сила бг магазин
сила бг медия
»
»
4 причини винаги да сте уморени

4 причини винаги да сте уморени

Ако се чувствате прекалено уморени, не сте самo вие.

Умората може да бъде причинена от някои прости фактори като липсата на сън или настинка. Въпреки това, тя може да бъде симптом на промяна в здравословното ви състояние.

Всеки се чувства уморен от време на време, но хроничната умора може да навреди на качеството на живот и да ви попречи да правите нещата, които харесвате. В повечето случаи умората може да бъде намалена чрез промяна в начина на живот или диетата, коригиране на дефицита на хранителни вещества или лечение на медицинско състояние. Но все пак, за да подобрите енергията си, трябва да разберете какво причинява умората.

Ние от SILABG.COM, решихме да съберем на едно място 4 от най-разпространените причини, поради които винаги сте уморени.

СтресВъпреки, че умереният стрес е нормален, хроничният стрес често върви ръка за ръка с умората. Всъщност хроничният стрес може да доведе до изтощение, което да прерасне в нещо много по-сериозно, от здравословна гледна точка. Освен това хроничният стрес може да причини структурни и функционални промени в мозъка и да доведе до хронично възпаление, което може да допринесе за симптомите на умора.

Въпреки че може да не сте в състояние да избегнете стресови ситуации, особено тези, свързани с работата или семейните задължения, управлението на стреса може да помогне за предотвратяване на пълно изтощение. Например, можете да отделите време за декомпресия, като се изкъпете, медитирате или отидете на разходка.

ДехидратацияПоддържането на добра хидратация е важно за енергийните нива в тялото. Многото биохимични реакции, които протичат всеки ден, водят до загуба на вода, която трябва да бъде заменена.

Дехидратацията настъпва, когато не пиете достатъчно течност, за да заместите водата, загубена с урината, изпражненията, потта и дъха.
Всъщност дехидратацията засяга цялото ви тяло, включително циклите на съня. Проучване при над 26 000 възрастни китайци и американци свързва недостатъчната хидратация с по-кратко време за сън.

Дехидратацията може също да ви накара да се чувствате по-уморени по време на тренировка и да повлияе негативно на издръжливостта при упражнения.

Неправилно храненеДиетата ви оказва значително влияние върху начина, по който се чувствате. За да поддържате нивата на енергия и да получавате хранителните вещества, от които тялото ви се нуждае, е важно да консумирате балансирана диета с високо съдържание на полезни хранителни вещества.

Недохранването или яденето на свръхпреработени храни с ниско съдържание на основни хранителни вещества може да доведе до дефицит на калории, което може да причини изтощение. Когато не получавате протеин, тялото ви започва да разгражда мазнините и мускулите, за да отговори на енергийните нужди. Това води до загуба на телесни мазнини и мускулна маса, което може да предизвика умора.

Следването на диета с ниско съдържание на свръхпреработена храна и добавена захар, но богата на хранителни вещества храни като плодове, зеленчуци, бобови растения и източници на протеини като риба и яйца може да помогне за намаляване на умората и поддържането на здравословен сън, като същевременно осигурява на тялото ви оптимално хранене.

Недостатъчно сънПолучаването на достатъчно сън е от съществено значение за цялостното здраве. За съжаление, много от нас не се наспиват добре, което може да доведе до умора.
По време на сън тялото ви извършва редица критични процеси, включително освобождаване на хормона на растежа, възстановяване и регенериране на клетките.

Ето защо повечето хора се събуждат освежени, бдителни и енергични след нощ на висококачествен сън. Важно е да се знае, че сънят трябва да бъде спокоен и непрекъснат, за да позволи на мозъка ви да релаксира достатъчно добре.

Ако изпитвате безсъние, приемът на хранителни добавки, като мелатонин може да ви помогнат. 

СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти:
119
.
00
лв.
142
.
00
лв.
31
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"За разлика от другите стимулатори на тестостерона, при Д-аспартовата киселина има научни доказателства за нейната ефективност. Резултатите от изследваната група от лица между 27 и 37 години показват забележителните 42% увеличение на собственото производство на тестостерон и то само след 12 дни употреба!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com