сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как се пие: Трибулус Терестрис

Как се пие: Трибулус Терестрис

Трибулус терестрис – бабини зъби, е растение, което произвежда плодове, покрити с шипове. Хората използват плода, листата и корена като лекарство.
Хората използват трибулус терестрис също за състояния като болки в гърдите, екзема, разширена простата, сексуални смущения, безплодие и много други.
 
Както всички билки, трибулус терестрис съдържа много активни съставки. Въпреки това, неговите сапонини - по-специално стероидният сапонин протодиосцин - понастоящем се смята, че е основното активно вещество на билката.Трибулус се използва главно като билков бустер за тестостерон или е включен във формули за повишаване на мускулната маса или сила. Например, когато изследователи от Литва наскоро предоставиха на спортистите 625 милиграма от трибулус, съдържащ 40% сапонин, три пъти дневно в продължение на 20 дни, те съобщиха, че циркулиращият тестостерон се увеличава значително през първите 10 дни от експеримента.Трибулусът оказва влияние върху нивата на тестостерона, това да стане чрез увеличаване на лутеинизиращия хормон (LH) или фоликулостимулиращия хормон (FSH). Друго обяснение за всяко повишаване на тестостерона може да бъде, че това се случва като вторичен отговор на способността на Трибулус да намали значително кръвната глюкоза.
 
Ето някои от предимствата на Tribulus Terrestris за света на бодибилдинга:

# 1 - Това е тестостеронов бустер


Тестостеронът е в пика си в периода на тийнейджърските години и началото на двадесетте години, но след това се наблюдава спад. Поради тази причина, много мъже искат да намерят начини да повишат тестостерона си.Разбира се, има стероиди и други начини, по които можете да увеличите нивото на тестостерона, но много от тези методи просто не са толкова безопасни. Трибулус терестрис е естествен бустер за тестостерон. В действителност е известно, че се повишават нивата на тестостерон само за няколко дни.Тестостеронът наистина е един от основните хормони, който влиза в играта, когато става дума за културизъм. С това казано, той играе важна роля и в други телесни функции. Ниският тестостерон може да доведе до множество здравословни проблеми, така че тази добавка действително може да бъде полезна в много направления.

Добрата новина е, че тази билка помага естествено да се увеличи нивото на тестостерона, защото е богат на сапонини.
Това са фитохимикали, които повишават способността на организма ви да произвежда естествено тестостерон.# 2 - Може да увеличи мускулната маса

Културизмът е свързан с изграждането на мускулна маса, така че фактът, че трибулус терестрис помага да се увеличи мускулната маса е наистина доказано.Това се дължи на производството на тестостерон. Колкото повече тестостерон има тялото ви, толкова повече мускулна маса ще можете да изградите.

Също така подобрява притока на кръв към вашите мускули. Те се нуждаят от притока на кръв към тях, за да бъдат здрави. Заедно с изграждането на мускулна маса, тя също може да помогне на възпалените мускули да се лекуват след тренировка. Това означава по-бързо време за възстановяване и няма нещо, което да ви спира да направите най-трудната тренировка, правена някога!


 
# 3 – Трибулус терестрис дава повече сила

Едно нещо, от което всички културисти се нуждаят е сила. Това е друга полза, която се дължи на производството на тестостерон. Това е така, защото тялото ви се нуждае от тестостерон, за да могат мускулите ви да работят правилно и адекватно. Повечето хора забелязват увеличение на нивата на силата и издръжливостта си само няколко дни след като са употребявали екстракт от билката.# 4 - Moже да подобри психическия фокус

Работата с липса на психически фокус може да ви накара да се чувствате изтощени. Повечето културисти знаят колко е важно да се приемат хранителни добавки със съставки като кофеин и таурин. Въпреки това, повечето от активно спортуващите предпочитат да заложат на друга съставка, стимулираща енергията, фокуса и концентрацията.


 
Вместо да се притеснявате от страничните ефекти на всички активизиращи съставки, опитайте трибулус терестрис. Ако екстракт от билката се приеме около половин час преди тренировката, това може да подпомогне фокуса и концентрацията и да направи тренировката по-различна!


 
# 5 - Помага за намаляване на телесните мазнини

Въпреки, че трибулус терестрис не е известен с активността си при изгаряне на подкожните мазнини , има редица проучвания, които доказват и това му свойство.
Резултатите могат да бъдат много леки, но за бодибилдърите и занимаващите се активно с фитнес, може да бъде забелязана промяна. Това е така, защото тялото ви има по-високо ниво на енергия, което от своя страна повишава метаболизма.
 
Дозиране на трибулус терестрис:
 
Като се има предвид 60% сапонинов екстракт, доза между 200-450 мг. на ден обикновено се използва за повишаване на либидото и сексуалността.
 
  • 55 мг. сапонини (90 мг. от 60% екстракт)
  • 70 мг. сапонини (120 мг. от 60% екстракт)
  • 90 мг. сапонини (150 мг.  от 60% екстракт)
 
Ако не се използва концентриран екстракт, традиционните дози от основния корен на прах са в 5-6 гр. диапазон, докато плодовете са в диапазона 2-3 грама.
СИЛА БГ Тийм!
Натурални продукти с трибулус терестрис:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Глутамина е суплемент, който много трениращи интензивно приемат за да ускорят възстановителния процес между тренировките си с цел да успеят да вместят повече тренировки в режима си. Глутамина се набавя естествено чрез храненето, но тъй като е заложен да бори ежедневните стресори, когато се добавят и тренировки вашите резерви се изразходват преди възстановяването да е пълно."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com