството му, а за хора от всякакви възрасти и особено за атлети. Стимулирането по естествен начин на този хормон помага за добро здраве, пълноценен сън, здрава кожа, по-добро възстановяване след травми и не на последно място за редукцията на мазнините и повишаването на мускулната маса.
 
image003_20110107ЗМА

image004_20110107
 
Ако тренирате здраво, най-вероятно цинкът и магнезият в тялото са в недостиг. Тези важни минерали се изчерпват най-често при атлетите. Попълването им чрез прием на ЗМА - комбинация от цинк, магнезиев аспартат и витамин Б6 повишава тестостерона и инсулиноподобният фактор на растежа (IGF1). Освен това подобрява и качеството на съня.

Ставно възстановяващи

image005_20110107
 
След години тренировки ставите и сухожилията се износват. Намалява синувиалната течност между костите и започват да се появяват болки. За да се избегне това трябва да се приемат добавки съдържащи глюкозамин, хондроитин сулфат, мсм, хрущял от акула. За да подействат благоприятно тези съставки е нужно да се приемат от 2 до 3 месеца без прекъсване. Изследвания потвърждават, че глюкозамин и Хондроитин Сулфат са много полезни за хора предразположени към заболявания в ставите.

Антиоксиданти

image006_20110107
 
Антиоксидантите намаляват действието на опасните в човешкото тяло свободни радикали. Какво са свободни радикали? Физическите занимания и тренировки водят до появата на такива в човешкото тяло. Клетките в организма са подложени на атака от опасни молекули наречени свободни радикали. Това са остатъчни продукти при метаболизма. Имат електричен заряд и са способни да унищожат структурата и функциите на клетките. Освен това, човек постоянно приема свободни радикали от въздуха, който вдишва под формата на токсини и замърсители. Ефектът от тези вреди не се усеща веднага, но в един момент риска от травми на нервната система, ставите, вътрешните органи и кръвните тела става сериозен.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Ще цитираме едно от скорошните изследвания, в което шест жени с наднормено тегло в продължение на 8 седмици 2 пъти дневно приемат по 25 мг форсколин (капсули с 10% стандартизиран екстракт от форсколин). В края на изследването участничките били изгубили приблизително 5 килограма от общото си тегло и намалили процента телесни мазнини с около 8%. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com