сила бг магазин
сила бг медия
»
»
6 добавки за покачване на мускулна маса

6 добавки за покачване на мускулна маса

Една важна полза от упражненията във фитнеса е натрупването на мускулна маса и оформяне на добре изглеждащо, здраво и силно тяло. Освен тренировките обаче, за постигане на целите трябва да бъдат изпълнени още три неща – прием на повече калории с храната, консумация на повече протеин и тренировки във фитнес залата.  
Използването на хранителни добавки е ключовият компонент в изграждането на перфектната фигура. Правилното хранене, ясната цел и физическите тренировки водят до постигане на мечтания силует много по-скоро от очакваното. Освен това хранителните добавки набавят на организма това, което не можем да получим в достатъчни количества с храната.
Затова ви представяме 6 добавки за покачване на мускулна маса, които ще са ваш верен приятел по пътя към мечтаното тяло:


 
Креатин
 
Креатинът се произвежда естествено в тялото и осигурява енергия на мускулите и други тъкани.
Приемането му като хранителна добавка може да увеличи съдържанието на мускулен креатин с до 40%. Това увеличение насърчава мускулите и се отразява на издръжливостта по време на тренировки. Креатинът доказано дава повече сила на тялото, като ви позволява да издържате повече време в залата и да увеличите мускулната си маса.
Креатинът има напомпващ ефект, който всъщност се дължи на наличието на повече вода в мускулите. Това напомпване дава сигнал на тялото да увеличи хормона на растежа, което води и до поставената цел за покачване на мускулна маса. Залагайки на креатина със сигурност ще се радвате на добри резултати.


 
Протеинови добавки
 
Получаването на достатъчно протеин е от решаващо значение за натрупването на мускулна маса, цел номер 1 на повечето мъже във фитнеса. Консумацията на повече протеин, отколкото тялото ви разгражда чрез естествени процеси е ключов компонент при мускулния растеж и оформянето на красива фигура.
Протеиновите добавки ще увеличат мускулния растеж при хора, които спортуват активно и не си набавят достатъчно протеин от храната.
Суроватъчният протеин, който е за предпочитане в случая, осигурява на тялото голямо количество протеини, които веднага стартират процеса на изграждане на мускулите. За да се ускори протеиновият синтез и възстановяването, трябва да консумирате протеина преди и след тренировка.


 
Гейнъри за покачване на тегло
 
Гейнъри за покачване на тегло помагат за набавяне на повече протеин и калории. Този продукт е изключително подходящ за онези от вас, които колкото и калории да приемат с храната, не успяват да натрупат необходимото тегло.
Гейнърите за покачване на тегло съдържат протеин и високо количество въглехидрати, което ги прави богат на калории източник. Често тази хранителна добавка съдържа между 75 и 300 грама въглехидрати и 20–60 грама протеин на порция.
Когато прибегнете към този продукт е добре да го използвате два пъти дневно преди и след тренировка, за да имате по-добри резултати.


 
Бета-аланин
 
Бета-аланинът е неесенциална аминокиселина, която е силно позната сред активно спортуващите, защото има благоприятно действие над техните тела. Спомага за покачване на мускулната маса, намалява умората и увеличава силата по време на тренировка.
Бета-аланинът подобрява експлозивната мускулна сила и ефективността, а L-глицина и GABA имат енергизиращо действие над организма, което спомага за активността в залата.
Бета-аланинът осигурява енергия и повишава силата, затова е подходящ за прием преди тренировка. Необходимата доза бета-аланин се увеличава във времето поради дългосрочната висока концентрация на карнозин в мускулите. Карнозинът е дипептид, който комбинира две аминокиселини – аланин и хистидин. Наличието му в тялото спомага за издръжливостта по време на физическа активност.


 
Аминокиселини с разклонена верига (BCAA)
 
BCAA се състоят от три отделни аминокиселини: левцин, изолевцин и валин.Те са изключително важни за мускулния растеж и съставляват около 14% от аминокиселините в мускулите.
BCAA стимулират мускулния растежи покачването на мускулната маса, благодарение на протеин киназаили т.нар. mTOR, който е отговорен за растежа, анаболните процеси в тялото и биосинтеза на протеин.
Когато BCAA се приема чрез хранителни добавки, тя достига до мускулите и органите чрез кръвта и лимфите, като потиска протеолизата – разпад на белтъци, без да се влияе от нивата на инсулин. Приемът на BCAA под формата на хранителна добавка запазва мускулатурата ви дори, когато диетата, която спазвате е нисковъглехидратна.


 
HMB
 
Хидроксиметилбутират или на кратко HMB се произвежда в тялото и е метаболит на левцина. Приемането на хранителната добавка допълнително увеличава неговото съдържание в организма, което от своя в предотвратява мускулния разпад и води до благоприятният за мнозина мускулен растеж.
HMB играе роля в синтеза на мускулната тъкан. Той има способността да спомага при изгарянето на мазнините и изграждането на мускулна маса, процеси, които зависят от цялостния протеинов прием и калориен баланс. Хранителната добавка е едно добро начало за тези, които тепърва започват своя път към мечтаното тяло.
HMB е продукт, койтое добре да се приема преди тренировка или лягане, за да има максимално най-добри резултати.
 
Затова не се чудете, а влизайте в Silabg.com и изберете най-подходящия за вас продукт и газ към фитнес залата.
 
СИЛА БГ Тийм! 
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
15
.
00
лв.
31
.
00
лв.
72
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Растеж има само по време на възстановяване. Точно така, възстановяване! Постоянно сме свидетели на това как хора, които не се спират да тренират от момента щом стъпят в залата, но не виждат резултати. Те не осъзнават, че здравото вдигане и разнасяне на тежести из залата е само малка част от процеса на растеж."

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com