сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Осем съвета за максимална мускулна маса

Осем съвета за максимална мускулна маса

Тренирате много, но сте малко разочаровани, защото не сте изградили формата и размерите на вашите мускули, за които толкова много мечтаете. Вашите гърди трябва да бъдат по-големи, гърбът ви трябва да бъде по-плътен, трябва да имате по-дефинирани рамене и по-остър връх на бицепса. От какво се нуждаете приятели?

Тренировките за сила и мускулна маса имат доста прилики, но има някои специфични неща, които можете да направите, за да получите най-доброто от вашите тренировки. Ако вашите бицепси или трицепси не растат достатъчно бързо може би е време да обърнете внимание на тренировъчната си програма.

Пробвайте тези осем съвета за изграждане на мускули, форма и плътност.

Супер серии за размер

Супер сериите представляват групиране на две или повече упражнения, изпълнявани последователно без почивка между тях. Има два начина за трениране със супер серии. При единият се групират упражнения за една и съща мускулна група, а при другия - упражнения за срещуположни мускулни групи. Например бицепс с трицепс или гръб и гърди. Супер сериите са страхотни за увеличаване на размера на мускулите, тъй като те засилват отделянето на тестостерон, което е от ключово значение за изграждането на мускулите.

Супер серите спомагат за изграждането на мускулна маса, тъй като те правят вашата тренировка по-интензивна. Вашите мускули трябва да се адаптират към още серии и по-малки почивки между тях. Когото правите супер серии, вашите мускули работят и се натоварват повече, затова трябва да се адаптират. Често тази адаптация се изразява в увеличаване на размерите на мускулите.

Може да правите супер серии при базовите упражнения, но трябва да знаете, че базовите движения на са толкова подходящи за изграждане на релефна мускулатура. Те са добри за изграждане на маса и сила, но ако опитвате да изградите тяло на бодибилдър, правете изолирани упражнения.

Добавяне на изолирани упражнения с много повторения

Довършвайки вашата тренировка с изолирани упражнения като бицепсово сгъване, трицепсово разгъване, странично повдигане, бедрено разгъване или бедрено сгъване е перфектен начин да си подобрите кръвопотока към вашите мускули. Това напомпване ще ви предаде по-добър вид докато тренирате, но също ще ви помогне за по-бързото достигане на хранителните вещества до вашите мускули.

Правейки упражнения с повече повторения ще доведе до изразходване на гликогена в мускулите. Това изразходване ще подтикне вашето тяло да се запаси с повече гликоген за следващия път. Това ще ви помогне да тренирате по интензивно. В крайна сметка вие ще запазите повече гликоген в мускулите, което ще ви помогне да увеличите размерите на мускулите си.

Пийте хранителни добавки преди тренировка

Суплементите които трябва да приемате преди тренировка се променят през годините. Някои от най-добрите са протеиновите шейкове, които ще ви помогнат за изграждането на мускулна маса. Повечето суплементи в тази категория ще ви дадат издръжливост, сила и по-добро напомпване по време на тренировката.

Друг вид хранителни добавки преди тренировка е креатина. Основното дейстие на креатина е да увеличи вашата енергия по време на анаеробни упражнения като ви помогне да правите повече повторения с определена тежест. Креатина ще ви помогне да се възстановявате по бързо между сериите и да правите по дълги и интензивни тренировки.

В последните години тауринът е обичайна съставка в енергийните напитки. Изследванията доказват, че хората с по-високи нива на таурин в кръвта са по-силни физически, от тези с по-ниски нива. Други хранителни добавки преди тренировка са бета-аланин, БЦАА, глутамин и други. В мускулните клетки, бета-аланинът се комбинира с аминокиселината хистидин , за да образуват карнозин. Наличието на повече карнозин в мускулните клетки, води до увеличаване на силата и спомага за намаляване на умората.

Глутаминът е един от най-важните суплементи за спортуващите активно. Той поддържа възстановяването, подпомага храносмилането, стимулира мускулния растеж и имунната функция. Глутаминът запазва мускулната маса и ускорява възстановяването на тъканите претърпели микро-травми след тежки тренировки.

Идеалният момент за приемането на аминокиселини с разклонена верига е преди тренировка(20мин) и непосредствено след тренировка. BCAA’s не само предизвикват синтезиране на протеина, но и намаляват неговото разграждане.Намалете почивките си

Ако накарате вашето тяло да свърши повече работа за по-кратък период от време ще допринесе за покачване на мускулна маса. Тялото ви ще трябва да се адаптира да върши повече работа за по-кратък период от време. Подобно на супер сериите, като намалим почивките между сериите ще увеличим притока на кръв в работещите мускули.

Намаляването на почивките между сериите по време на тренировка ще увеличи кръвообращението и ще ускори вашия метаболизъм. По-бърз метаболизъм означава, че дори и след като серията приключи, ще имате повишен капацитет за изгаряне на мазнини и калории. Ако имате по-малко мазнини, изглеждате по голям. Най-добрата почивка между сериите е 30-60 секунди.

Добавете дроп серии

Случвало ли ви се е да почнете да правите серия с дадена тежест с нагласата за 10 повторения, а да направите само 5-6? В такъв случай има решение да продължите да тренирате вече уморените мускули. Намалете тежестта и продължете да правите повторения. Ако искате дори можете да намалите втори път тежестта и да тренирате до отказ. Така ще "изцедите" мускула на макс.

Например ако правите изтласкване на щанга от лег за гърди можете да изпълните дроп серията по следния начин: подберете тежест, с която да направите 5-6 повторения, намалете тежестта - направете пак 5-6 повторения, намалете още с 10 килограма и тренирайте до отказ. Правете дроп сериите на края на вашата тренировка или в последната серия на дадено упражнение.

Избягвайте прекаленото кардио

Най-общо казано издръжливите спортисти и силовите атлети са на двата противоположни края на спектъра. Малко хора могат да съчетаят и двете групи. Ако не сте убедени сравнете физиката на маратонците на дълги разстояния с тази на спринтьорите на къси.

Увеличете време под напрежение

Когато става дума за хипертрофия, обемът е важен. Увеличаването на повторенията възможно най-много(тренирането до отказ) с дадена тежест кара тялото ви непрекъснато да използва гориво и постоянно да привлича нови мускулни влакна, за да помогнат на вече уморените. Включването на повече мускулни влакна във всяка серия може да подобри вашата мускулатура.

Освен това, увеличаване на времето под напрежение ще увеличи течността около мускулните ви клетки, което ще ви даде по-плътен и по-добре изглеждащ мускул.

За да увеличите времето си под напрежение правете дроп серии, намалете времето си за почивка, увеличете броя на сериите или повторенията, или правете повторенията по-бавно.

Съсредоточете се върху възстановяването

Тренирайте здраво, когато сте в залата, но не претренирайте, хранете се правилно и почивайте достатъчно. Ако не можете да си възстановите силата, енергията и интензивността от тренировка до тренировка, може би се нуждаете от по-добра почивка.

Ако мускулите ви не си почиват достатъчно, не може да се постигнете мускулатурата, за която мечтаете. Изградете вашето тяло с достатъчно храна и сън. Без достатъчна почивка, вие просто няма да наедреете.
Сила БГ Тийм
Топ продукти за чиста мускулна маса
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Вземете 30гр. соев протеин изолат, последван от половин чаена лъжичка зехтин и половин чаена лъжичка ленено масло преди лягане. Тези масла ще изиграят страхотна роля в забавянето на усвояването на соята, което е точно желания ефект по време на сън. Освен че е изключително подходяща и за вегетарианци соята е нагло евтина, което е още един огромен неин плюс."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com