сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Суроватъчния протеин - най-популярната хранителна добавка.

Суроватъчния протеин - най-популярната хранителна добавка.

Какво представлява суроватъчния протеин?
 
Накратко това е продукт, който остава след обработка, изсушаване и овкусяване на млечната суроватка. Към суроватъчния протеин може да се добавят още витамини, минерали, аминокиселини, ензими и т.н. Суроватъчен протеин може да бъде приготвен от всякакво мляко, но най-често това е краве мляко.
 
Какви са ползите?
 
Ползите от приема на суроватъчен протеин са доста, а както показват научните изследвания те не са само за бодибилдърите.
 
1. Изграждане на мускули и възстановяване.
 
Първата най-значима полза от приемането на суроватъчен протеин е изграждането на мускули и ускоряване на възстановяването след тренировки. Суроватъчният протеин е идеален източник на аминокиселини. Една от тези аминокиселини е левцина, който засилва растежа на мускулите и белтъчния синтез.
 
Проучвания сочат, че хора, чиято диета е с високо съдържание на левцин имат повече чиста мускулна маса и по-нисък процен мазнини в тялото си в сравнение с тези, с ниско съдържание на левцин. Ето защо суроватъчния протеин е чудесна хранителна добавка за мускулите.


 
2. Лесни за усвояване.
 
Суроватъчният протеин е разтворим и се усвоява бързо от организма, осигурявайки бързо храна за мускулите. В сравнение с твърдите храни, богати на протеини, усвояването му е по-бързо. Суроватъчния протеин се приема до 30 минути след тренировка и понеже напитката се приготвя бързо е предпочитан избор на бодибилдърите. Причината е, че тогава организмът се нуждае спешно от белтъчини. Приемът на протеин след тренировка намалява и нивата на кортизол (хормон на стреса), който пречи на растежа на мускулите.
 
3. Удобен.
 
Суроватъчния протеин е удобна хранителна добавка, тъй като е под формата на прах и лесно може да бъде смесен с вода или мляко и дори добавен в закуската с овесени ядки. Също така е подходящ, когато сте на път и нямате възможност да си осигурите храни богати на протеини.
 
4. Подсилват имунната система.
 
Суроватъчните протеини съдържа аминокиселини, които участват за образуването на глутатион - антиоксидант и важен фактор за поддържане на нормална имунната система. Може да съдържат още пробиотици, витамини и минерали.
 
5. Отслабване.
 
Добавянето на суроватъчен протеин улеснява спазването на диети, защото стабилизира нивата на глюкозата в кръвта и намалява усещането за глад.


 
6. Лекува рани.
 
Когато тялото трябва да се излекува от рани се нуждае от повишено количество протеини и аминокиселини. Затова много често се препоръчва на пациенти, които се възстановяват след операция.
 
7. Диабет.
 
Научни изследвания показват, че суроватъчния протеин помага на хората страдащи от диабет тип 2. Правилното хранене е важно за профилактика на диабета, а суроватъчния протеин е добър избор за подобна диета, тъй като не съдържа много мазнини.
 
Включвайте суроватъчен протеин умерено като допълнение към вашата храна и ще усетите положителния ефект от приема му.

СИЛА БГ Тиим
Препоръчани суроватъчни протеини
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Amino и BCAA Drive ще попълнят липсите в новаторския каталог на Nutrex, а Defy ще нападне сегмента на вътретренировъчните суплементи. Ако в разгара на тренировката почувствате, че издъхвате, може би е време да опитате нещо ново – затова почакайте да изпробвате Defy. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com