сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Колко диетични са диетичните продукти?

Колко диетични са диетичните продукти?

 
Кои продукти са псевдо диетични и как да не ставаме жертва на рекламите, чиято единствена цел е да продават повече и повече на нас потребителите.
 
Натурални сокове
 
Те са вкусни и вярваме, че са много необходими на организма ни и съдържат полезни плодове и зеленчуци. За съжаление ябълките, портокалите и другите плодове често си остават само на етикета. Няма витамини и фибри, а само прости въглехидрати и подсладители. За калории няма да споменаваме.
 
Вместо това купувайте пресни плодове и зеленчуци. Приготвяйте си сами фрешове и зелени шейкове. Ако все пак предпочитате опакованите готови натурални сокове, избирайте такива богати на витамини, с колкото е възможно по-малко консерванти и оцветители. Не ги пийте, ако сте гладни, защото за разлика от домашно приготвените ще засилят апетита. 
 
Ниско маслени млечни продукти
 
Избираме ги защото са вкусни, в красиви опаковки, вярваме че помагат за отслабване, в тях има калций, малко калории и може да ядеш колкото си искаш, без да пълнееш.
 
На практика дори да ядете само ниско маслени млечни продукти, едва ли ще отслабнете трайно. Макар с малко калории в подобни ниско маслени продукти има достатъчно мазнини и неясни съставки. Затова винаги четете етикетите. 
 
Вместо ниско маслени варианти, избирайте млечни продукти с масленост между 1.5 и 2%, без ароматизатори и други добавки. Нека са с не много дълъг срок на годност, за да са живи млечнокиселите бактерии в тях.
 
Мюсли
 
Рекламите ги представят като полезна, енергийна закуска с много фибри. Истината е, че макар и да са вкусни, съдържат много захар и няма да помогнат да отслабнете. Вместо това опитайте овесени ядки или булгур, овкусете с канела, какао, сирене, ядки и плод по избор ябълка, ягода, банан. 
 
Газирани напитки с малко калории
 
Така наречените "лайт" газирани напитки съдържат по-малко калории, но в тях има и от подсладителя аспартам. За вредите от аспартама се говори много в последно време, но въпреки това продължава да се добавя в хиляди продукти и дори се счита за диетичен продукт. 
 
Въглеродния диоксид в газираните напитки пък дразни стомаха и повишава апетита. Ако все пак решите да убиете глада с кофеинова напитка, трябва да знаете, че ефекта ще е временен и ще доведе до дисбаланс в организма ви. Помнете най-тонизиращата напитка на света е водата и при това има точно 0 калории. 
 
Това са само част от най-популярните "диетични" продукти на пазара. Следващия път, когато видите надписа "без захар", "обезмаслен", "диетичен", "без холестерол", "здравословен" прочетете внимателно етикета за добавените вещества, за да не станете жертва на изобретателни рекламни трикове.
 
 
Препоръчани продукти за твоята тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Алкохолът лесно се абсорбира от стомашно-чревния тракт, но все пак той е токсично съединение и не може да бъде съхранявано, затова тялото трябва да го окисли и да се отърве от него. Алкохолът може да се окисли единствено в черния дроб, където има ензими, които могат да извършат този процес. Ензимът алдехид дехидрогеназа преработва алкохола в оцетна киселина (оцет), продукт от който тялото може да получи малко енергия."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com