сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Д-Фагомин - решение за добра кръвна захар

Д-Фагомин - решение за добра кръвна захар

Учени от Bioglane, компания към Испанския съвет за научни изследвания (CSIC) показват, че Д-Фагомин ефективно намалява високото ниво на кръвната захар, когато се приема заедно със захароза или нишесте, без да стимулира отделянето на инсулин. Проучването е проведено от Bioglane в сътрудничество с различни изследователски институции в областта на Барселона:  Institut de Química Avançada, CSIC, Universitat de Barcelona, Universitat Autonoma де Barcelona и Barcelona Science Park.
 
Статията им, предназначена за Британския журнал по хранене представя естествената иминозахар Д-Фагомин като функционална съставка, която помага за поддържане на здравословни нива на кръвната захар и също показва пробиотичен ефект в малки дози.

Захарните миметици имат способността да инхибират чревните ензими, които превръщат захарозата и скорбялата в резорбируеми единици глюкоза. По този начин глюкозните миметични иминозахари изглаждат острите върхове на кръвната захар, които се появяват след поглъщане на рафинирани въглехидрати. Д-Фагомин за първи път е изолиран от елда през 1974г. Елдата съдържа голям брой от съответните активни вещества и въз основа на тези изследвания някои здравословни ползи, които дължим на елдата може да са свързани с наличието на Д-фагомин.
 
Това прави Д-Фагомин хранителна съставка, която е подходяща за създаване на нови функционални храни. 
 
Резултатите показват, че Д-Фагомин помага да се контролира нивото на глюкоза в кръвта без да се стимулира секрецията на инсулин при поглъщане заедно със захароза или нишесте. Намалява кривата на концентрация на глюкоза с 20% и измества времето за достигане на максимална концентрация от 15 минути при дози от 1-2 мг / кг телесно тегло, когато се прилага на плъхове заедно с 1 грам захароза / кг телесно тегло. Нивата на инсулина намаляват в съответствие с понижаване на кръвната захар.
 
В документа се описва и констатацията, че Д-фагомин селективно инхибира адхезията на ешерихия коли и салмонела ентерика и насърчава адхезия на лактобацилус ацидофилус на чревната лигавица. Тази дейност ще бъде от значение в разработването на нови начини 
за модулиране на микрофлората на червата, селективното намаляване на някои бактерии, които имат роля в храненето на човека, а също и при храненето на животните.
 
Д-Фагомин, естествена иминозахар, която е в човешката диета в продължение на векове, е потенциална нова хранителна добавка и функционална хранителна съставка с капацитет за поддържане на нормални нива на кръвната захар, като по този начин намалява рисковете за здравето, свързани с прекомерния прием на бързи въглехидрати. Друг възможен благоприятен ефект от консумиране на Д-Фагомин е, че той селективно инхибира адхезията на потенциално патогенни бактерии в стомаха.
 
Хранителен режим, съдържащ елда като източник на въглехидрати и протеини ще достави около 17мг Д-Фагомин дневно.

Сила БГ Тийм
Продукти за ефективен контрол на кръвната захар
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Преминавайте към следващото упражнение, докато тренирате с тежести, без да правите почивка. Заложете на по-леки тежести, за да не се проснете на пода и включете упражнения като клекове с подскок, напади и лицеви опори с пляскане на длани. Ще развиете страхотна сила и рефлекси и ще увеличите сърдечната честота, което ще ви постави в зоната на горене на мазнини."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com