сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Едни от най-трудните маратони

Едни от най-трудните маратони

Сигурно някои от вас се гордеят с постиженията си в кардио тренировките. Но можете ли да издържите на парещата болка в бедрата след 40-километров пробег в температура 40 градуса под нулата? Или да се състезавате в 160-километров пробег, който е толкова мъчителен, че само 13 души някога са финиширали? Men’s Fitness са подредили жестока колекция от най-трудните и най-героичните състезателни преходи по света. Тези състезания се провеждат на далечни места, до които трябва да пътувате с дни. Ако сте късметлии, ще нощувате в палатка върху коравата земя, ще ядете странни неща и ще се разправяте с опасни диви животни. Освен разстоянието, ще трябва да преодолеете минусови температури, невъзможни височини и други препятствия от майката природа. Ще се състезавате срещу най-добрите от най-добрите, защото там няма случайни хора. И дай Боже след това да се хвалите, че сте прекосили Антарктида пеш. Прочетете статията и си задайте въпроса: Защо тренирам?
 
Пайкс Пийк Маратон – Колорадо Спрингс
 
Състезанието се провежда по 40-километров планински маршрут. По пътя нагоре ще качите 2382 метра височина за 20 км преход, като в последните три километра ще се катерите с ръце и крака по шисти. Спускането обратно ще ви извие коленете и умори прасците ви. На 4000м надморска височина бушуват бури и мълнии, от които ще ви се завие свят – дори по средата на лятото.
 
Антарктически леден маратон на Южния полюс
 
Маратонът се провежда само на няколкостотин километра от Южния полюс. Събитието е през ноември в регион близо до планините Елсуорт в Антарктика. Вятърът е вашият най-голям враг. Той вее със скорост от 16 до 40 км/ч, а температурата е между -17 и -12 градуса. Заради непредвидимото антарктическо време е нормално да се забавите с дни, преди да се доберете до старта. Имате пет дни да финиширате. Ако не успеете, ще дойдат да ви търсят със сноумобили, за да не се споминете сред ледовете.
 
Маратон на Северния полюс
 
Разбира се, че и Северният полюс си има маратон. Там ще прекосявате ледовете буквално на върха на света – географския Северен полюс на земното кълбо. Входната такса е 1800 долара, а състезанието се провежда върху 20-километрово ледено покритие – обнадеждаващо дебела бариера между вас и 3км ледени водни дълбини. Няма нито една сухоземна секция в този маратон. Температурите варират около -40 градуса през април, които украсяват веждите, миглите и носа ви с ледени висулчици. Това обаче е най-малкият проблем, убедени сме.
 
Джънгъл маратон – Амазонската гора
 
Маратон в Амазонските джунгли, който се провежда през октомври. Можете да избирате между два маршрута – 101км в 4 етапа или 241км в шест етапа. Храна и провизии си носите вие, организаторите ви снабдяват само с вода на чекпойнтовете. На пътя ви ще се изпречи всичко, което очаквате (и не очаквате) в джунглата – тресавища, анаконди, отровни растения. Между отделните етапи ще си почивате в хамак и ще размишлявате върху болкитe в тялото ви, здравия разум и дали на Беар Грилс май не му е съвсем чиста работата.
 
Комрейдс маратон – Южна Африка
 
Маратонът всяка година променя маршрута си, но се провежда между местностите Дурбан и Питърмарисбург, като една от атракциите е 500 метра спускане след първите 20км от общо 90. Състезанието през юни привлича поне 12000 смелчаци годишно. Ако не успеете да се доберете до поредния чекпойнт, ще ви се притекат на помощ с автобус и безславно ще ви превозят до финала. Входната такса е само 180 долара.
 
Chasqui challenge – Перу
 
Разстоянието е 160км в няколко етапа и се провежда в Андите всеки юни. Първо изминавате пътя на Инките – 44км до древните руини на Мачу Пикчу, след което следва 50км преход около планината Аузангейт. Накрая ще сте преодоляли три планински върха и ще сте изкачили почти 4,2672 километра височини. Пропуските на цена от 3000 долара се изчерпват шест месеца предварително, така че си запазете билетче отрано!
 
Бедуотър – Долината на смъртта, Калифорния
 
Какъв по-добър начин да си прекарате отпуската в слънчева Калифорния от това да пробягате Долината на смъртта в почти 50-градусова жега? Организаторите допускат до състезанието само 90 души. Ще ситните между кактуси и пясъци цели 217км и, за да завършите подобаващо, ще трябва да качите 2,43 км височина. Срещу вас ще се изправят някои от най-добрите атлети в света. Нечовешки височини, топлинен удар, пясъци и змии – нещо липсва ли ви? О, да – усещането е сякаш прекосявате самия Ад.
 
Триатлонът Дабъл Айрънмен
 
Това състезание ще изстиска максимума от вас. 8км плуване, 360км колоездене и 83км бягане. Това е състезание за хора, на които обичайния Айрънмен им е дотегнал, защото им се вижда детска игра. Ако се запишете за него, значи животът ви е само и единствено тренировки.
 
Маратон des Sables – Сахара
 
Шестетапният 240-километров преход в пустинята Сахара ще прекърши и най-закоравелия атлет. Не очаквайте помощ от организаторите. Ще си носите спален чувал, вода, храна и каквото сметнете за необходимо, а организаторите просто ще ви питат дали сте си взели достатъчно от всичко преди старта. През май температурите в пустинята стигат 43 градуса през деня и 10 през нощта. Краката ви ще се подуят два пъти повече от нормалния си размер. Пазете се и от пясъчните бури.
 
От Арка до арка – Лондон до Париж
 
Ако Дабъл Айрънмен вече ви е под нивото, пробвайте се в Ендуромен. Това е колективен 466-километров триатлон от централен Лондон до Триумфалната арка в Париж. До там ще стигнете с плуване, колело и бяг. Преходът отнема около 100 часа. Това е най-изтощителното състезание на света. Ако се доберете до финала, ще станете част от елитна група от девет състезателя, финиширали триатлона в историята.


Сила БГ Тийм
Повече енергия, повече издръжливост!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Дървото гинко билоба е растяло на планетата, още когато динозаврите са управлявали Земята. Също като динозаврите, всички роднини на гинко билобата, загинали преди милион години. Така че, гинко билоба е като една жива вкаменелост, и то все още съществува защото дървото произвежда специални съставки, които го защитават от болести и насекоми, и които не могат да се намерят в никои други растения."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com