сила бг магазин
сила бг медия

Форсколин

1. Какво е Форсколин?
Форсколин е основната активна съставка в традиционната билка Колеус Форсколи. В природата Колеус е член на семейството на ментата и расте в субтропичните райони на Индия, Бурма  и Тайланд. Форсколинът е неколкократно и подробно изследвана субстанция, но едва отскоро придоби популярност като суплемент за изчистване на мазнини.
 
2. Какво е приложението на Форсколин?
Ще цитираме едно от скорошните изследвания, в което шест жени с наднормено тегло в продължение на 8 седмици 2 пъти дневно приемат по 25 мг форсколин (капсули с 10% стандартизиран екстракт от форсколин). В края на изследването участничките били изгубили приблизително 5 килограма от общото си тегло и намалили процента телесни мазнини с около 8%.

Друго, което се отбелязва в посоченото изследване, е нормализиране на кръвното налягане по време на експеримента. Тези резултати сочат, че форсколин е полезна и безопасна добавка за чистене на излишните мазнини.

 
3. Как работи форсколинът?
Неговото действие се изразява в активиране на ензима аденилат циклаза. Този ензим участва в производството на аденозин монофосфат, важен биохимичен агент за основните метаболитни процеси в организма. Липолитичните хормони като епинефрина (адреналина) също активират аденилат циклазата. Форсколинът обаче не влияе по същия начин на централната нервна система, пропускайки онези нежелани странични ефекти (невроза и еуфория), които често откриваме при повечето агенти , активиращи липолитичните хормони.

Когато циклазата е налице, тя се преобразува в цикличен аденозин монофосфат (cAMP). Това увеличава неговите нива, което дава многостранни ползи на организма. Именно завишените нива на cAMP стимулират производството и чувствителността на зависимия от него протеин киназа. От своя страна той задейства хормонно-чувствителна липаза (HSL), която разгражда телесните мазнини, освобождавайки ги в кръвообръщението под формата на мастни киселини. Този процес е познат като липолитична каскада.

Това, което ви остава е да изгорите тези мазнини за енергия. Неслучайно продуктът се комбинира отлично с Л-карнитин. Действието на Л-карнитинът се изразява точно в това - щом мастните киселини са в кръвния поток, той спомага за изгарянето им в митохондриите на мускулната клетка за енергия.

Можем да отбележим и още един плюс – форсколинът представлява щитовиден стимулант, а всеки, занимаващ се със спорт, знае колко важни са тироидните хормони за атлетите.

4. Какви са другите ползи от приема на форсколин?
Повечето изследвания за тази субстанция доказват благоприятното му влияние над сърдечно-съдовата система.
 
5. Има ли странични ефекти?
Хубаво е да се консултирате с лекар преди употреба на форсколин, ако се лекувате с по-специфични медикаменти. Големи дози от форсколина могат да ви направят сънливи, тъй като той представлява антихистамин. *

* Антихистамините са доста полезни за хората с алергии, но при положение, че не страдате от такива, злоупотреба и прекаляване с тях ще ви направи сънливи поради инхибирането на хистамина.  Ако все пак искате да пиете повече от посочения дневен прием, приемайте форсколина в комбинация със стимулант (Йохимбин, Кофеин, Синферин) или пийте доза преди лягане.
 
6. Коя форма на форсколина е най-добра?
Има широк спектър от продукти съдържащи форсколин, които се различават основно в концентрацията на екстрактите. Внимавайте, когато разглеждате продукт, който съдържа 250 мг форсколин в доза, но екстракта е 2%, например. По-качествените продукти съдържат между 10-20% екстракти!
 
7. Как трябва да се приема?
Стандартната дозировка е 25-60 мг на ден, разделени в 2-3 дози, като най-препоръчителна е дозата от 50-60 мг. В случая, ако екстракта е 20% в 250 мг капсула, 3 броя на ден трябва да са достатъчни.
 
Сила БГ Тийм

В статията са използвани следните източници:
http://www.bulknutrition.com/a16-forskolin-for-fat-loss.html
 
Препоръчани продукти за изгаряне на мазнини
71
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Попаднахме на видео, където спонсорираната от Optimum Nutrition Кристина Вужнич ни представя линията Amino Energy на марката. Тези продукти ви предлагат енергия в свободна форма по всяко време – независимо дали започвате деня си или ви предстои тренировка в залата."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com