сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Яйчен протеин - ключът към нов растеж?

Яйчен протеин - ключът към нов растеж?

Яйцата са били пренебрегвани с десетилетия, докато всъщност са били една от най-здравословните храни. Но как всъщност влияе яйченият протеин на физиката ни под формата на суплемент?

Поради факта, че днес яйцата имат статус на фитнес храна, се очаква, че яйчната протеинова пудра може да се използва от всеки. Това наистина е така - всеки, който се нуждае от висококачествен протеин, за да посрещне ежедневните си нужди и да храни мускулатурата си. Яйченият протеин намира приложение и при хората, алергични към млечни продукти или соя. На път сте да научите, че яйчният протеин може да е точно това, от което се нуждаете, за да достигнете заветните си цели. Първо, обаче, трябва да знаете плюсовете и минусите му.

Изолирането на яйчния белтък, пулверизирането и изсушаването на остатъка до пудра е стандартия начин да се произведе яйчен протеин. Понякога яйчния жълтък се включва, макар че повечето яйчени пудри са съставени само от яйчени белтъци (също наричани яйчен албумин). Когато видите термина albumen, значи повечето мазнини трябва да са били премахнати при филтрацията.

Пастьоризацията на яйчените белтъци е процес, извършван с изключителна точност. Както млечните продукти, това е ултрависок термичен процес, при който за кратък период от време се убиват микробиологичните организми чрез топлина. Все пак протеина – мускулно градивният елемент – остава напълно непокътнат.

Бодибилдърите не са единствените в чиито арсенал е яйчения протеин. Стандартната яйчена протеинова пудр,а също така се използва  при печивата и конфекцията, а яйчните белтъци се използват навсякъде, където имате нужда от набухватели и пяна.

*Един начин по който да разберете дали яйчната ви протеинова  пудра е с високо съдържание на яйчен албумин и ниско количество въглехидрати,мазнини и желиращи агенти (гуми) е колко пяна се е образувала, и колко дълго стои. Колкото повече и по-трайна е, толкова по-чист е протеин ви.

Яйчния протеин стимулира мускулния разтеж и е демонстрирал повишаване на синтезата на мускулен протеин в редица изследвания. Тези ефекти най-вероятно се дължат на високата коцентрация на аминокиселината левцин – приблизително 9%. Левицин е основна аминокиселина отговорна за стимулиране на синтезата на мускулен протеин след всяко хранене. Единствения протеинов източник, който съдържа повече левцин от яйцата е суроватката.
 
Яйцата съдържат 10-20% повече левицин от повечето протеинови източници. Изследване демонстрира как яйчния протеин е способен да вкара тялото в анаболно състояние далеч по-добре от комбинация на соев и пшеничен протеин.Яйчния протеин е висококачествен протеинов източник без съдържание на лактоза! Той подпомага образуването на чиста мускулна маса.
 
Тялото усвоява яйчения протеин със скорост подобна на бързо усвоимата суроватка. След консумацията му и бързото му усвояване ставаме свидетели на голямо насищане на кръвната плазма от аминокиселини. Мускулните клетки са чувствителни към промени на нивата на аминокиселини в кръвта, и една такава промяна би довела до голям мускулен отговор за разтеж.
 
Изследване в St. Louis  University доказва, че консумацията на яйчен протеин повишава ситостта на организма, като същевременно се намалява и приема на храна. Така, че яйчената пудра би била доста полезна за хората, които искат да изгубят мазнини – но не искат да минат през онзи период на недохранване. Искат да повишат белтъчния прием и да избегнат онзи глад за сладко и храна без употреба на комбинирани фет-бърнъри, които унищожават апетита.

Ползите обаче не свършват с мускулния растеж. Яйченият протеин е пълен с важни витамини, минерали и макронутриенти. Яйцата са богат източник на витамин А, Е, К и цялата гама витамини B (като B12, рибофлавина и фолиевата киселина). В тях се срещат всички осем незаменими аминокиселини, нужни за възстановяване.

Има и други ползи от консумацията на яйчения протеин отвъд мускулно подпомагащите ефекти, които са доста съществени.
 
Яйченият протеин е богат източник на левцин, но суроватъчния протеин е още по-наситен (9% към 11%). Алергиите от консумация на млечни продукти обаче се срещат при  1% до 4% от възрастните. Тези единици могат да избегнат проблеми избирайки яйчния протеин. Тази минимална разлика в консиснтенцията на левцина е нищожната цена, която трябва да платят. Тези от нас които за чувствителни към лактоза, също биха могли да наблегнат на яйчния протеин.
 
Яйчения протеин – Не е просто за закуска
Колко яйчен протеин трябва да консумираме зависи от различни фактори, включително телесно тегло, общ протеинов прием и дали го консумирате с други протеинови източници. Да кажем, че сте 90 килограмов мъж, който консумира само яйчен протеин. За да увеличите мускулния растеж и да постигнете резултати, консумирайте по 30-40 грама на хранене. За да постигнете същия ефект, използвайки соев протеин, ще ви трябват над 50 грама.Яйченият протеин може да се консумира по всяко време на деня. Разбира се, много хора суплементират с него именно преди и след тренировка. Др. Стюърт Филипс демонстрира в лаборатория в McMaster University, че консумацията на яйчен протеин дори в малка доза от 5 грама след тренировка ускорява протеиновата синтеза и възстановяването на мускулната тъкан. Все пак, най-добри резултати са постигнати при дозиране от 20 до 40 грама.

Тъй като яйчения протеин се усвоява сравнително бързо, много производители комбинират яйчения и суроватъчния с бавно-усвоими протеини като казеина. Целта е да се създаде бленда от протеини, която осигурява стабилно и продължително освобождаване на аминокиселини в кръвния поток.
 
Странични ефекти?
 Някои хора са алергични към яйцата. Проявяват се алергични реакции. Те включват газове, подуване на корема или стрес в храносмилателната система. Яйченият протеин съдържа повече сяра от другите, правейки газовете доста неприятни.
Ако сте посъветван от медицинско лице да не консумирате яйчни продукти, просто ги избягвайте.

Яйченият протеин остава изключително качествен протеинов източник на достъпна цена с незаменими ползи за вашето здраве и изграждане на заветната физика.

СИЛА БГ Тийм
Виж яйчните протеини в сила бг
85
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Новата версия на предтренировъчният детонатор, от който започна всичко, се очертава като легендарен суплемент. USP Labs са се вслушали в желанията на бодибилдърите. Както споменават и близнаците, Jack3d е по-добър без бета-аланина."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com