сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Грижа за ставите с OsteoMove

Грижа за ставите с OsteoMove

Както мускулите имат нужда от протеин, така и вашите стави имат нужда от пълноценна храна, която трябва да се набавя ежедневно. Упоритите тренировки във фитнеса или салона за друг любим спорт износват ставите и причиняват дългосрочен дискомфорт. Лечението с хранителни добавки може да предотврати дегенерацията на ставите, като междувременно подпомага възстановяването и подобрява подвижността. Науката е открила няколко хранителни съставки, които помагат на тялото да намали болезненото възпаление, да изгради повторно хрущял и да смаже ставите.
 
Глюкозамин сулфат
Глюкозамин сулфатът се синтезира в тялото и е важен предшественик при образуването на хрущяли и други съединителни тъкани. Изследванията показват, че добавките с глюкозамин сулфат могат да спрат развитието на остеоартрит, ако бъде установен преди да е настъпило необратимо увреждане. Доказано е, че приемът на добавки с глюкозамин сулфат води до значително намаляване на болките в ставите, сковаността, болезнеността, подуването, както и че подобрява функционирането на ставите.

В сравнение с други противовъзпалителни средства като ибупрофен, глюкозамин сулфатът довел до по-силно намаляване на болките и по-добро функциониране на ставите. Съдържанието на сяра е причината добавките с глюкозамин сулфат да водят до по-добри резултати, отколкото с тези с глюкозамин хидрохлорид. Сярата помага за поддържане и подсилване структурата на съединителната тъкан в ставите като формира кръстосани връзки чрез дисулфидни връзки. Тъй като повторната хидратация е условие за излекуването, ефективният метаболизъм на сярата е задължителен. 

 
Хондроитин сулфат
За постигане на добра хидратация нашите стави съдържат вещества, наречени глюкозаминогликани, които се свързват с водата в хрущяла. Тези глюкозаминогликани, обаче, трябва да са силно сулфорирани, за да могат да свършат работата си. Хондроитин сулфатът представлява 66% от произведените от тялото глюкозаминогликани и е основна част от съединителната тъкан. Подобно на глюкозамин сулфата, хондроитин сулфатът може да компенсира дехидратацията на хрущялите, което е от критична важност за спиране дегенерацията на ставите.

Лабораторните изследвания показват, че глюкозаминогликаните могат да спрат до 60% от ензимното действие на еластазата и хиалуронидазата. Тези ензими разрушават еластина, еластичните фибри в съединителната тъкан и хиалуроновата киселина, която се свързва с водата и прави ставите гъвкави
 
 
МСМ
МСМ или метилсулфонилметан се среща в естествен вид в растителните и животински тъкани. Той, обаче, се разрушава при затопляне на храната, затова повечето хора не получават достатъчно МСМ с храненето. Веществото облекчава болката и възпалението и благоприятства излекуването на ставите, понеже действа като донор на сяра. 
 
Колаген
Колагенът е основният протеин в съединителната тъкан. Малко количество колаген тип 2 помага за потискане на възпалението при артрит на ставите. Пилешкият колаген се използва за лечение на болката при ревматоиден артрит и следоперативни болки в ставите. 

 
Хиалуронова киселина
Хиалуроновата киселина се среща в голямо количество в хрущялите, синовиалната течност, кожата и воднистата течност на окото. Изследванията сочат, че хиалуроновата киселина може да предотврати разрушаването на естествените омекотяващи бариери в ставите. При остеоартрит тази киселина може да блокира отделянето на ензими, които допринасят за разграждането на хрущяла.
 
 
Растения с противовъзпалително действие
Смолата на тамяновото дърво в Индия, Boswellia serrata, се използва в традиционната аюрведична медицина от векове. Проучванията сочат, че активните съставки на смолата, потискат 5-липоксигеназата и HLE, ензими, които спомагат възпалението. Изследванията показват още, че тези киселини подпомагат синтеза на глюкозаминогликани. 
 
Куркумата е важно растение с лечебно и кулинарно предназначение, което произхожда от Индия и Азия. То има мощни противовъзпалителни свойства благодарение на високото си съдържание на куркумин. Куркуминът намалява възпалението, като блокира производството на про-възпалителни ензими СОХ-2, LOX и азотен оксид синтетазата. Куркуминът ускорява възобновяването на тъканите и зарастването на раните.
 
Бор
Борът е микроелемент, който е важен за здравето на  костите и за изграждането на мускулите. Изследванията до момента показват, че борът може да бъде полезен за намаляване на симптомите при остеоартрит.
 
Манган
Намалената концентрация на манган в синовиалната течност на ставите се свързва с ревматоидния артрит. Липсата на манган намалява активността на аргиназата, което води до по-високи нива на азотен оксид, който задейства възпалителния процес при ревматоиден артрит. Изследванията до момента показват, че манганът може да бъде полезен в комбинация с глюкозамин и хондроитин за намаляване симптомите на остеоартрит.
 
Как можем да си набавим всичко това? Сила БГ ви препоръчва продукта OsteoMove на Natural Factors. Natural Factors е най-големият производител на хранителни добавки в Канада, който вече над 50 години предлага продукти с витамини, минерали, билки и специализирани формули. Всеки продукт на компанията е разработен от екип от медици, лекари, фитотерапевти, технолози и диетолози, изследван е лабораторно и гарантира висока чистота на съставките.

OsteoMove на Natural Factors осигурява пълната гама вещества, необходими за здрави стави:  глюкозамин, хондроитин и метилсулфонилметан (МСМ), екстракт от бозвелия и куркума, бор, манган. Съдържа комплекс InflamRelief, собствена плодова формула от седем плодови концентрата, имащи синергично действие за по-силен антиоксидантен ефект. 
 
Комбинацията дава на тялото нужните хранителни вещества за поддържане и предпазване на съединителната тъкан, сухожилията, ставните връзки и хрущяли. Тази бързодействаща формула може да даде резултати само за една седмица!
 
Комплекс InflamRelief
Комплексът InflamRelief е собствена формула от седем плодови концентрата (стандартизирани до 76% полифеноли), които действат синергично и осигуряват антиоксидантно действие, което намалява увреждането на клетките и тъканите. Семките от грозде, малините и боровинките съдържат проантоцианидини - вид полифеноли, които са с 20 пъти по-мощно антиоксидантно действие от витамин Е и 50 пъти повече от витамин С. Задълбочени проучвания сочат, че тези полифеноли могат да се свържат с колагена и да подобрят неговата еластичност и гъвкавост. Екстрактът от семки на грозде блокира активността на циклооксигеназа-2 и на други метаболити, свързани с възпалителния процес.

 
 
Червената боровинка съдържа големи количества салицилова киселина (активен компонент на аспирина) и може да намали възпалението и да подобри кръвообращението.
 
Ягодата съдържа антоцианидини, елагитанини, флавоноли като кверцетин и кемпферол, катехини и фенолни киселини.
 
Боровинката съдържа антоцианини, които намаляват риска от появата на няколко дегенеративни заболявания.
 
Екстрактът от сок от нар помага за поддържане целостта и функционирането на ставите чрез блокиране на ензимите, които допринасят за разрушаване на хрущяла при остеоартрит.
 
Ползи за здравето от OsteoMove:
-  облекчава бързо хроничните болки
-  намалява риска от поява на възпалителен артрит, както и неговата степен на развитие
- подобрява здравето на ставите в дългосрочен план
- ускорява подновяването и възстановяването на ставния хрущял
- блокира вредното въздействие на свободните радикали върху клетките в ставите
 
Сила БГ Тийм
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Освен, че е единствената билка, която доказано възстановява ставни връзки, кости и сухожилия, цисус е и един от най-мощни антикатаболитни агенти."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com