сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Eфективно премахване на стреса с Кава Кава

Eфективно премахване на стреса с Кава Кава

Кава Кава премахва ефективно стреса

Кава Кава или накратко Кава е растение, което произхожда от Западно-Тихоокеански регион - Френска Полинезия, Хавай и др. Приложение намират корените на растението, които се използват най-често за направата на напитка. Тя има успокояващо действие. Понякога корените на растението се сушат и се добавят на прах в различни напитки. Активна съставка са кавалактоните, които често са съставка на различни хранителни добавки.

Позната със своите намаляващи напрежението качества, кава е предпочитан естествен заместител на различните успокоителни. Нека да разгледаме какви са ползите от Kava Kava за организма в следващите редове.

Ползи за организма

Като съставка на различни добавки се използва най-често коренът на растението, тъй като той съдържа в най-голяма степен активни съставки, кавалактони.

Няма проучвания за ефекта на Кава кава върху фитнес тренировки. Кава е известен преди всичко с успокояващите си качества и употребата му при безсъние. Добрият сън е важен за възстановяването и растежа на мускулите. От тази гледна точка, ползите за бодибилдинга са големи. Проучвания сочат подобряване на зрителните способности и паметта. В твърде ранен етап са проучвания за анти раков ефект при прием на билката.Кава Кава при напрежение и тревога

Коренът от Кава кава се използва от много години за премахване на стреса и при проблеми със съня. Много хора се влияят добре и го намират ефективен за отърсване от напрежението и тревогата, но дали няма и странични ефекти.

11 различни и систематични опита (Pittler MH, & Ernst E.

(2003). Kava extract for treating anxiety) сравняват лечението на тревожност с екстракт от кава кава и всяко от тях показва подобрение при групата която действително приема екстракта. Няма плацебо ефект.

Посочените странични ефекти от някои от участниците в проучването са незначителни и изчезват със спиране на приема на добавката. Резултатите от проучванията показват, че кава е безопасен и ефективен начин да се справите с тревожността и нервното напрежение.Странични ефекти

В редки случаи кава-кава може да има отрицателно влияние върху черния дроб, но вината за това е най-вероятно на неподходящи методи за извличане на екстрактът от растението. Нежелани странични ефекти са липса на апетит, умора, липса на мотивация, болки в стомаха, но те се появяват само при прием на нестандартизирани добавки. При спиране на приема страничните ефекти изчезват.

Не се препоръчват при кърмене или бременност и в съчетание с антидепресанти и алкохол.

Прием и дневна доза

Най-доброто време за прием на билката е преди лягане. Действието му трае около 9 часа. Не приемайте добавката, ако ще шофирате или работите на машина. Не съчетавайте с други успокоителни, антидепресанти и алкохол. Kava Kava не трябва да се пие повече от 12 седмици.

Поръчайте Кава Кава - хранителна добавка с гарантирано качество и безплатна доставка от нашия онлайн магазин www.SilaBG.com.

Продукти за намаляване на стреса:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"HMB добавките често се комбинират със суроватъчен протеин, глутамин, креатин и въглехидрати. HMB с други добавки действително ще има положителен ефект. Например креатинът ще ви даде повече сила да тренирате по-тежко, а HMB ще сведе до минимум увреждането на мускулите и времето за възстановяване."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com