сила бг магазин
сила бг медия
»
»
8 упражнения за функционална сила

8 упражнения за функционална сила

Списъкът с упражнения, на който попаднахме, ни допадна много, защото е подходящ за изграждане на функционална сила при движения като издърпване и висене, заздравяване на хвата, подобряване на мобилността и стабилността. Ако практикувате бойни изкуства, тези 8 упражнения са наложени като стандарт и ще ви осигурят една страхотна подготовка. Ако не намерите условия за изпълнението им във вашия фитнес, насърчаваме ви да импровизирате!
 
Мъртва тяга с щанга за трапец
При изпълнението на тази разновидност на тягата центърът на масата на тежестта е еднакъв с този на самия атлет, което му дава предимство при започването на движението. Тъй като упражнението натоварва предимно квадрицепсите, трябва да го балансирате с упражнения, насочени към развиване на всички други зони на краката.

 
Качвания с тежест
Вариант на нападите. Упражнението изглежда елементарно, но крие много тънкости. Например, можете да пренасочите напрежението в краката като просто стъпвате върху палците. Освен това връщането обратно изисква контролиране на скоростта и поемането на тежестта.

 
Суингове с пудовки
Упражнение, което едновременно развива хвата, прави експлозивни екстензии за бедрата, учи на правилно дишане, засяга глутеусите и изгражда издръжливост? Какво по-хубаво от това? Включете пудовките, когато се почувствате готов за тях, и разбийте физиката си!

 
Тренировка с въжета
Споменавали сме за тренирането с въжета в една скорошна статия. Ето нещо повече за тях. Те развиват сила, докато сте в изправено положение, и имат предимството да не се изпълняват от фиксирана точка и да не ограничават движенията ви в определена ос, което ги прави едно добро естествено упражнение. Намирайки се на ринга или по време на състезание, невинаги ще имате време да се погрижите за правилната си стойка. Условията позволяват и изискват само навременната ви реакция. Въжетата или веригите могат да изградят точно този рефлекс.

 
Статично задържане
Ако да висите като маймуна на клон не ви се вижда особено продуктивно, пробвайте се на кега или с някой друг уред. Захватът и висенето изискват голяма издръжливост, която се постига с преодоляване на натрупването на млечна киселина и сериозна сила на ума. Просто се хванете в тази поза и се старайте да издържите възможно най-много, като през това време си мислете за предстоящия мач или за собствената ви сила, за да насочите мисълта си отвъд натоварването на цялото ви тяло.
 

Катерене по въже
С него ще изградите грамадна сила при дърпане. Силата на бойците е концентрирана в ръцете (и в краката, разбира се, но ръцете са по-мобилни), с тях вие контролирате опонента си. Ако включите това упражнение във варианти с дебело въже или верига, ще си направите много сериозна тренировка. Вижте как го правят морските тюлени!

 
Набирания с неутрален хват
Още едно упражнение, развиващо силата на хвата. На много трениращи им убягва силата на хвата като аспект на тренировката, а всъщност е много важно да я тренирате, включително с лостове. Силният хват ще ви помогне в ситуации в и отвън фитнес залата. Развийте го, като изпълнявате набирания с неутрален хват (дланите една срещу друга).

 
Лицеви опори
Лицевите опори са по-естествено движение за раменете от лежанката. Поставянето на вериги на гърба и издигането върху дървени трупчета или други повърхности (вкл. медицински топки, ластици, халки) е страхотен начин да "претоварите" упражнението и да станете по-силни. Бъдете изобретателни и не си давайте милост, защото опонентът ви също няма да го направи!

 
Сила БГ Тийм
Източник: Diesel Strength
Препоръчани продукти за сила и издръжливост
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Можете да опитате различни видове коремни преси като ги изпълнявате с изправени крака или с един крак над другия, свивайки се на една страна, за да работите за страничните мускули на основната част на тялото."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com