сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Подсили умствената дейност с Хуперзин А

Подсили умствената дейност с Хуперзин А

В съвременното натоварено ежедневие стресът и непрекъснатата умора могат да доведат до отслабване на умствената дейност, паметта и способността за научаване на нови неща. Ето затова естественото стимулиране на мозъчната дейност с натурални хранителни добавки става все по-предпочитан начин за подобряване на умствената дейност при студенти, ученици и хора, чиято професионална дейност изисква повишена концентрация.
 
Днес в предаването „На кафе” с Гала по Нова телевизия гост бе д-р. Мария Папазова, която говори за действието на екстрактаХуперзин А. Хуперзин А е естествен сескитерпен алкалоид, извличан от азиатската билка Huperzia serrata. Среща се и в други видове Хуперзия, но в по-малки количества (H. elmeri, H. carinat, and H. aqualupian).


 
Научните тестове доказват, че съединението е мощен ацетилхолинестеразен инхибитор и NMDA рецепторен антагонист, предпазващот разпад невротрансмитераацетилхолин, който има ключово значение за подобряването на сетивните възприятия, паметта, задържане на вниманието, способността за научаване. За пръв път хуперзин А е изолиран от китайски учени през 1948 година. Неговият комплекс с ацетилхолинестераза е определен чрез рентгенова кристалография.
 


Множеството клинични изпитания доказват, че хуперзин А подобрява когнитивния дефицит, има способност да намалява оксидативния стрес и да предпазва митохондриите. Освен при здрави хора, от няколко години, Хуперзин А е изследван и като възможно лечение на заболявания, характеризиращи се с невродегенерация, включително болестта на Алцхаймер. Няколко изследвания през 2013 година доказват, че той може да окаже известна помощ при такива неврологични заболявания.
 
В сравнение с други съединения със сходно действие, хуперзин А преминава по-успешно през кръвно-мозъчната бариера, показва по-висока бионаличност при прием през устата и има по-продължително действие като инхибитор.
 
Действия и предимства на Хуперзин А:
 
  • абсорбира се изключително бързо
  • разпространява се широко и ефективно в организма
  • елеминира се с умерена скорост след прием през устата
  • подпомага мозъчната дейност
  • засилва когнитивните способности
  • повишава способността за научаване
  • предпазваот загуба на памет
  • повлиява благоприятно невродегенерационни заболявания
 
 
За още по-добър ефект, Хуперзин А може да бъде приеман в комбинация с:
   
Клиничните проучвания, проведени в някои азиатски страни, обобщават извода, че алкалоидът не притежава токсични качества и значително и ефективно подобрява паметта при възрастни със склонност към забравяне. Благоприятни резултати са отчетени и при пациенти с Алцхаймер и съдова деменция.

Ето и записът от цялото предаване "На кафе" с Гала и д-р. Мария Папазова:


 
СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2015-03-23 | 11:26:30
Pitar
Най-добрият ноотропик на пазара !
2015-03-23 | 11:25:36
Ivanko
Наистина работи. Пил съм на друга фирма преди и е просто страхотно.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Новият следтренировъчен амино продукт на Gaspari се очаква на пазара през идната седмица. Съставките от етикета му се появиха в интернет. Формулата включва леуцинов пептиден комплекс Pepform. Сървингът е 14 грама."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com