сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ръководство за начинаещи в хранителните добавки – част 3

Ръководство за начинаещи в хранителните добавки – част 3

Ръководство за начинаещи – част 3

Ти тренираш от скоро и искаш максимум резултати за най-кратко време?

Не знаеш с какви хранителни добавки да се снабдиш? Нямаш идея как и кога да ги приемаш?

СИЛА БГ се зае с нелеката задача да ти покаже кои са най-важните хранителни добавки за всеки начинаещ във фитнес залата.

На първо място е изключително важно да подчертаем, че хранителните добавки няма да заменят добре изготвения хранителен режим или упоритите и редовни тренировки.Хранителните добавки могат да ти помогнат да постигнеш целите си много по-бързо, но не и да изградят сами по себе си фигурата, за която бленуваш. 

Да си го кажем направо - няма да постигнеш мечтаните резултати, без да положиш труда, който е необходим!Формулата на всички онези хора с готини тела, които виждаш по снимките са резултат на години, прекарани във фитнес залата, правилно изготвен хранителен режим и специално подбрани хранителни добавки.

Но да си дойдем на думата – има „пакет” от хранителни добавки, които всеки начинаещ трябва да си набави.

Ето и третата част от нашата поредица:

Глюкозамин сулфат

Глюкозамин сулфатът е естествено срещащо се химично вещество в човешкото тяло. Той се намира в течността около ставите. 
Използва се от организма, за да произвежда различни химикали, които участват в изграждането на сухожилия, връзки, хрущял и гъстата течност, която заобикаля ставите.Например, глюкозамин сулфатът, който се поставя в хранителни добавки, често се събира от черупчестите мекотели.

Съществуват различни форми на глюкозамин, включително глюкозамин сулфат, глюкозамин хидрохлорид и N-ацетил-глюкозамин.Хранителните добавки, които съдържат глюкозамин, често съдържат допълнителни съставки като хондроитин сулфат, MSM или акулов хрущял.Ставите са омекотени от течността и хрущяла, които ги обграждат. При някои хора с остеоартрит, хрущялът се разпада и става тънък.
Това води до повече триене, болка и скованост. Изследователите смятат, че приемането на добавки с глюкозамин, могат или да увеличат хрущялите и течностите около ставите, или да предотвратят разграждането на тези вещества.Колко?
Препоръчителната доза глюкозамин е 300-500 мг, разделена на три приема.

Кога?
Задължителен е приема на глюкозамин с храната.
 
Гейнъри за тегло

Първото, наистина страхотно нещо за гейнърите като задължителна хранителна добавка е, че те правят калорийния прием много по-лесен.Втората голяма полза за използването на гейнъри за теглото е, че много от тях идват с определен вид диетична мазнина, която помага да останеш по-слаб, докато се случва процеса на изграждане на мускулите.Диетичната мазнина е може би най-големият променлив макронутриент по отношение на това, какви са последиците от типа мазнина, която приемаш.Гейнърите за тегло биват най-различни видове, като главното им предназначение е заместител или допълнение към храненията. По този начин увеличаваш нивата на калориите в дневното си меню.Колко?
Приемай по 2-3 дози дневно.

Кога?
Между храненията и след тренировка.
 
Телешки протеин

На първо място, този вид протеин съдържа в себе си всички девет вида желани аминокиселини, от които тялото ти се нуждае.Чрез концентриране на протеина в прахообразна форма, тялото ти получава само здравословните ползи от протеина от говеждо месо и никои от негативните странични ефекти!

Плюс това, тъй като говеждият протеин поддържа деветте аминокиселинни комбинации, тялото го усвоява по-бързо.Чрез увеличаване на степента на абсорбция, всички аминокиселини могат да влязат в кръвта по-бързо, което доставя белтъчините до тялото по-бързо.Колко?
Cмecи 1-2 мepителни лъжици oт пpoдyĸтa c 250-350 мл. cтyдeнa вoдa или ниcĸoмacлeнo мляĸo.
 
Кога?
Приемай по 1-2 дози непосредствено след силова тренировка. В почивните дни, приемай между две от храненията.

Креатинова матрица

Креатиновата матрица е съставена от 5 вида креатин - креатин монохидрат, креатин етил естер, креатин нитрат, креатин хидрохлорид и т.нар. „Kre-Alkalyn”. За креатинова матрица се счита всеки продукт, който съдържа 2 или повече вида креатин.


Креатин монохидрат е една от най-популярните добавки, използвани от хора, които искат да изградят чиста мускулна маса, да увеличат производителността и да подобрят здравината си.Креатинът е подобен на протеина, тъй като е азотсъдържащо съединение, но не е истински протеин.

Креатинът етил естер, е креатин монохидрат с прикрепен естер.
„Естерите” са органични съединения, които се образуват чрез естерификация - реакцията на карбоксилна киселина и алкохоли. Естерът е прикрепен към креатин монохидрат, за да увеличи количеството на абсорбирания креатин и да елиминира страничните ефекти от подуване и дехидратация, които някои потребители изпитват с креатин монохидрат.Креатин нитрат е нова форма на креатин, в която основната молекула, която създава стандартния креатинов монохидрат, сега се намира в нитратна група.

Това означава, че креатиновото съединение е свързано към азотна основа, като по този начин се създава креатин нитрат.
Причината за свързването на нитратната група с креатина е да помогне за увеличаване на разтворимостта на съединението в тялото след консумация.Креатин хидрохлорид (HCL) се получава чрез прикрепяне на хидрохлоридна (HCL) група към креатин за повишаване на неговата стабилност.

Креатинът е добре познат от спортистите като една от най-ефективните добавки, които можеш да вземеш, за да стимулираш растежа на мускулите и увеличаването на силата.

Kre-Alkalyn е буферирано съединение на креатин – резултатът е по-добро производство на енергия, повече мускулна маса и страшна сила!Колко?
Около 10 грама
 
Кога?
По една доза преди тренировка и една след нея.
 
Хранителни добавки, които да приемаш по време на тренировка

Храненето преди и след тренировка е от изключителна важност. Това са ключови моменти, в които се поглъщат хранителни вещества, които могат да подобрят възстановяването и издръжливостта във фитнес залата.Освен всичко това, мускулната треска вече остава в историята, а опасността от увреждания вече е много далеч. Продуктите, които да приемаш по време на тренировка не трябва да е нищо повече от хидратираща напитка, която има решаващо значение при висока производителност или натоварване. Преди да избереш подходяща тренировъчна напитка, трябва да знаеш, че най-важно е хидратирането!Колко?
Около 20 грама

Кога?
Приемай напитката по време на тренировка за добро хидратиране.СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
85
.
00
лв.
58
.
00
лв.
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Друго хубаво упражнение за трицепси, което се възползва и от тежестта на тялото, са лицевите опори с тесен хват. Изпълнявате ги като се подпирате се на повърхността така, че показалецът и палецът на двете ви ръце да наподобят формата на диамант. За повече натоварване можете да ги съчетаете с пляскане в края на повторението, но доста ще трябва да го отработите."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com