сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Подходящи добавки към твоята диетата

Подходящи добавки към твоята диетата

Лятото идва и е време да помислим за своята визия. Взимаме решение да се отървем от излишните килограми и намираме подходящ хранителен и тренировъчен режим . Полагаме много усилия, имаме силна мотивация и въпреки това, резултатите не са задоволителни. На помощ идват хранителните добавки!
 
В комбинация с редовни упражнения и здравословна диета, хранителните добавки могат да ви помогнат да постигнете целите си бързо и сигурно.
 
Сам Омиди, кинезитерапевт и специалист по хранене, личен треньор и автор на „Secrets of Ripped Man“, предлага полезни съвета за загуба на тегло и коментира най-добрите добавки в борбата за намаляване на тегло и поддържане на добро здраве. Ключовите хранителни добавки, препоръчани от Омиди, са суроватъчен протеин на прах, мулти-витамини, креатин, енергийни напитки, Омега-3 мастни киселини, глутамин и антиоксиданти.


Суроватъчен протеин 
Висококачественият суроватъчен протеин е "пълноценен протеин", тъй като съдържа всички незаменими аминокиселини, от които тялото ни се нуждае, за да поддържа добро здраве. Той стимулира имунната система и ни помага при изгарянето на мазнини.  Протеинът е подходящата добавка за изграждане на чиста мускулатура и за намаляване на телесните мазнини. Също така помага за по-бързо възстановяване на мускулите след тренировка. Протеинът на прах е лесно смилаем и е подходящ за хора от всички възрасти.
 
L-Карнитин
L-Карнитин помага на тялото да превърне мазнините в енергия. Той подпомага мозъчната и сърдечно-съдовата дейност, а също така участва в множество процеси в тялото. L-Карнитин зарежда тялото със сила, енергия и повишава издръжливостта.

 
Мултивитамини
Диетите, които включват плодове, зеленчуци, крехко месо и боб, обикновено осигуряват достатъчно минерали и витамини. При интензивен тренировъчен режим с цел изгаряне на мазнини, тялото ни може да се нуждаят от повече витамини и минерали, за да се възстанови. Мулти-витаминните добавки могат да помогнат.
 
Креатин
Креатинът е комбинация от три аминокиселини. С приема, той навлиза в кръвта и се съхранява в мускулите. Ползите от креатин са няколко: ускорява изграждането на мускулна маса, повишава издръжливостта по време на интензивни тренировки, увеличава чистата мускулатура, повишава бързината и увеличава силата.
 
Енергийни и спортни напитки 
Голяма част от енергийни напитки се класифицират като добавки. Въпреки, че приемът на вода е най-добрият начин за хидратация, спортните напитки могат да бъдат полезни по време на дълги и интензивни сесии, тъй като съдържат оптимални количества захар, сол, натрий и калий. Захарта стимулира издръжливостта, докато солите набавят в организма някои хранителни вещества, които изхвърляме с потта. 


 
Омега-3 мастни киселини
Омега-3 мастни киселини са незаменими мастни киселини, които са изключително важни за здравето на човека. Те играят ключова роля в мозъчната функция, нормалния растеж и развитие и могат да намалят риска от сърдечни болести. Човешкият организъм не произвежда Омега-3 мастни киселини, така че  се налага да ги получаваме от храната или добавки. Омега-3 мастни киселини се срещат в сьомгата, риба тон, камбала, водораслите, крил, както и в някои растения и масла. 
 
Глутамин
Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, но след интензивни тренировки, тялото може да се нуждаят от допълнителен прием. Глутаминът стимулира имунната система и е необходим елемент за храносмилането, нормалната функция на мозъка и общото здрвословно състояние.
 
Антиоксиданти  
Антиоксидантите предпазват клетките от вредното влияние на свободните радикали. Най-разпространените добавки с антиокасидантно действие включват витамини С и Е, селен и бета-каротин.
 
Препоръчани продукти за твоята диета
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Моите пластики са точно заради това, че нямам времето да се занимавам с тренировки всеки ден. Гърдите, които сложих, трябваше да ги чакам да станат същите, каквито са в момента може би една година. Нямам време, затова прибягвам до д-р. Георгиев."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com