сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-добрите хранителни добавки за вашите цели

Най-добрите хранителни добавки за вашите цели

Независимо от това колко добре тренирате в фитнеса и колко прецизна е вашата диета, вие се нуждаете от хранителни добавки.

В тази статия ще разделим добавките в зависимост от вашите цели. А именно: хранителни добавки за повишаване на енергията, хранителни добавки за повишаване на силата и хранителни добавки за подобряване на кардиото.

Много е важно да уточним, че този тип хранителни добавки не са някакво магическо хапче, от което вие ще започнете рязко да сваляте много килограми и да топите излишните мазнини.


Хранителни добавки за повишаване на енергията


Зелен Чай - Green Tea Extract

Зелен Чай - Green Tea Extract е “истински” чай, което означава, че се произвежда изцяло от листата на растението Camellia Sinensis. Зеленият чай е втората най-консумирана напитка в света след кафето. Той съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли. Използва се като мощен енергетик поради съдържанието си на кофеин. Възпрепятства развитието на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон. Зелен Чай - Green Tea Extract предотвратява появата и развитието на атеросклероза и множествена склероза.

Научните изследвания сачат, че зеленият чай и неговият екстракт могат безопасно да повишат термогенезата и да стимулират изгарянето на мазнини, без увеличаването на съредечния ритъм подобно на други продукти. Зелен Чай - Green Tea Extract стимулира тялото да използва мазнините като енергиен източник. Ускорява метаболизма, подобрява състоянието на чревната флора и очите, предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Зеленият чай е идеална добавка към хранителният режим на всеки активен човек.

 

Препоръчителна Доза: Взимайте соколо 500 мг екстракт от зелен чай два-три пъти на ден, за да поддържа енергийните нива постоянно.


Цитрулин малат - Citrulline Malate

L-цитрулин малатът поддържа оптимална форма по време на тренировка и по-бързо възстановяване след нея. Стимулира кръвопотока и доставката на аминокиселини до скелетната мускулатура.

L-цитрулин малатът намалява натрупването на млечна киселина, образуваща се в мускулите. Спомага за мускулното възстановяване чрез увеличаване стойностите на креатин фосфата и ресинтеза на АТФ.

В допълнение подпомага синтеза на протеин(мускулен растеж), производството на АТФ, увеличението на клетъчния обем и играе роля на мощен прекурсор на L-аргинин.

Препоръчителна доза:Взимайте 1-3гр. цитрулин малат два-три пъти на ден за постоянна енергия.


Коензим Q10 - Coenzyme Q10

Коензим Q10 - Coenzyme Q10, познат още като витамин Q, е мощен антиоксидант, подобен на витамин Е. Той е мастно-разтворимо вещество, произвеждано естествено от човешкото тяло, играещо ключова роля в производството на енергия в организна.

Способността за възпроизвеждане на Коензим Q10 намалява с възрастта и това налага снабдяването с елемента под формата на добавки. Коензим Q10 - Coenzyme Q10 подхранва тялото с постоянна доставка на енергия, спомага за здрава сърдечна функция и поддържа имунната система.

Той допълнително подхранва костите, зъбите(идеално средство за парадонтит), венците и подтиска алергичните реакции.

Препоръчителна доза: Взимайте 200-300mg на CoQ10 със закуска всеки ден, за да помогнете на тялото си да произвежда енергия, от която се нуждае.

Хранителни добавки за изграждане на сила


Мускулната сила е важна за всяка жена. Тя подобрява всеки аспект на живота, независимо дали е във фитнеса, друг вид спортуване, или извършване на ежедневните дейности.

Разбира се, вие се нуждаете от суроватъчен протеин преди тренировка за оптимално функциониране и максимални резултати. Ето няколко допълнителни добавки, които също трябва да се вземат предвид преди тренировка, за да засилите и насърчите мускулната си сила.

Креатин - Creatine

Основното дейстие на креатина е да увеличи вашата енергия по време на анаеробни упражнения като ви помогне да правите повече повторения с определена тежест. Креатина ще ви помогне да се възстановявате по бързо между сериите и да правите по дълги и интензивни тренировки.

Препоръчителна доза: Приемайте 1.5-5.0 грама креатин, в зависимост от формата, 30 минути преди и веднага след тренировката.


Бета-аланин - Beta-Alanine

Тази аминокиселина не се използва като градивен елемент за мускулния протеин, но тя е една от най-важните аминокиселини за мускулната сила. В мускулните клетки, бета-аланинът се комбинира с аминокиселината хистидин , за да образуват карнозин. Наличието на повече карнозин в мускулните клетки, води до увеличаване на силата и спомага за намаляване на умората. Изследванията показват, че спортисти, които използват бета-аланин , могат да се похвалят с повече мускулната сила и мощ от тези, които не го използват.

Препоръчителна доза: Приемайте 1,5-3грама бета-аланин преди и след тренировка.


Таурин - Taurine

Тази аминокиселина не се използва като градивен елемент за мускулния протеин, но тя изпълнява важни функции в мускулите, кото ги насърчава към по-голяма мускулна сила и издръжливост. При хора със затлъстяване се наблюдават намалени нива на таурин в кръвта, което може да доведе до още по-голямо увеличение на килограмите и натрупването на мазнини. Това само по себе си говори, че се нуждаем от таурин , ако не искаме да натрупваме подкожни мазнини. В последните години той е обичайна съставка в енергийните напитки. Изследванията доказват, че хората с по-високи нива на таурин в кръвта са по-силни физически, от тези с по-ниски нива.

 

Препоръчителна доза: Приемайте 1-3грама таурин 30 минути преди тренировка.

Хранителни добавки за подобряване на кардиото


L-Карнитин - L-Carnitine

Основното предназначение на L-карнитина е да пренася мастните киселини, както и триглицериди в митохондриите, където те могат да се окисляват и да произвеждат енергия . L-карнитинът е много популярна добавка, която насърчава растежа и развитието . Също така тя се използвани за изгаряне на мазнини, увеличаване на енергията и подобряване на устойчивостта към мускулната умора . L-карнитинът също помага за изграждане на мускули . Използва се при диетите, тъй като тя намалява чувството на глад и слабост . Проучвания направени през 1937 година показват, че L-карнитинът помага за сърдечно-съдовата система на организма може да има голяма полза от приема му. L-карнитинът спомага работата на сърцето и подпомага сърдечната дейност.

Препоръчителна доза: Взимайте 3-5 грама L-карнитин 30-60 минути преди кардио тренировки.


Кофеин - Caffeine

Когато ви е трудно да се мотивирате преди някои интензивни кардио тренировки приемането на кофеин може да ви даде прилив на енергия и добра мотивация. Но истинската причина, поради която доза кофеин преди тренировка е толкова полезна е, защото кофеина повишава количеството на мазнините, които се изгарят по време на тренировка и увеличава издръжливостта. Както споменахме по-горе, кофеинът се използва за увеличаване на количеството мазнини, които се изгарят по време на тренировки. Това се случва, тъй като кофеинът се свързва с мастните клетки. Когато се случи това, кофеинът помага освобождаването на мазнините от мастните клетки. По време на тренировка, този ефект се засилва, увеличава се енергията, подобрява се изгарянето на мазнините. Това не само ще ви помогне да изгаряте телесните мазнини, но също така ще увеличи вашата издръжливост.

Препоръчителна доза: Взимайте 100-400 мг. кофеин, в зависимост от вашата търпимост, около 30-60 минути преди кардио.


Глутамин - Glutamine

Глутаминът е един от най-важните суплементи за спортуващите активно. Той поддържа възстановяването, подпомага храносмилането, стимулира мускулния растеж и имунната функция. Глутаминът запазва мускулната маса и ускорява възстановяването на тъканите претърпели микро-травми след тежки тренировки. Глутамин може да притъпи умората и повишава издръжливостта, като помага и за ограничаване на киселинните нива, които се натрупват по време на тренировка. Изследванията показват, че приемането на глутамин 30 минути преди аеробни упражнения увеличава броя на изгорени калории по време на тренировката.

Препоръчителна доза: Взимайте 2-5грама глутамин 30-60 минути преди и веднага след тренировка.

Сила БГ Тийм
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"NO2 RIPCUTS пробужда метаболитните процеси, а имено транспортирането на мазнините в центровете за превръщане на енергия (митохондрите), където те се използват за източник на енергия. Подпомага освобождаването на термогения активатор норадреналин."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com