сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Фитнес етикет по време на вирусни епидемии

Фитнес етикет по време на вирусни епидемии

Фитнес етикет по време на вирусни епидемии.
 
Посещението на фитнес зала е неделима част от ежедневието на активно спортуващия човек. За това по време на вирусни епидемии, както в случая с Корона вируса, е хубаво да научим и спазваме няколко простички правила, които ще ни помогнат за пълноценната тренировка, без да сме изложени на излишен риск.

 
Подберете правилното фитнес облекло.

По време на вирусни епидемии е препоръчително да избягваме носенето на потници, прекалено къси панталони и т.н, за да сведем до минимум възможността бактериите и вирусоносителите да полепнат по кожата ни. За това специалисти препоръчват да заложим на дълъг анцуг или клин, в комбинация с тениска с дълъг ръкав. Въпреки, че фитнес залата обикновено е мястото, на което демонстрираме резултатите които сме постигнали, в този момент е по-добре да заложим на нещо сигурно и комфортно.


 

Винаги използвайте кърпа


Въпреки, че използването на кърпа върху уреда, по време на тренировка, е задължително правило във всяка една фитнес зала, съвсем малка част от хората се съобразяват с него. Тъй като фитнеса е място, в което хората се потят, топло е и често задушно, това го прави изключително благотворно поле за развитието на множество бактерии и вируси. Особено в сезони които хорат кихат, кашлят и т.н. е изключително важно да се погрижим за себе си и задължително да ползваме кърпа за всяка тренировка.


 

Винаги мийте ръцете си

Това също е едно от правилата, които трябва да спазваме целогодишно, но още повече сега е момента в които да си напомняме да го правим. Изключително важно е да миете ръцете си преди и след тренировка, избягвайки останалата част от времето да докосвате лицето си. За още по-сигурен ефект, купете си джобен дезинфектант за ръце, които да използвате между сериите.


 

Не прекалявайте със социализирането

Обикновено фитнеса е място, в което човек завързва нови познанства, препоръчително е обаче по време на вирусни инфекции, да ограничим разговорите и да се фокусираме върху упражненията.


 

Останете си вкъщи ако сте болни

Да, може би не се чуствате толкова отпаднали или Ви е писнало вече вкъщи. Помислете все пак и за останалите трениращи и останете у дома още няколко дни. Мускулите Ви няма да изчезнат, а и колкото и свеж да се чуствате, тренировката Ви никога няма да е толкова пълноценна, колкото когато сте здрав.


 

Избягвайте пикови часове

Често е трудно да избегнете пикови часове, тъй като хората обикновено свършват работа по едно и също време. Когато имате възможност обаче, отидете рано сутрин или късно вечер, за да тренирате спокойно, в момент когато доста по-малко хора докосват уредите и вероятноста за разпространение на вируси е доста по-малка.


 
В заключение ще кажем, че взимането на превантивни мерки, може да бъде нещо изключително полезно. В съчетание с хубава храна, витамини и ежедневни тренировки, човек подсилва имунната си система и не позволява на вирусите да го разболеят.


СИЛА БГ Тийм
Продукти за стимулиране на имунната система:
29
.
00
лв.
22
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Всеки домейн РАЗЛИЧЕН от WWW.SILABG.COM и WWW.SILA.BG е свързан със 100%-ова измама."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com