сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Превръщайте храната в мускули, не в мазнини!

Превръщайте храната в мускули, не в мазнини!

Ще Ви запознаем с някои основни точки, около които да изградите хранителните си навици:

Рестрикцията на въглехидрати е ЛОША идея.

Инсулинът може да Ви направи както дебели, така с изчистена и изваяна мускулатура, в зависимост от това дали сте чувствителни към него или не. Ако не сте с оптимална инсулинова чувствителност, то повечето белтъчини, които приемате няма да бъдат доставени до мускулатурата. Вместо това те ще се складират като мазнини.   
Без да обръщат внимание на този физиологичен факт, хората са склонни да избегнат отделянето на инсулин от нормалното хранене, като постоянно поддържат режим с нисък или нулев прием на въглехидрати. Това не само не решава проблема, дори осакатява процеса по покачване на мускулна маса.Най-разумният вариант, който предлагаме е: да използвате въглехидратите, за да изградите мускулатура. Вместо да се тревожите за въглехидратите и инсулина, накарайте ги да работят за Вас!

Яжте белтъчините и мазнините преди въглехидратите.

Когато се храните приемайте първо храните с белтъчини, зеленчуците и мазнините преди въглехидратите. Правейки това, намалявате нивата на кръвна захар след хранене. Вместо да се страхувате от въглехидратите, премахнете техния потенциал да покачват мазнини, като ги сложите накрая. Като бонус към този начин на прием на храната получавате предимството да не Ви се спи след  хранене, тъй като когато приемате първо белтъчините, това ще попречи на продукцията на серотонин – невротрансмитерът, отговарящ за сънливостта.Въглехидратите трябва да са на първо място, ако храненето е преди тренировка. Тогава Ви е нужен инсулинов пик, за да може да се ускори транспорта на макронутриенти до мускулатурата. Трябват Ви въглехидрати, за да изградите качествени мускули. Не го забравяйте!
 
Оцетът повишава инсулиновата чувствителност.

Използвайте го като дресинг за салатата или просто приемете 2 супени лъжици ябълков оцет преди хранене.  Оцетът не само отслабва отзива на глюкозата и инсулина от въглехидратно хранене, а и повишава инсулиновата чувствителност.Различни проучвания са потвърдили този факт, като дори едно от тях съобщава, че след хранене, благодарение на оцета, инсулиновата чувствителност в дадена контролна група се е увеличила с впечатляващите 34%! Това се случва заради оцетната киселина. Тя потиска действието на дизахаридите, давайки физиологичен ефект, подобен на акарбоза или метформин – две лекарства, използвани за борба с диабет тип 2.

Приемайте псилиум хуск два пъти дневно.

Защо ли? Защото намалява нивата на кръвната захар след хранене. Също така стимулира метаболизма.

В проучване, 34 мъже с диабет тип 2 случайно са били избрани да приемат по 5 грама псилиум или плацебо, два пъти дневно, за 8 седмици. Групата, която е приемала псилиум е показала резултат на кръвната захар след хранене с приблизително 20 процента по-ниска стойност от резултата на групата с плацебо продукт.Не приемайте псилиум в храненето преди тренировка и в това след физическо натоварване.
 
Рибено масло

Ако потърсите в google за която и да е болест, то със сигурност ще има изследване, което използва рибеното масло като средство за лечение.Същата е ситуацията и с инсулиновата чувствителност. В комбинация с физическа активност, рибеното масло намалява нивата на кръвна захар. Рибеното масло не само прави клетките по-чувствителни към инсулина, но и намалява секрецията на инсулин от панкреаса.


Инсулиновата чувствителност е решаваща. Ако мускулатурата Ви не е чувствителна към инсулина, повечето храна, която поглъщате няма да бъде доставена на мускулните клетки, а ще се складира като мазнини.

СИЛА БГ Тийм!

 
 
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-03-30 | 14:50:23
Мариян
Доста полезна информация, събрана на едно място.Определено инсулина е нещо много важно и трябва да се контролира за оптимални резултати.
2016-03-30 | 14:49:17
ivan
Страхотна статия.!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Това което работи при мъжете, помагайки им да оформят изчистена и стройна физика работи с пълна сила и при жените, но за жалост твърде малко от тях отхвърлят научната безсмислица, че нежната част от човечеството трябва да тренира различно от мъжете, и че вдигането на тежести има негативен ефект върху женствеността им. Огромният брой дами, които остават разочаровани от липсата на прогрес са живото доказателство за това. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com