сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Историята на Андре Гиганта

Историята на Андре Гиганта

В продължение на две деситилетия, между последните години от периода на 60-те и средата на 80-те Андре Гигантът става най-високоплатеният професионален кечист в индустрията и е бил прочут по света. Мениджърите се борели със зъби и нокти да уредят участието му – неговото име на рекламата било гаранция за разпродадено шоу.

Ако искате да се убедите в неговата легендарност, върнете лентата към Wrestlemania III през 1987г. Гвоздеят на програмата е мачът на Андре с Хълк Хоган. Това шоу привлича аудитория от един милион, поставяйки в продължение на десет години рекорд за pay-per-view програма, и събира 78-хилядна публика в Детройт. Реваншът, последвал два месеца по-късно, достига убийствената цифра от 33 милиона телевизионни зрители, което го прави най-гледаният мач в историята!
 
 

Израстването на гиганта
Андре Рене Русимов е роден на 19 май 1946 година във Франция. Родителите Борис и Мариана Русимови са съответно от българско и полско потекло (на други места пише, че са руснаци, но за нас родното си е родно!). Още на 12 години “малкият” Андре вече е висок 190.5 см и тежи 110кг. Чак когато пътят на славата го отвежда в Япония през 1970г., тамошните учени му поставят диагнозата “гигантизъм” (акромегалия). В това състояние тялото почти непрекъснато произвежда хормон на растежа и в резултат на това окончателните мерки на Андре преди смъртта му са височина между 211 и 226 см и тегло близо 230 кг!

Като изключим, че не може да се вози на училищния автобус заради размерите си, животът на малкия Андре е съвсем обикновен. Въпреки, че е бил добър ученик, той не завършва гимназията и я напуска в 8 клас, защото възнамерява да работи във ферма и образованието не му е необходимо. Впоследствие се занимава с дърводелство и машиностроене, но и там не открива призванието си. На 18 години се премества в Париж и започва да гради кариерата си на ринга. Там е забелязан от кечиста Едуард Карпентие, който го взима под крилото си и го води в Северна Америка, където славата му стига до Винс Макмеън старши. Той му дава прозвището “Гиганта”. От там започва пътешествието на Андре във WWF и превръщането му в легенда на тепиха, и в по-малка степен – на киното.

 
Постиженията му в кариерата са една много малка част от колорита на Андре. Гигантът обича най-много две неща в своя продължил 47 години живот – боя и пиячката. Според свидетелствата Андре захранвал гигантското си туловище със 7000 калории дневно само от алкохол! 7000 калории отделно от храната. Мястото на Андре като най-големият алкохолик в историята на света е циментирано от постиженията му. Гигантът лекува дълги години на свръхчовешки болки в гърба и ставите с помощта на пиячката. Старият Винс е принуден да му назначи помощник – достоен алкохолик сам по себе си, който да го следи навън и да не допуска звездата да се вкарва в бели. Освен това, тъй като Андре не издържа на пътя в кола или самолет заради размерите си, той му купува специална каравана, обзаведена за него. Чувството за комфорт предизвиква у боеца неугасима жажда. По време на път Андре консумира средно по една каса бира на 90 минути! 

 
Исторически са пътешествията на кечиста в Япония, където той буквално е на върха. Местните го почитат като божество, но Андре се чувства като в страната на лилипутите. За да влезе в тоалетната на хотела той трябвало да изкърти вратата. Градската легенда гласи, че понеже не можел да седне върху тоалетната чиния, Андре свършвал работата направо в чаршафите и след това ги изхвърлял. За да го транспортират до срещите му, японците трябвало да премахнат няколко реда седалки от автобуса, оставяйки му обособено лично пространство, където да се шири. И да се налива с колосални количества бира. 

 
Все още младият и зелен Хълк Хоган си спомня от първа ръка за Андре и алкохола. Според него Гиганта изпивал по минимум една каса бира за всяко качване в автобуса. Когато привършвал с кенчто, Андре се уригвал доволно, смачквал го и замерял седящия пред него Хълк. Той от своя страна се научил да отброява кеновете и да разбира кога запасите на Гиганта привършват. Когато автобусът спре, кеч легендата се втурвал до най-близкия магазин и купувал колкото каси бира му издържат ръцете да носи преди автобуса да потегли, докато Андре се хилил неистово.
 
По време на една обиколка японските спонсори на Гиганта го възнаградили с каса много скъпо сливово вино. Андре го качил в автобуса и се захванал да дегустира местния винен специалитет. Четири часа по-късно той изцеждал последните капки от 16-ата бутилка. След поредния си алкохолен триумф Андре пристъпил към ринга и се бил в продължение на три мача, включително батъл роял с 20 души на ринга. Към края на вечерта Гиганта вече бил поизтрезнял и това не му харесвало. Тогава пратил Хоган за още бира, а той се втурнал да изпълни поръчката от страх да не би вкиснатия Андре да съсипе някой жизненоважен орган на опонентите си.

 
През 1977г. Андре се бие срещу Дъсти Роудс в “Мадисън Скуеър Гардън”. Голямата среща завършила с епичен запой между двамата стари приятели. Седнал на два стола в бара, Андре изпива 75 от общо 100 бирички и настава време за прибиране в хотела. Идеята да се натъпче в миниатюрното за габаритите му такси никак не допаднала на Гиганта. Дъсти вече не можел да върви по права линия, а дяволитата усмивка на Андре предвещавала произшествия и забавление в радиус от най-скоро време! Какво се случило впоследствие? Огромните кечисти се пренесли в дивия запад и нападнали двойка файтони. Дъсти метнал шепа долари на единия файтонджия, докато Андре свалил другия от каляската само с една ръка. Двамата пришпорили конете и се впуснали в надпревара из улиците на Манхатън, сновейки сред минувачи и коли. После “паркирали” животните на няколко метра от хотела си и влезли да си допият, невинни като овчици. На следващия ден двамата отбелязват още една великолепна и напълно разпродадена среща – двама професионалисти в разцвета на силите си!

 
Когато влошеното му здраве го придърпва извън ринга в края на 80-те, Андре приема ролята на великана Фезик във филма “The Princess Bride”. Всички актьори обожавали големеца, който всяка вечер след снимките ги водил да се черпят. Те, естествено, не успявали да се доближат и на милилитър от достиженията му, но определено полагали доста усилия в това. Заради това те често се появявали на снимки в полуадекватно състояние. Сметката за алкохол за един месец престой в Лондон, където е сниман филма? Малко над 40000 долара.

 
Андре може и да не е признат от Гинес, но кой друг, ако не той би могъл да държи световния рекорд за най-много бира, изпита наведнъж? По време на шест часов запой Гиганта изпил 119 бирички. След това заспал във фоайето на хотела си, откъдето аверите му по чашка нямали сили да го преместят и се видели принудени да откраднат покривалото за роял от ложата и да завият с него Андре.
 
Падането на Гиганта
Този свят не е създаден за гиганти. Към края на живота му болките от нараняванията и влошеното здраве следствие на акромегалията вече идват в повече на Андре. За него и вървенето се превръща в проблем, а какво остава за борбите? Гигантът се оттегля в своето американско ранчо в заслужена почивка, а после заминава за Франция, за да бъде заедно с гаснещия си баща. Тогава му се обажда Винс Макмеън младши, току що откупил империята WWF от баща си. Винс иска да направи третото издание на турнира Wrestlemania най-голямото нещо в историята на кеча. За да стане това, той има нужда от Гиганта. Андре първоначално отказва, което кара Макмеън младши да хване полета за Франция и да говори лично с кечиста. Винс му предлага да плати за мащабна операция на гърба , която ще намали болките му и ще го направи отново годен за борба.Когато настава време за процедурата, анастезиологът се вижда в чудо с размерите на Андре. Той нямал никаква представа колко газ ще е нужен за упойката. След като дузина експерти изказали предположенията си, един се сетил да попита Андре дали обича да си попийва. Да, разбира се. Лекарят пожелал да узнае колко точно Андре обича да си попийва. “Обикновено ми трябват към два литра водка, докато започна да усещам топлина отвътре.”, отсякъл Гиганта. Анализирайки приема на алкохол на кечиста, въпросният анастезиолог успял да определи точното количество газ и да патентова метода си, който се използва от медицината и до ден днешен.

 
Пет месеца по-късно Андре преминава като валяк през Хълк Хоган и чупи всички досегашни рекорди. С този мач кариерата му на кечист завършва триумфално и Андре окончателно се оттегля от спорта. Баща му умира през 1993 година и Гиганта се връща във Франция, за да бъде със семейството си. Там го посреща и неговата смърт – сърцето вече не може да издържи на размерите му и Андре умира 47-годишен в съня си от сърдечна недостатъчност.
 
Още от младеж Андре е наясно, че няма да живее колкото останалите. Знае, че няма лек за заболяването му и че е обречен. Затова той настъпва педала на живота си докрай и всяка секунда изживява възможно най-пълноценно. Вместо да тъжи, Андре превръща живота си в един неспиращ славен купон и остава в историята като вдъхновение както за кечистите, така и за любителите на алкохола.

 
Ако не сте се лишили и от алкохола в името на красивото и хармонично тяло, тази вечер пийнете едно за стария Андре!
 
Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти за мускулна маса
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Кокосово масло – лечебните му свойства са известни още от 1980 г. Мазнините му се усвояват по-различно от другите – техните молекули са по-малки и за приемането им се изразходват по-малко енергия и ензими. Стомашно-чревният тракт се натоварва много по-малко, което е много важно за страдащите от болестта на Крон, язви и други проблеми с храносмилането и метаболизма – кокосовото масло е част от тяхната диета."

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com