сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Andrographis paniculata- ключ към лечението на COVID-19?

Andrographis paniculata- ключ към лечението на COVID-19?

Andrographis paniculata, по-известна като „индийска ехинацея“ е билка, използвана в традиционната китайска медицина и Aюрведа.За първи път е открита в Индия и Шри Ланка, но скоро след това започва масовото и отглеждане в други тропически страни, като Тайланд и Малайзия, където вирее свободно буквално навсякъде. Това е билка с горчив вкус, богата на полезни вещества, известни като андрографолиди, за които се предполага, че имат антивирусно, противовъзпалително и мощно антиоксидантно свойство. Твърди се, че тази билка действа като естествен имуностимулатор и  е широко използвана за лечение на грип, вируси и настинки. Според някои твърдения, Andrographis paniculata би могъл да има позитивен ефект и при по-тежки заболявания, като например ХИВ, Паразитни инфекции, Сърдечни заболявания, Алергии и др.


 
Въпреки, че все още няма достатъчно научни доказателства за ефекта на Androgrpahis paniculata,някои Азиатски страни твърдят, че тази мощна билка би могла да има изключително позитивен ефект върху лечението на COVID-19. Съвсем скоро се очаква да бъдат започнати клинични проучвания в тази посока, които биха могли да доведат до пробив в превенцията и лекуването на този толкова опасен вирус. Някои предварителни проучвания показват, че Andrographis paniculata може да има неимоверно големи ползи за здравето, особено по отношение на горните дихателни пътища.


 
Няма конкретна препоръчителна доза Andrographis paniculata. Някои предишни проучвания разкриват, че за облекчаване на възпалено гърло, доза от 3-6 грама Andrographis paniculata е абсолютно достатъчна веднъж на ден. При язвен колит, 1 200-1 800 милиграма екстракт от Andrographis paniculata,е напълно достатъчен веднъж на ден в продължение на 8 седмици. При вируси и настинки, комбинирането с други добавки, може да подобри цялостното състояние на имунната система, в рамките на 4-5 дни.
 


Andrographis paniculata може все пак да предизвика нежелани странични ефекти като умора, главоболие, гадене, диария и алергична реакция. Хора, които използват някои лекарства, като антихипертензивни лекарства, лекарства за химиотерапия, лекарства за разреждане на кръвта, трябва да се консултирате с лекар, преди да го използват.
 


В заключение може да кажем, че Andrographis paniculata е билка, чиито многобройни здравословни преиумущества, все още не са проучени напълно от медицината. Ние от СИЛА БГ, обаче сме сигурни, че в бъдеще все повече и повече, ще се говори за ползите които използването ѝ може да ни донесе.

СИЛА БГ Тийм!


*Медицинските твърдения в тази статия са цитати публикувани от MedCrave Journal of Lung, Pulmonary & Respiratory Research,на база на Изследване: Cheepsattayakorn A, Cheepsattayakorn R. Andrographis paniculata (Green chiretta) may combat COVID-19. J Lung Pulm Respir Res. 2020;7(2):26. DOI: 10.15406/jlprr.2020.07.0022
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"За разлика от повечето гейнъри на пазара, които са натоварени със захари и много нискокачествени източници на калории, ISO MASS XTREME е създаден с доказано най-висококачествените компоненти и съставки. ISO MASS е не само перфектна гейнър - матрица, той е идеален и за тези, които искат да натрупат чиста мускулна маса без излишни мазнини. В допълнение към своите високо качествени протеини и сложни въглехидрати, включва и смес от над 60 прецизно дозирани суплемента."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com