сила бг магазин
сила бг медия
»
»
6 фактора, за да имаш плосък корем

6 фактора, за да имаш плосък корем

 
Имаш ли проблем да покажеш своите твърди като скала, изваяни коремни мускули? Защо? Може би още не са „готови“?
 
Нека бъдем честни за момент. Те никога не са били готови. В продължение на години си си казвал: "имам нужда от още една седмица" или „аз просто нямам стегнати мускулите“. Това са възможни причини да не постигаш целите си, но може би трябва да вземеш под внимание още няколко важни фактора:

Факторът Генетика
 
Независимо от това, което си чувал или си чел по въпроса,  генетиката е основен фактор. Той не ограничава възможността да постигнеш мечтаните плочки, но въпреки това е ключов фактор. Формата на абдоминалните (коремни) мускули е предопределена още при раждането и ще трябва да се примириш с този факт. Има хора с повече от 12% мазнини в тялото, които въпреки всичко могат да се похвалят с релефен корем, както и такива с нисък процент мазнини, които се борят, за да разкрият мускулите на повърхността. Истината е, че не можеш да промениш формата на корема си или да изваеш по-дълбок релеф само с коремни упражнения. Не можеш да промениш формата и ориентацията на мускулите без хирургична намеса. Единственият начин да се сдобиеш с по-качествен релеф е да спазваш подходяща диета и да намалиш телесните мазнини. Това ни кара да се замислим за индекса на телесните мазнини.

       

Факторът Телесни мазнини
 
След генетиката, това е следващият най-важен. За да разкриеш коремните си мускли, трябва да намалиш телесните мазнини. Можеш да направиш всички коремни упражнения на света, правилния тип и натоварване, но ако не разкараш мазнините, вие никога няма да постигнеш мечтаната мускулатура.
 
При някои хора, мускулите ще започнат да се появяват при около 10-11% телесни мазнини, но повечето трябва да смъкнат процента до 7-8. Това отново е свързано с генетиката и е извън твоя контрол.
 
За да се постигнеш истински релеф, при който твоите коремни мускули да изпъкнат, най-вероятно ще трябва да паднеш до 6% телесни мазнини или дори по-малко. Можеш да постигнеш това единствено чрез ефективна тренировъчна програма, подходящия тип метаболитни упражнения и най-важното - правилно хранене. Истината е, че коремните мускулите се изграждат в кухнята, така че не губи време, а започни да се храниш чисто, за да изградиш и да запазиш „плочките“! И тук се намесва следващият фактор, а именно коефициентът на хранене.
 
 
 
Факторът Хранене
 
Коремът, както и останалата част от телосложението, до голяма степен се определя в кухнята. Не можеш да преодолееш лошото хранене с тренировки. Често се случва да изядеш чийзбургера с оправданието, че ще изгориш калориите по-късно в залата. Трябва да разбереш, че тази стратегия не работи. Не трябва да тренираш само, за да се пребориш с лошите хранителни навици. Това ще те вкара в един затворен порочен кръг в продължение на години. Трябва да се фокусираш се върху настоящите си цели: да разкриеш коремните си мускули, а не да тренираш усилено, за да останеш в същата форма. 
 
"Лудост: Да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати" - Алберт Айнщайн
 
Когато става въпрос за хранене, трябва да ядеш “чисто". Ако изядеш един шоколад , следвяащата тренировка ще бъде за компенсация, а не с цел да направиш крачка напред към целите си. Ако искаш да се сдобиеш със завиден релеф, трябва да бъдеш фокусиран и да спреш да ядеш боклуци. 
 
Добавките с висококачествено рибено масло допълнително ще подпомогнат загубата на телесни мазнини, особено в областта на корема. Полезните мазнини, които влизат в състава му могат да осигурят оптимални резултати, без хирургична намеса.
 
Постоянната хидратация е от съществено значение, когато искаш да оформиш коремните мускули. Може би си мислиш, че водата няма нищо общо с абдоминалните мускули, но всъщност грешиш. Ако се обезводниш, тялото започва да задържа вода. То съхранява водата в единственото свободно пространство за съхранение - под кожата. Запасите от вода всъщност изглежда по същия начин като излишната мазнина.
 
Приемът на вода ще ти осигури чувство на ситост, ще потисне апетита и ще ускори метаболизма ти. Дори и да ти се струват незначителни, тези фактри ще допринесат за разкриване на коремните мускули.


 
 
Факторът Тренировки
 
Може да се изненадаш, че тренировките се нареждат толкова надолу в списъка от фактори. Това е основен фактор в развитието на корема, но не и най-важният. Първата грешка по отношение на тренировките, която хората правят, когато се опитват да направят релеф е свързана с изпълнението на неефективни програми и упражнения.
 
Когато става въпрос за постигане на “плочки“, трябва да се ориентираш към големи комплексни упражнения с тежести, едностранни упражнения, упражнения за намаляване на телесно тегло, спринт тренировки и метаболитен тип упражнения, както и да включиш някои високоефективни коремни упражнения.
 
Фокусирай се върху силови тренировки за цялото тяло, като се насочваш към метаболитните горещи точки по тялото (гръб, гърди и долната част на тялото). Стреми се да стимулираш метаболизма си и да създадете afterburn ефект, който изгаря мазнините не само по време на тренировка, но и след това.
 
 
 
Факторът Кардио
 
Кардиото винаги ще бъде ключов фактор в стремежа ти да постигнеш чист релеф в областта на корема. Основният проблем тук, че твърде често хората правят грешните кардио упражнения. Те извършват рутинни тренировки, които отнемат време и пречат на метаболизма, като в процеса изгарят ценна мускулна маса.
 
Нискоинтензивното кардио има своето време и място. Изведи кучето на разходка или излез в парка. За да ускориш загубата на мазнини, трябва да правиш кардио упражнения с висока интензивност. Не отивай в залата, за да изпълняваш спокойна "кардио" сесия. Ти си там, за да тренираш, така че го направи. Въведи интервали по време на рутинната тренировка, ускори метаболизма си и да започни да гориш реални мазнини.

 
 
Факторът Преса
 
Този фактор се нарежда на последно място в списъка, тъй като коремни преси и всички други "директни" коремни упражнения са най-маловажната част от пъзела за постигане на стегнат корем. Най-голямата грешка, която повечето хора правят, когато тренират за коремни мускули е фокусирането само и изключително върху тях.
 
На пръв поглед, има смисъл. Огъването на гръбнака оказва въздействие върху абдоминалните мускулите и това е причината разтягането да стои в основата на тренировъчната програма за релефен корем, под формата на "преса". Бицепсите ти също спомагат за завъртане на ръката, но това не означава, че ще развиеш огромни бицепси, ако стоиш на едно място и усукваш ръцете си. Същото важи и за коремните мускули.
 
 
Топ продукти за изгаряне на мазнини
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"На 07.08.11г. (Неделя) със съдействието на Сила БГ, ще се проведе състезание по street fitness в двора на 120 ОУ „Георги Раковски“ град София. На абсолютно всички участници ще бъдат раздадени тениски и шейкъри на Сила БГ. Състезанието ще започне в 15:00 часа, като записалите се ще имат на разположение по минута и половина, за да покажат уменията си на „лост“ и „успоредка“. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com