сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Има ли влияние Селена при лечението на Коронавирус?

Има ли влияние Селена при лечението на Коронавирус?

Медицински изследователи от Университета в Съри, Англия откриха връзка между нивата на селен в организма и процента на възстановяване или смърт на хората със заболяването COVID-19 в Китай.


Въпреки че селенът е основен микроелемент, получен от хранителни източници като риба, месо и зърнени култури, в различни проучвания е установено, че недостига му влияе върху редица вирусни заболявания при животни и хора.Обикновено именно липсата на селен води до вирусни инфекции, прогресиращи по-агресивно и водещи до летален изход.

Интересното е, че в Китай има популации с най-нисък и най-висок статус на селен в света, поради географските различия в почвата, които влияят върху това каква част от микроелементите попада в хранителната верига.

След подробен анализ на данни от провинции и общини с повече от 200 случая и градове с повече от 40 случая, медицинските изследователи установяват, че районите с високи нива на селен, заразени пациенти са по-склонни да се възстановят от коронавирус SARS-CoV-2.

Например в град Енши в провинция Хубей, където има най-висок прием на селен в Китай, процентът на възстановяване (процент от пациентите с COVID-19, обявени за „възстановени“) е почти три пъти по-висок от средния за всички останали градове в провинция Хубей.Въпреки това в провинция Хейлундзян, където приемът на селен е сред най-ниските в света, смъртността от COVID-19 е почти пет пъти по-висока от средната за всички останали провинции извън Хубей.

Корелацията, която е установена, не може да се пренебрегне, особено предвид предишните изследвания на селена и инфекциозните заболявания. Внимателна и задълбочена оценка на ролята, която селенът може да играе в COVID-19, със сигурност е оправдана и може да помогне за насочване на текущите решения в областта на общественото здраве.Изключително важно е винаги да се консултирате с лекар преди да консумирате добавки, включително селен, тъй като селенът може да взаимодейства с определени лекарства, включително кортикостероиди, ниацин, противозачатъчни таблетки, химиотерапевтични лекарства и др.

СИЛА БГ Тийм!

Източник: Thailand Medical News
https://www.thailandmedical.news/news/covid-19-supplements-study-shows-dietary-selenium-influences-outcome-of-covid-19-disease
Препоръчани продукти
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Всеки домейн РАЗЛИЧЕН от WWW.SILABG.COM и WWW.SILA.BG е свързан със 100%-ова измама."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com