сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ръководство за начинаещи в хранителните добавки – част 3

Ръководство за начинаещи в хранителните добавки – част 3

Ръководство за начинаещи – част 3

Ти тренираш от скоро и искаш максимум резултати за най-кратко време?

Не знаеш с какви хранителни добавки да се снабдиш? Нямаш идея как и кога да ги приемаш?

СИЛА БГ се зае с нелеката задача да ти покаже кои са най-важните хранителни добавки за всеки начинаещ във фитнес залата.

На първо място е изключително важно да подчертаем, че хранителните добавки няма да заменят добре изготвения хранителен режим или упоритите и редовни тренировки.Хранителните добавки могат да ти помогнат да постигнеш целите си много по-бързо, но не и да изградят сами по себе си фигурата, за която бленуваш. 

Да си го кажем направо - няма да постигнеш мечтаните резултати, без да положиш труда, който е необходим!Формулата на всички онези хора с готини тела, които виждаш по снимките са резултат на години, прекарани във фитнес залата, правилно изготвен хранителен режим и специално подбрани хранителни добавки.

Но да си дойдем на думата – има „пакет” от хранителни добавки, които всеки начинаещ трябва да си набави.

Ето и третата част от нашата поредица:

Глюкозамин сулфат

Глюкозамин сулфатът е естествено срещащо се химично вещество в човешкото тяло. Той се намира в течността около ставите. 
Използва се от организма, за да произвежда различни химикали, които участват в изграждането на сухожилия, връзки, хрущял и гъстата течност, която заобикаля ставите.Например, глюкозамин сулфатът, който се поставя в хранителни добавки, често се събира от черупчестите мекотели.

Съществуват различни форми на глюкозамин, включително глюкозамин сулфат, глюкозамин хидрохлорид и N-ацетил-глюкозамин.Хранителните добавки, които съдържат глюкозамин, често съдържат допълнителни съставки като хондроитин сулфат, MSM или акулов хрущял.Ставите са омекотени от течността и хрущяла, които ги обграждат. При някои хора с остеоартрит, хрущялът се разпада и става тънък.
Това води до повече триене, болка и скованост. Изследователите смятат, че приемането на добавки с глюкозамин, могат или да увеличат хрущялите и течностите около ставите, или да предотвратят разграждането на тези вещества.Колко?
Препоръчителната доза глюкозамин е 300-500 мг, разделена на три приема.

Кога?
Задължителен е приема на глюкозамин с храната.
 
Гейнъри за тегло

Първото, наистина страхотно нещо за гейнърите като задължителна хранителна добавка е, че те правят калорийния прием много по-лесен.Втората голяма полза за използването на гейнъри за теглото е, че много от тях идват с определен вид диетична мазнина, която помага да останеш по-слаб, докато се случва процеса на изграждане на мускулите.Диетичната мазнина е може би най-големият променлив макронутриент по отношение на това, какви са последиците от типа мазнина, която приемаш.Гейнърите за тегло биват най-различни видове, като главното им предназначение е заместител или допълнение към храненията. По този начин увеличаваш нивата на калориите в дневното си меню.Колко?
Приемай по 2-3 дози дневно.

Кога?
Между храненията и след тренировка.
 
Телешки протеин

На първо място, този вид протеин съдържа в себе си всички девет вида желани аминокиселини, от които тялото ти се нуждае.Чрез концентриране на протеина в прахообразна форма, тялото ти получава само здравословните ползи от протеина от говеждо месо и никои от негативните странични ефекти!

Плюс това, тъй като говеждият протеин поддържа деветте аминокиселинни комбинации, тялото го усвоява по-бързо.Чрез увеличаване на степента на абсорбция, всички аминокиселини могат да влязат в кръвта по-бързо, което доставя белтъчините до тялото по-бързо.Колко?
Cмecи 1-2 мepителни лъжици oт пpoдyĸтa c 250-350 мл. cтyдeнa вoдa или ниcĸoмacлeнo мляĸo.
 
Кога?
Приемай по 1-2 дози непосредствено след силова тренировка. В почивните дни, приемай между две от храненията.

Креатинова матрица

Креатиновата матрица е съставена от 5 вида креатин - креатин монохидрат, креатин етил естер, креатин нитрат, креатин хидрохлорид и т.нар. „Kre-Alkalyn”. За креатинова матрица се счита всеки продукт, който съдържа 2 или повече вида креатин.


Креатин монохидрат е една от най-популярните добавки, използвани от хора, които искат да изградят чиста мускулна маса, да увеличат производителността и да подобрят здравината си.Креатинът е подобен на протеина, тъй като е азотсъдържащо съединение, но не е истински протеин.

Креатинът етил естер, е креатин монохидрат с прикрепен естер.
„Естерите” са органични съединения, които се образуват чрез естерификация - реакцията на карбоксилна киселина и алкохоли. Естерът е прикрепен към креатин монохидрат, за да увеличи количеството на абсорбирания креатин и да елиминира страничните ефекти от подуване и дехидратация, които някои потребители изпитват с креатин монохидрат.Креатин нитрат е нова форма на креатин, в която основната молекула, която създава стандартния креатинов монохидрат, сега се намира в нитратна група.

Това означава, че креатиновото съединение е свързано към азотна основа, като по този начин се създава креатин нитрат.
Причината за свързването на нитратната група с креатина е да помогне за увеличаване на разтворимостта на съединението в тялото след консумация.Креатин хидрохлорид (HCL) се получава чрез прикрепяне на хидрохлоридна (HCL) група към креатин за повишаване на неговата стабилност.

Креатинът е добре познат от спортистите като една от най-ефективните добавки, които можеш да вземеш, за да стимулираш растежа на мускулите и увеличаването на силата.

Kre-Alkalyn е буферирано съединение на креатин – резултатът е по-добро производство на енергия, повече мускулна маса и страшна сила!Колко?
Около 10 грама
 
Кога?
По една доза преди тренировка и една след нея.
 
Хранителни добавки, които да приемаш по време на тренировка

Храненето преди и след тренировка е от изключителна важност. Това са ключови моменти, в които се поглъщат хранителни вещества, които могат да подобрят възстановяването и издръжливостта във фитнес залата.Освен всичко това, мускулната треска вече остава в историята, а опасността от увреждания вече е много далеч. Продуктите, които да приемаш по време на тренировка не трябва да е нищо повече от хидратираща напитка, която има решаващо значение при висока производителност или натоварване. Преди да избереш подходяща тренировъчна напитка, трябва да знаеш, че най-важно е хидратирането!Колко?
Около 20 грама

Кога?
Приемай напитката по време на тренировка за добро хидратиране.СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"джинджифилът намаля нивата на кръвната захар, което ще доведе до необходимост от промяна на дозировката на вашите лекарства. Джинджифилът не се препоръчва за сърдечноболни, защото може да утежни симптомите им."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com