сила бг магазин
сила бг медия
»
»
НЕОСТАРЯВАЩИЯ ШАМПИОН – ДЕКСТЪР ДЖАКСЪН!

НЕОСТАРЯВАЩИЯ ШАМПИОН – ДЕКСТЪР ДЖАКСЪН!

И тази година на едно от най-престижните състезания за професионален културизъм след Олимпия, Арнолд Класик, станахме свидетели на изненадващо оспорвана конкуренция в Кълъмбъс, Охайо. Вероятно мнозина от вас са очаквали тазгодишното издание да се окаже скучно без участието на 4-мата най-добри бодибилдъри в момента – Фил Хийт, Кай Грийн, Шон Родъни миналогодишния шампион Денис Волф (AMIX).
 
В тяхно отсъствие обаче титлата, вървейки в комплект с награда от 130 000 долара, стана жадувана от други четирима, също толкова добри състезатели. В борбата за нея бяха замесени Бранч Уорън, Декстър Джаксън, Седрик МакМилън и никому неизвестния Джъстин Комптън. В сравнителните позирания тези 4-ма мъже бяха размествани многократно. Реално погледнато, до последно не се знаеше как ще бъдат разпределени местата в топ 4.
 
Първоначално Седрик МакМилън не бе повикан за сравнение в топ 3, но съдиите бързо поправиха грешката си и го извикаха при останалите. Той бе в невероятна форма, притежаваше завидно обемни ръце и сепарация. В крайна сметка обаче,състезателят на SCITEC NUTRITION остана 4-ти – като причина за това можем да посочим недостатъчното мускулна маса в бедрата, нещо често срещано при състезатели с неговия ръст.
 
 
 
В топ 3 намери място сензацията на състезанието – Джъстин Комптън,представящ EVOGEN. Едва на 26 години, той демонстрира добра мускулна маса, особено в краката, обемни форми и топ сепарация, съчетани с остър релеф. В гръбните пози обаче той отстъпваше на по-опитните състезатели. Като цяло, изглеждаше че не е особено уверен и хладнокръвен при позирането си.
 
 
 
Бранч Уорън беше в невероятна форма – сух, релефен, твърд и обемен. Мнозина мислеха, че именно той ще спечели титлата отново, но за набитото око на съдиите бе невъзможно да се пропусне травмата, която имаше в дясната част на гърба. В пози като двоен бицепс отзад и най-широко гръб отзад симетрията му бе остро нарушена. Въпреки това обаче, релефът и маса му бяха по-добри от тези на Декстър. В крайна сметка Бранч остана на 2-ро място.
 
 
 
Шампион, донякъде заслужено, донякъде оспорвано,стана неостаряващия културист Декстър Джаксън, представящ вече своята марка за хранителни добавки BLADE NUTRITION. И той като Бранч, вече е печелил това състезание, но този път не бе толкова убедителен – нито бе най-релефния, нито най-големия на сцената. На предъджинга дори съдиите оставиха впечатление, че може и да не попадне в топ 3. Балансираната му форма обаче, в съчетание с уникалната хармонична структура и обиграно позиране на финалите, му донесе първото място. Да спечелиш Арнолд Класик на 45 години въобще не е постижение, което може да се отхвърли с лека ръка. Тази година на Олимпия отново се очертава да станем свидетели на още по-оспорвана битка.
 
 
 
Наградния фонд на Арнолд Класик 2015 бе осигурен от спонсори като GASPARI NUTRITON, MHP, MP, QUEST NUTRITION, UNIVERSAL ANIMAL, BPI, OPTIMUM NUTRITION, SAN, MUSCLETECH, ABB, ALLMAX, CELLUCOR, MRI, STACKER 2 и BSN.
 
Пълно класиране:
 
1. Декстър Джаксън, BLADE NUTRITION
2. Бранч Уорън
3. Джъстин Комптън, EVOGEN
4. Седрик Макмилън, SCITEC NUTRITION
5. Евън Сентопани
6. Роули Уинклар
7. Брандън Къри
8. Бен Пакулски
9. Витали Фатеев
10. Тони Фриймън
11. Мариус Дохне
12. Лайънъл Байеки
13. Майкъл Кефалианос
 
СИЛА БГ Тийм!
 
 
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2015-03-09 | 17:36:49
Story
Най-добрата преса !
2015-03-09 | 17:36:26
Mirko
Най-големият !
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Продуктът на Gaspari Nutrition Size On е предназначен за прием по време на тренировката. С 5те грама leucine,к реатиновата матрица, хидролизираният протеин - той е перфектният избор за търсещите сериозен мускулен разстеж."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com