сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10 причини да ядете шоколад

10 причини да ядете шоколад

Всички обичаме сладко, малко или много. Шоколадът е една от най-желаните "забранени" недиетични храни - високото съдържание на захар и калоричността на повечето шоколадови продукти ни кара да изкривяваме виновно лице, когато пуснем шоколада в кошницата за пазаруване. Athletic Xtreme имат друго мнение по въпроса за лакомствата и ви предлагат 10 причини в полза на умереното хапване на шоколад. Нека видим. . .
 
1. Повишава настроението
Подложени сме на стрес и толкова много отрицателни стимули. Кой може да ни обвинява, че искаме да си подсладим живота? Натуралният шоколад повишава нивата на серотонина в мозъка - хормонът, регулиращ апетита, възбудата и настроението.
 
2. Намалява риска от рак
Какаото съдържа полифеноли, които са свързани с намален риск от рак - те възпрепятстват разпространението на раковите клетки.
 
3. Намалява риска от сърдечни заболявания
Отново благодарение на флавоноидите. Те неутрализират свободните радикали, за които си поговорихме тази седмица. Те са особено опасни за здравето на сърцето.

 
4. Предпазва от съсиреци
Шоколадът има способността да "разрежда" кръвта, подобно на аспирина. Според учените това отново се дължи на флавоноидите. Доказано е дори при малки количества от рода на две лъжици дневно.
 
5. Понижава риска от удар
Според проучвания на учените от стокхолмския институт Каролинска от тази и миналата година мъже и жени, които консумират шоколад, имат 20% по-малка вероятност да получат удар. Според шведите любителите на шоколада са хора в добро здраве!
 
6. Удължава живота!
Починалият на 122 години Жан Луис Калмент изяждал над килограм шоколад седмично! Шоколадът ли е пътят към безсмъртието?

 
7. Овладява кашлицата
Да, шоколадът е новият сироп за кашлица. Теоброминът, който можете да намерите и в лекарствени средства, понижава нервната активност на вагусния нерв, който контролира пристъпите на кашлица.
 
8. Намалява риска от диабет
Шоколадът повишава инсулиновата чувствителност и спомага срещу развиването на инсулинова резистенстност, която е причината за диабет.
 
9. Подобрява кръвообращението
Полифенолите ускоряват притока на кръв в мозъчните артерии. Антиоксидантите в какаото карат стените на кръвоносните съдове да се отпуснат, понижават кръвното налягане и подобряват циркулацията. Това означава по-голямо насищане на кръвта с кислород и подобрен транспорт на хранителни вещества в клетките.

 
10. Подобрява кожата
Ммм! Свободните радикали са един от съсипващите кожата биологични вредители. Флавоноидите в шоколада заздравяват кожата, правейки я издръжлива на слънчева радиация.

Сила БГ Тийм
Източник: Athletic Xtreme
Препоръчани продукти за цялостно здраве
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"В промоционалното изображение на MusclePharm с трите награди на bb.com (за опаковка, бренд и предтренировъчен продукт - Assault), с които се окичи марката през 2012г. бяха забелязани две нови имена - Battle Fuel XT, който навярно е преработена версия на тестостероновия буустър, и продукт, който носи "-ne" и "-core" в името си. Това може да е всичко - аланин, бетаин, глутамин, креатин, защо не л-карнитин? Предполагаме, че много скоро ще научим какво са измайсторили от "марката на атлета"."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com