сила бг магазин
сила бг медия
»
»
6 добавки за покачване на мускулна маса

6 добавки за покачване на мускулна маса

Една важна полза от упражненията във фитнеса е натрупването на мускулна маса и оформяне на добре изглеждащо, здраво и силно тяло. Освен тренировките обаче, за постигане на целите трябва да бъдат изпълнени още три неща – прием на повече калории с храната, консумация на повече протеин и тренировки във фитнес залата.  
Използването на хранителни добавки е ключовият компонент в изграждането на перфектната фигура. Правилното хранене, ясната цел и физическите тренировки водят до постигане на мечтания силует много по-скоро от очакваното. Освен това хранителните добавки набавят на организма това, което не можем да получим в достатъчни количества с храната.
Затова ви представяме 6 добавки за покачване на мускулна маса, които ще са ваш верен приятел по пътя към мечтаното тяло:


 
Креатин
 
Креатинът се произвежда естествено в тялото и осигурява енергия на мускулите и други тъкани.
Приемането му като хранителна добавка може да увеличи съдържанието на мускулен креатин с до 40%. Това увеличение насърчава мускулите и се отразява на издръжливостта по време на тренировки. Креатинът доказано дава повече сила на тялото, като ви позволява да издържате повече време в залата и да увеличите мускулната си маса.
Креатинът има напомпващ ефект, който всъщност се дължи на наличието на повече вода в мускулите. Това напомпване дава сигнал на тялото да увеличи хормона на растежа, което води и до поставената цел за покачване на мускулна маса. Залагайки на креатина със сигурност ще се радвате на добри резултати.


 
Протеинови добавки
 
Получаването на достатъчно протеин е от решаващо значение за натрупването на мускулна маса, цел номер 1 на повечето мъже във фитнеса. Консумацията на повече протеин, отколкото тялото ви разгражда чрез естествени процеси е ключов компонент при мускулния растеж и оформянето на красива фигура.
Протеиновите добавки ще увеличат мускулния растеж при хора, които спортуват активно и не си набавят достатъчно протеин от храната.
Суроватъчният протеин, който е за предпочитане в случая, осигурява на тялото голямо количество протеини, които веднага стартират процеса на изграждане на мускулите. За да се ускори протеиновият синтез и възстановяването, трябва да консумирате протеина преди и след тренировка.


 
Гейнъри за покачване на тегло
 
Гейнъри за покачване на тегло помагат за набавяне на повече протеин и калории. Този продукт е изключително подходящ за онези от вас, които колкото и калории да приемат с храната, не успяват да натрупат необходимото тегло.
Гейнърите за покачване на тегло съдържат протеин и високо количество въглехидрати, което ги прави богат на калории източник. Често тази хранителна добавка съдържа между 75 и 300 грама въглехидрати и 20–60 грама протеин на порция.
Когато прибегнете към този продукт е добре да го използвате два пъти дневно преди и след тренировка, за да имате по-добри резултати.


 
Бета-аланин
 
Бета-аланинът е неесенциална аминокиселина, която е силно позната сред активно спортуващите, защото има благоприятно действие над техните тела. Спомага за покачване на мускулната маса, намалява умората и увеличава силата по време на тренировка.
Бета-аланинът подобрява експлозивната мускулна сила и ефективността, а L-глицина и GABA имат енергизиращо действие над организма, което спомага за активността в залата.
Бета-аланинът осигурява енергия и повишава силата, затова е подходящ за прием преди тренировка. Необходимата доза бета-аланин се увеличава във времето поради дългосрочната висока концентрация на карнозин в мускулите. Карнозинът е дипептид, който комбинира две аминокиселини – аланин и хистидин. Наличието му в тялото спомага за издръжливостта по време на физическа активност.


 
Аминокиселини с разклонена верига (BCAA)
 
BCAA се състоят от три отделни аминокиселини: левцин, изолевцин и валин.Те са изключително важни за мускулния растеж и съставляват около 14% от аминокиселините в мускулите.
BCAA стимулират мускулния растежи покачването на мускулната маса, благодарение на протеин киназаили т.нар. mTOR, който е отговорен за растежа, анаболните процеси в тялото и биосинтеза на протеин.
Когато BCAA се приема чрез хранителни добавки, тя достига до мускулите и органите чрез кръвта и лимфите, като потиска протеолизата – разпад на белтъци, без да се влияе от нивата на инсулин. Приемът на BCAA под формата на хранителна добавка запазва мускулатурата ви дори, когато диетата, която спазвате е нисковъглехидратна.


 
HMB
 
Хидроксиметилбутират или на кратко HMB се произвежда в тялото и е метаболит на левцина. Приемането на хранителната добавка допълнително увеличава неговото съдържание в организма, което от своя в предотвратява мускулния разпад и води до благоприятният за мнозина мускулен растеж.
HMB играе роля в синтеза на мускулната тъкан. Той има способността да спомага при изгарянето на мазнините и изграждането на мускулна маса, процеси, които зависят от цялостния протеинов прием и калориен баланс. Хранителната добавка е едно добро начало за тези, които тепърва започват своя път към мечтаното тяло.
HMB е продукт, койтое добре да се приема преди тренировка или лягане, за да има максимално най-добри резултати.
 
Затова не се чудете, а влизайте в Silabg.com и изберете най-подходящия за вас продукт и газ към фитнес залата.
 
СИЛА БГ Тийм! 
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
20
.
00
лв.
38
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Стро e станал икона в детския бодибилдинг, независимо дали става дума за старание,работа, или баща с неосъществени мечти. В момента Джулиано живее в Румъния и спортът не му пречи да се занимава с неща подходящи за връстниците му, като рисуване и гледане на детски. Момчето се възхищава на друго дете бодибилдър – Ричард Сандрак."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com