сила бг магазин
сила бг медия
»
»
5 урока, които всеки фитнес маниак трябва да научи

5 урока, които всеки фитнес маниак трябва да научи

В началото, когато започнат да тренират, повечето хора нямат и най-малка представа как да постигнат желаните резултати. Фитнесът е занимание, което изисква непрекъснато обучение и набавяне на актуална информация. Пътят към успеха е изпълнен с трудности, но ако разполагаш с нужните знания, ще стигнеш до крайната цел. Съвсем нормално е човек да прави грешки - това е начинът да натрупаш опит.
 
Предлагаме ти да прочетеш петте най-важни урока, които известния фитнес експер Ноа Силгел е научил във времето и споделя, за да те предпази от грешки и да ти спести ценно време.
 
 
1. Не всеки съвет си струва
 
Когато бях по-млад се възхищавах на големите момчета във фитнес залата. Слушах всичко, за което говореха и го приемах безусловно. Не съм единственият, между впрочем. Познавам много хора, които, без да се замислят, следват всеки съвет, на някоя грамада в залата. Това вероятно е най-голямата грешка, която можеш да направиш. Тези момчета наистина са огромни, но често повече говорят, отколкото разбират за какво става въпрос в действителност. Ако си играл на развален телефон като дете, знаеш, че докато съобщението стигне до другия край на линията, истинското му значение отдавна е изчезнало. Този феномен е много сходен с онова, което се случва, когато един необразован, фитнес маниак започне да проповядва псевдо-научни твърдения, които бил „усвоил”.
 
Чувал съм някои от най-смахнатите неща, които може да си представите. Най-лошият съвет получих на 16 години, точно, когато започвах. Един тип ми каза, че има нещо в марулята „айсберг”, което увеличава драстично размерите на тялото. Така че, купих една камара от зеленчука и го захрупах като заек. Освен дразнене в стомаха, не ми донесе нищо друго! Айсберг съдържа толкова хранителни вещества, колкото картонът. Това е нещо като хрупкава вода.


 

2. Магическите формули всъщност не са толкова магични
 
Ако някой ти каже, че можеш да натрупате огромно количество мускулна маса или да отслабнеш с 20 килограма, като следваш неговия тренировъчен или хранителен режим, този човек лъже. Единственото нещо, което води до големи промени в тялото е постоянната и упорита работа. Разбира се, някои програми са по-ефикасни и качествени от други, но ако в края на деня не полагаш нужните усилия, нищо няма да се промени.

Според моя опит, най-съществените промени се постигат през първите 2-3 години тренировки. След този период, процесът започва да се забавя и се изисква все по-голяма отдаденост. Всеки иска да вярва, че една магическа програма или хапче могат да събудят звяра в него, но това просто не отговаря на истината. 
 
3. Повечето снимки „Преди и след”  не са реални
 
Преди време беше достатъчно да публикуваш няколко снимки „преди и след” в някое списание за мускули, за да продадеш конкретен продукт. За щастие, днес хората са по-добре информирани и не толкова наивни.

Можеш да имитираш промени в тялото с Фотошоп, но не можеш да симулираш сила.
С редки изключения, трансформациите отнемат години и не са резултат от прием на някое хапче за период от 30 дни. Снимките „преди и след” могат да се направят в един и същи ден. Лоша светлина, много натрий и отпусната поза са в състояние да превърнат добре оформеното тяло в нещо съвсем различно. Искаш снимка „след”? Направи си блестящ, златен тен. Мускулите сякаш изкачат от нищото. 
4. Формата на тялото от снимките в списанията не се задържа дългосрочно
 
Преди да премина през „трудните моменти” си мислех, че мога да се разхождам наоколо и да изглеждам като момчетата от фитнес списанията целогодишно. Повечето млади хора започват своето пътуване в света на фитнеса, след като видят снимка на перфектното тяло в интернет сайт или списание и си казват: „Ей, и аз искам да изглеждам така!”. Макар вдъхновението да е отлично нещо, мога да кажа със 100% увереност - защото съм един от онези върху кориците на списанията - не е възможно да си в супер форма през цялото време.
 
Желанието завинаги да имам отлична фигура вероятно бе най-голямата пречка пред растежа на тялото ми. Целта ми беше да изглеждам като фитнес модел, но в действителност не разбирах какво точно означава това. За да постиганат подобно ниво, по-голямата част от спортистите спазват много строга диета за поне 12 седмици, след което използват диоретици през последните 7 дни. Тялото им не изглежда перфектно всеки ден.
 
Можеш да поддържаш чиста, здрава физика през цялата година, но също така се нуждаеш и от здравословни нива на мастна тъкан, за да може организмът да функционира правилно. Линията между здравословния и добрия вид може да бъде много тънка. Постарай се да поддържаш баланс.

 

5. Прекалено много тренировки могат да бъдат пречка
 
В интернет се появяват всякакви мотивиращи послания от типа на: „Тренирай безумно!” „Без почивни дни!”  и т.н. Истината е, че тялото расте, докато почива. Ако не отделяш достатъчно време за възстановяване, никога няма да натрупаш маса. Можеш да тренираш наистина безумно, но не всеки ден, а дори понякога не всяка седмица. Веднъж направих пауза и в продължение на няколко месеца тренирах сравнително леко, за да дам възможност на организма да се възстанови след предния цикъл от интензивни тренировки. Така че, остави егото настрана, вслушай се в тялото си и тренирай разумно, като се фокусираш върху конкретната си цел. 
Препоръчани продукти за твоята тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"SCHIEK е изборът на топ бодибилдърите в света като четирикратният победител на "Мр. Олимпия" и най-добър културист в света в момента Джей Кътлър, неговия дсотоен подгласник Бранч Уорън, чудото от Доминика Виктор Мартинез и много други топ атлети."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com