сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Контролирайте „щетите” от преяждането!

Контролирайте „щетите” от преяждането!

Празничните дни и почивките са свързани с релакс, хубави моменти и… приемане на голямо количество храна. Храна, от която в повечето случаи не се нуждаете, но обстановката предразполага  да му „отпуснете края”. Какво по-хубаво от това режима да се запълва от редувания на хоризонтално положение на тялото и хранене? Нищо. Да, де, но после идва момент, в който трябва да се изправите срещу огледалото. И какво има там? Там има гузна съвест.

Разбира се целият този процес може да бъде контролиран.
Ето няколко стратегии, които биха предотвратили последствията от  преяждането:Тренировка

Физическата активност е начин, чрез който да се подготвите, или да противодействате на обилно количество храна.

Ако тренирате преди да се отправите към празничната трапеза, то докато хапвате в организма Ви ще протичат анаболни процеси, които с най-голямо удоволствие ще използват приетите макронутриенти, за да захранят и изградят мускулите. Разбира се, това не значи, че с 1 тренировка седмично можем да приемаме безкрай количество храна. Всичко трябва да бъде с мярка.Ако сте решили да тренирате след като вече сте се „подсилили” доволно с храна, то ще имате доста енергия за самата тренировка и тя ще е пълноценна. Удачно е да се тренира минимум два часа след като сте приели храна, за да може тя да се е усвоила от организма.

Суплементация

Да, тя е важна. Има различни продукти, които ограничават складирането на мазнини. Те биват приемани преди въпросното хранене, за да подобрят инсулиновата чувствителност и контролират инсулиновата сигнализация. По този начин се блокират високите нива на лептин и повишава окисляването на мастните киселини.
Друг вариант е да приемате добавки, която да подобри работата на щитовидната жлеза и да увеличи продукцията на тироидните хормони. Те контролират  базовата скорост на метаболизма, както и обмена на протеини, мазнини и въглехидратния.Самоконтрол

Като цяло това е най-добрият метод, но се досещате, че е той е крайно субективен. Ако не може да се въздържите, то поне не прекалявайте. Не се опитвайте да пометете всичко от масата, но и не се лишавайте. Опитайте от това, от което Ви се хапва и просто станете от масата, за да не продължавате механично да приемате ненужни калории, които после да се чудите как да изгорите.
Кофеин

Използвайте помощта на кофеина. Тази чудотворна съставка е източник на енергия и допринася за фокуса, който е важен след празниците, тъй като сме излезли от график, а фокуса и концентрацията помагат да се върнем обратно в ритъм.Фибрирайте се

Фибрите контролират нивата на кръвна захар и чувството за ситост. Те насърчават храносмилането и се усвояват отлично от организма. Естествени източници на фибри са: зеленчуци, плодове (включително горски), бобови и зърнени култури. Може да си набавите фибри и от избрани хранителни добавки.
СИЛА БГ Тийм!
Елиминирайте щетите от празничното преяждане!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-05-10 | 18:04:23
Валери
Взел съм си фат блокер за тези случеи.Не омазнявам и същевременно си хапвам каквото искам.Важно е да не се прекалява с хапчетата а да се вземат само тогава когато ви се яде нещо грешно, но не всеки ден по 3 пъти :D
2016-05-10 | 18:02:12
Зорница
Единствения начин за контрол е като се стане от масата когато ти е най-сладко. :D Шегувам се разбира се. Не преяждайте, приемайте толкова колкото ви е нужно, като преядете се чувствата отпаднали, мързеливи и недоспали.Една тренировка 2-3 часа след маса ще ви се отрази страхотно.
2016-05-10 | 18:02:08
Зорница
Единствения начин за контрол е като се стане от масата когато ти е най-сладко. :D Шегувам се разбира се. Не преяждайте, приемайте толкова колкото ви е нужно, като преядете се чувствата отпаднали, мързеливи и недоспали.Една тренировка 2-3 часа след маса ще ви се отрази страхотно.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Върни опаковка от протеин 5 Lb и вземи 10 лв отстъпка при покупка на протеин 5 Lb на топ марките Amix и Mex!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com