сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как се пие: Трибулус Терестрис

Как се пие: Трибулус Терестрис

Tribulus terrestris е латинското названиe на билката, използвана от хилядолетия в народната медицина. В средата на 70-те години на XX век започва усиленото изучаване и изследване на трибулуса с цел извличане на редица сапoнини.

Трибулуса има доказан ефект при лечението на импотентност, атрофия на простатата, сърдечно съдови заболявания (пречистване на кръвта, разширяване на кръвоносните съдове, намаляване на холестероловите плаки), бъбречни проблеми (камъни и пясък в бъбреците и пикочния мехур, диуретично действие), черния дроб, противогъбично действие, стимулира имунната система и др.В България изследванията са били насочени не толкова в посока намаляване на холестерола, а към възможността за използване на трибулуса за лечение на импотентността. В последствие се установява, че фурастаноловите сапонини в трибулуса влияят не само върху либидото, но и в процеса на спермогенеза при мъжете и овулацията при жените.

След дълги изследвания се оказва, че съдържанието на фурастанолови сапонини в билката, растяща в България, е в пъти по-голямо от тези растящи в Китай и Индия.От тук билката се изнася предимно в САЩ и Европа където местни компании произвеждат медикаменти достигащи и на нашия пазар. Освен че трибулуса повишава нивата на свободния тестостерон (при мъжете), той подобрява и неговото усвояване. При жените трибулуса покачва нивата на естроген.Изследванията върху здрави мъже показват че след месец приемане на 750mg. трибулус  терестис на ден, нивата на свободен тестостерон нарастват с цели 41%. Продуктите базирани на трибулус терестрис намират чудесно приложение сред
активно спортуващите и занимаващите се с фитнес и бодибилдинг мъже и жени.

Освен останалите си благоприятни ефекти върху вътрешните органи и имунната система те значително стимулират натрупването на чиста мускулна маса и възстановяване.Нарасналото ниво на тестостерон дава възможност на атлета да задържа повече азот. Така трениращият задържа повече усвоени от храната аминокиселини, свързвайки ги в нови протеиновите структури на мускулните си влакна.Удачни са за комбинация с всякакъв тренировъчен режим бил той насочен към покачване на килограми или изгаряне на мазнини. Един от най-търсените ефекти на трибулуса е много добрата му приложимост при излизане от стероиден цикъл за възстановяване на спермогенезата и производството на собствен тестостерон.
СИЛА БГ Тийм!
Натурални продукти с трибулус терестрис:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-06-28 | 01:01:01
vanko
кой от тези 3-те които сте изкарали като обложки,най-си струва да се купе?
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Синтолът не гради мускул – той предизвиква възпаление на мястото на инжектиране, което причинява издуване и боли доста. Няма да видите човек, чийто мускули в естествено състояние да изглеждат така, както ги прави да изглеждат синтола. Представете си 50 сантиметров бицепс и предмишница, която изглежда като на петокласник в сравнение с него."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com