сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Супер плодът - Акай бери

Супер плодът - Акай бери

Родина на акай бери е централна и южна Америка. Плодът расте на палмови дървета и се счита за супер храна. Акай бери е лилав плод подобен на синята и червената боровинка. На вкус акай бери е сладък. По света е известен със своите антиоксидантни свойства, а също така и е част от различни добавки за отслабване.
 
Акай има впечатляващ хранителен състав. Плодът е богат на фибри, омега 6 мастни киселини, протеин и много малко захари. Съдържа флавоноиди и изненадващо малко витамин С. Добър източник е на витамин А, калций и желязо. Също така съдържа 18 аминокиселини.

Акай Бери е богат на калий, важен елемент за правилното функциониране на клетките. Калият помага за регулирането на алкално-киселинен баланс в тялото, поддържа нормалната работа на сърцето и е основа за постигане на чиста мускулна маса.


 
Малко са проучванията, които потвърждават, че акай бери помага за отслабването, но пък плодът се явява честа съставка на подобен род продукти. Смята се, че акай бери по естествен начин потиска апетита. Високо съдържание на диетични фибри помага при констипация, раздразнен стомах и предпазва от поява на хемороиди.
 
Скорошно проучване, при което се приема 100 гр пулп от акай 2 пъти дневно показва понижаване на лошия холестерол при отделните участници. Също така акай блокира усвояването на въглехидратите, което дава причина да се считат ефективни, ако искате да редуцирате теглото си.
 
Когато избирате добавки с акай бери се уверете, че компанията, която ги произвежда е реална и с добра репутация. За регулиране на теглото ви препоръчваме Acai Berry Diet на Natrol, който е в комбинация с бял и зелен чай. Формулата за стимулиране на метаболизма включва още и кофеин. Приемат се по 2 капсули веднъж дневно с храненето. Друг натурален продукт на марката Natrol - Acai 1000mg.

 
Може да откриете акай самостоятелно и като комбинация в различните хранителни добавки. Това е така, защото е богат на антиоксиданти и това автоматично го прави любима съставка на много производители. Затова винаги четете етикетите на опаковките. Няма препоръчителна дневна доза за прием на акай. Местните жители на Бразилия приемат супер плода в големи количества и акай бери е постоянна част от тяхната диета.
 
Накратко ето какви биха били ползите от акай бери, в случай че решите да ги включите във вашата диета:
 
- Повече енергия и сила;
- Подобрява храносмилането;
- Подобрява умственото фокусиране;
- Спокоен сън;
- Съдържа малко захари;
- Пречиства организма от токсини;
- Регулира холестерола;
- Регулира храносмилането;
- Помага за възстановяване на мускулите;
- Подобрява сексуалната функция;
- Укрепва имунитета.
 
СИЛА БГ Тийм
Топ продукти с акай бери
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Можете да определите приблизителния максимален сърдечен ритъм, с който организма ви е в състояние да се справи, като извадите годините си от 220. В зависимост от вашето физическо състояние и ниво на активност тази цифра може да варира с 20 удара в минута."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com