сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Диета на пещерния човек

Диета на пещерния човек

Диетата на пещерния човек не е точно диета, а начин на живот. Наричат я още палеолитна диета. Като цяло принципите ѝ се свеждат до това да се храним със здравословни храни, с каквито се е хранел пещерният човек. С тази диета ще намалите подкожните мазнини, ще нормализирате нивата на кръвната захар, ще намалите токсините и вредните фактори. Диетата на пещерния човек има много предимства пред останалите, но ето някои от най-важните:
 
1. Намалява теглото
 
С този хранителен режим ще се отървете от излишните мазнини и тялото ще постигне своето естествено и оптимално тегло.
 
2. Повишава енергията
 
Спазвайки диетата ще забележите повишаване на енергията. Ще се чувствате по-силни, с настроение и енергични.
 
3. Детокс
 
Ще премахнете всички токсини от тялото си, които сте натрупали през годините на нездравословно хранене и вредни навици. Кожата ще засияе, ноктите ще станат по-здрави, ще имате блестяща и силна коса. 
 
4. Слушате тялото
 
Спазвайте принципите на палеолитната диета и ще се научите да познавате нуждите на тялото си по-добре. Ще се храните с това, което ви се яде.
 
Физическата активност също е важна, ако спазвате тази диета ще се наложи да се упражнявате повече от обикновено. Все пак пещерният човек е изразходвал 1/3 от приетите калории с физически упражнения.
 
Забранени храни в диетата на каменната епоха са: всички зърнени храни (макарони, спагети, хляб), бобови храни (леща, фъстъци и грах), млечни продукти, сол и захар, картофи. Забравете също така за шоколадови сладкиши, бонбони и всички съвременни сладки изкушения.
 
Разрешени храни са риба, месо, гъби, зеленчуци, ядки, плодове. 
 
За да почувствате ползите от тази диета, трябва да я спазвате поне 1 месец. В Интернет ще откриете много рецепти, съвети и мотивация, за да я спазвате.
 
Няколко съвета в допълнение: Забравете за пътуването в кола и градски транспорт, опитвайте се да ходите повече пеша. Приготвяйте простички ястия. Наслаждавайте се на цветовете, структурата и аромата на храната. Хранете се 6 пъти дневно на малки порции.
 
Опитвайки тази диета за месец ще се откъснете от всичката преработена храна на съвремието ни, ще се движите повече, ще подобрите теглото и кръвното си налягане.
 
 
 
Топ продукти за твоята диета
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

" Екстремните спортове отдавна не са само спортно занимание, а начин на живот. Повече от половината младежи между 16 и 25 години симпатизират на модела наложен от професионалистите в този клас спортове и биха участвали пряко или косвено в това вече модно течение. Всяка година фестивала им дава тази възможност, като събира на едно място и сближава професионалисти, любители, фенове и производители на професионална екипировка."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com