сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Истината за отслабването чрез диета

Истината за отслабването чрез диета

Момичета, знаем, че и най-фините сред вас никога не са в мир с килограмите си. Фитнесът е по-модерен от всякога и медиите все по-широко лансират отслабването чрез упражнения и аеробика, съчетани с хубава и обилна храна. Но тази положителна тенденция все още отстъпва на многобройните предложения за диети, които ви заливат от всички вестници и онлайн портали и ви омагьосват с обещания за бързо отслабване. Без никакво усилие! Само няколко дни глад! Само няколко дни лишаване на тялото ви от необходими хранителни вещества (което, логично, ви кара да се чувствате отвратително) и най-после ще се вталите! Вие ще имате късмет и няма да ви застигне йо-йо ефектът. Искаме да се опитаме окончателно да сложим край на тази дългогодишна заблуда. Струва ни се, че намерихме начина да го направим.
 
Срещали ли сте някога жена, която да се жалва, защото е успяла да отслабне драстично, спазвайки диета? Та нали именно това е целта?! Сигурно бихте отбелязали с насмешка, че тя не е нормална. Знаете ли какво? Англичанката Кели Чайлдс е една изключително нормална жена. Кели е на 31 години. На младини тя е била стройна. Омъжва се за своя съпруг Кийт и ражда три деца – Итън, Ейджей и Бетъни. По време на бремеността младата майка се възползва от възможността да “яде за двама” и не обръща внимание на това, че наддава. “Винаги съм обичала да ям, беше страхотно да не трябва постоянно да мисля с какво се храня. Смело ядях сандвичи със сирене, тесто, шоколади и си казвах, че няма проблем, щом съм бременна.”

Опитите й да се върне във форма след всяко раждане удрят на камък. “Опитвах нови диети и се провалях само след няколко дни.” В един момент стрелката на кантара заковава ударните 152 килограма! Личният лекар на Кели й препоръчва операция за поставяне на силиконов пръстен около стомаха. Докато чака да дойде редът й, мисълта колко хубаво би било отново да е слаба и да тича с децата си в парка я обзема наълно. Не може да чака повече и се записва в групата на Slimming World, където заменя вредните храни със супи, салати и плодове. Теглото и постепенно спада и в един момент тя триумфално е свалила цели 70кг и дори продължава да отслабва! Поздравления? Задръжте малко. Ето го резултатът:

 
Както се припяваше в онази песничка - What the f**k?!. През следващите няколко месеца Кели осъзнава, че килограмите продължават да се топят стремително, но увисналата излишна кожа така и не изчезва. Тя започва да се чувства отвратително в тялото си, да избягва външните контакти и дори интимността със своя съпруг. “Когато бях едра, бях едра и толкова. Чувствах се секси дори когато бях дебела, а сега съм изрод. Тялото ми прилича на разтопена свещ. Опитвам се да скрия тази отблъскваща увиснала кожа, а това е невъзможно.” – разказва тя. “Гледах се в огледалото, дърпах цели шепи излишна кожа и си изплаквах очите. Смених един затвор с друг! Целият ми труд бе отишъл на вятъра.” 

 
Кели признава, че не минава и ден без да и липсва старото й наднормено тяло и предупреждава всички жени покрай нея да помислят два пъти, преди да се подложат на диета. “Все още се гордея с това колко много килограми свалих по естествен път, но не мога да се преструвам, че съм щастлива. Преди да пристъпят към диета, жените трябва да знаят как тя ще се отрази на тялото им. Изобщо не изглеждам така, както съм си представяла. Самочувствието ми, сексуалният и социалният ми живот са съсипани!”

Сега Кели спестява за пластична операция, с която да отстрани излишната кожа. Като майка на три деца това е почти непосилно за нея. Националната здравна служба на Великобритания, която първоначално е трябвало да плати операцията за поставяне на силиконов пръстен, този път отказва да я финансира с оправданието, че такъв вид операция представлява чисто козметична прищявка и не е решаваща за здравето или животът на пациента. 
 
Равносметката? Вижте, нашата цел не е да демонизираме диетата, а да ви напомним за един съвсем прост факт: подлагайки организма си на диета, вашето изгладняло тяло се обръща към гликогенните депа в мускулите ви, за да си набави хранителни вещества. То не се храни с излишните ви мазнини, а с мускулатурата, което води до загубата на телесна маса – наивно мечтаното отслабване, и куп неразположения. Помислете – ако вие сте на мястото на тялото си и пред вас сервират две чинии, едната пълна с мазнина, а другата с месо, коя щяхте да изядете?

При диета килограмите се топят, но мазнините остават, защото сте променили храненето си, но не сте променили заседналия си начин на живот и поетите калории се натрупват, вместо да се изгорят от метаболизма за енергия. За да изгорите мазнините и да се отървете от истински излишните килограми са ви необходими две неща: правилно хранене и движение. Яденето на целина и моркови не е правилно хранене, защото не дава енергия на организма ви. А вървенето от вкъщи до супермаркета не е кой знае какво движение, уви. Няма как, момичета – ако искате да сте секси и стегнати, трябва да спортувате! При спортно натоварване тялото трансформира калориите от мазнините във въглехидрати, за да ги употреби за енергия. Когато няма натоварване, тялото не се обръща към въглехидратите и мазнините като източници на енергия. А когато не доставяте почти никакво количество от тях поради диетата, принуждавете организма като крайна мярка да ги набавя от грешните места.

Затова спрете да разчитате на изсмукани от пръстите диети. Хванете най-добрата си приятелка (или приятелки) и атакувайте фитнеса. Ние мъжете имаме нужда от вас във залата - нали трябва да има пред кого да се перчим?
 
За финал вижте кои хранителни добавки препоръчват на дамите суперзвездите Андрейа Бразиер и Лаурен Якобсен. Пожелаваме ви красота и здрав дух!

 
Сила БГ Тийм

Снимки: Daily Mail, Jeremy Durkin
Топ продукти за намаляване на тегло
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-07-03 | 22:51:53
Lubomir Stoichev
Хората ви кават като седте вкъщи и гладувате , не като ходите на фитнес или хип хоп . Ама вие пак се опитвате да ги опровергаете ... както има енда българска поговорка "Едно си баба знае , едно си баба бае "
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Можете да опитате различни видове коремни преси като ги изпълнявате с изправени крака или с един крак над другия, свивайки се на една страна, за да работите за страничните мускули на основната част на тялото."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com