сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Елиминирайте "белите храни"

Елиминирайте "белите храни"

Първата диета може да бъде много объркващо затруднение. Има около един милион различни планове за диета с различни понятия и проучването в интернет за първи път може да бъде крайно объркващо. "Палео диета", "кето диета", Аткинс, ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на мазнини, богати на протеини, вегетариански, яжте само бекон, пийте само сок, яжте яйца, не яжте яйца. . . откъде да започнете?

Започнете бавно, с малки и лесни промени в диетата си. Ако искате да отслабнете, по-специално да изгорите мазнини, направете съзнателен избор да го направите и бавно променете диетата си. Ето и една много проста концепция, която ще помогне да се улесните в по-здравословния начин на хранене.
 
Спрете "белите храни"
Какъв е цветът на това, което ядете? Ако е бял, не е правилно. В по-голямата си част много от "белите" храни, които ядем, не са толкова здравословни за нас. Разбира се, това не включва бели меса като пилешко или пуешко, яйчен белтък, мляко, сирене. Вместо това се отнася до прости въглехидрати, от които се пълнее. Простите захари изострят нивата на инсулина, което съхранява храната като мазнини, вместо да я изгаря.
 
Ако искате да отслабнете ще направите добре, ако намалите или значително ограничите тяхното консумиране. Долу са дадени примери на "бели" храни и някои здравословни алтернативи.
 
Захар
Вместо да добавяте захар в кафето или чая, потърсете други подсладители. Стевията или дори медът са по-добри алтернативи.

 
Хляб
Българите сме израснали с обикновен бял хляб. Време е за промяна. Заменете го с пълнозърнест, многозърнест или овесен. Колкото повече рафинирана пшеница има в нещо, толкова по-зле за вас.

 
Картофи
Картофите са добри, ако изберете правилния сорт. Потърсете сладки картофи. Сложните въглехидрати изобилстват в тях, а те могат и да разрешат проблема с нуждата от сладко, когато сте спрели шоколадите. . .

 
Тестени изделия
Пастата е нещо страхотно, но внимавайте какво сервирате. Пълнозърнестият и вариант е нещо много по-вкусно, отколкото беше в началото. Тогава тя имаше странна текстура и лош вкус, но нещата са се променили. Купете си кафяви спагети, не пържете месото и стомахът (и кантарът) ще ви благодарят!
 
Ориз
Оризът е храна от световен мащаб, но белият му вариант не е достатъчно пълноценен. Кафевият ориз се обработва по-малко и е по-добър за вас, според някои е и по-вкусен. Може да излезе няколко стотинки повече, но си струва. Направете кафевия ориз основен елемент в диетата си за здравословно хранене.

 
Плодове
Винаги трябва да има плодове в нашата диета, но не бива да сте прекомерни. Плодовете съдържат много прости захари и това ги праща в кюпа с "белите" храни. Една ябълка на ден е добра за вас, но едно кило ябълки е твърде далеч от здравословно.
 
Това са само няколко отправни точки към по-здравословния начин на хранене. Направете тези първоначални промени в диетата си и почти може да гарантира, че ще видите напредък. Бели храни често са по-евтини, въпреки че са повече обработени от други зърнени храни, но те не са по-добри за вас. Когато става въпрос за захар, нишесте и въглехидрати, отстраняването им е първа стъпка към по-здравословен живот.
 
Сила БГ Тийм
Източник: AX
Препоръчани въглехидратни продукти
81
.
00
лв.
85
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"След дълго очакване BPI най-после пуснаха Build-HD. Компанията ни обещава висококачествен креатинов суплемент с неповторим вкус и чист състав. Като всеки предтренировъчен продукт с основен креатинов компонент, можете да го използвате преди, по време на и след тренировка – както ви харесва най-много. Скоро ще можете да го изпробвате от Сила БГ! А засега можете да видите официалното промо."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com