сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Топ 10 предимства на клековете! (Част 1)

Топ 10 предимства на клековете! (Част 1)

Искате да изградите големи и силни крака, да подобрите цялостната си форма и баланса? Тогава трябва да добавите повече сложни движения към вашата рутинна тренировка! Клекът е едно от най-добрите комбинирани упражнения, което изгражда силата на долната част на тялото и стимулира хормоните на мускулния растеж като тестостерон и HGH.

Пълният клек е синоним на мускулен растеж. Ако се изпълняват по правилния начин, кляканията не само увеличават мускулната ви маса, но и ви правят по-силни, по-пъргави, гъвкави и уверени. Известно е също така, че интензивността, която генерира това упражнение, ще доведе до повишено освобождаване на хормон на растежа, който също ще ви помогне да загубите мазнини.

Но това не е всичко! За това ние, от SILABG.COM решихме да съберем на едно място за теб Топ 10 предимства и ползи на клека!

 
1. КЛЕКЪТ С ЩАНГА ИЗГРАЖДА ВАШИТЕ КРАКА

Клекът с щанга несъмнено е най-ефективното упражнение за долната част на тялото. Макар основната му цел е да развиването на квадрицепсите, подколенните мускули, прасците и мускулите на долната част на гърба, клековете също така насърчават качването на мускулна маса в цялото тяло.Това се дължи на анаболния ефект, който това упражнение има върху тялото ви. Когато правите клекове по правилния начин, тялото ви отделя хормон на растежа и тестостерон. Тези хормони развиват както горната, така и долната част на тялото.
Ако искате да изградите масивни крака, правете клекове поне веднъж седмично като част от рутинната си тренировка. Начинаещите трябва да започнат с леко тегло и да го увеличават постепенно.

 
2. КЛЕКЪТ ИЗГРАЖДА МУСКУЛУЛАТУРАТА НА ЦЯЛОТО ТЯЛО И ПОДДЪРЖА РАБОТАТА НА СЪРЦЕТО

Клекът е многофункционално упражнение, насочено към различни основни и малки мускулни групи на човешкото тяло. Това упражнение работи върху корема, укрепва долната част на гърба и увеличава мускулната маса на бедрата.Клековете също така регулират производството на липиди в тялото, което помага за подобряване на сърдечно-съдовата ви функционалност. Дори нивата на инсулин в тялото се контролират, като по този начин има превантивен ефект срещу диабет.
Ако искате да натрупате чиста мускулатура и да изваяте краката си, клякането е най-добрият избор.

 
3. КЛЕКОВЕТЕ УКРЕПВАТ КОРЕМНИТЕ МУСКУЛИ
Това класическо упражнение укрепва коремните мускули и ви помага да свалите излишните килограми. Много пъти клековете са доста по-ефективни от коремните преси за трениране на корема.

Когато клякате, основните мускули на корема работят, за да поддържат гръбнака стабилен и да стабилизират торса. За това е важно, да не пренебрегвате клековете, дори когато се опитвате да направите плосък корем и да се отървете от излишните мазнини в областта на корема.
 
4. ПОВИШЕНО ОСВОБОЖДАНЕ НА ХОРМОНИ
Това упражнение увеличава производството на анаболни хормони в тялото ви. Хората, които правят клекове редовно, имат по-високи нива на тестостерон и хормон растежа от тези, които не клякат. Тези хормони стимулират растежа и възстановяването на мускулите.По този начин, ефективността на тренировката се повишава значително, а качването на мускулна маса се подобрява.
 
5. ГОРИ ПОВЕЧЕ МАЗНИНИ
Тъй като това упражнение изгражда маса, вие сте склонни да изгаряте мазнини с по-бърза скорост. Подобно на други упражнения за силова тренировка, клековете засилват метаболизма ви и помагат на тялото ви да изгаря мазнините по-ефективно.Когато се комбинира с чиста диета и солидна тренировка, това упражнение изгражда мускули. Колкото повече мускули развиете, толкова повече телесни мазнини бихте изгорили в покой, тъй като по-голямата мускулна маса изразходва повече калории, за да се поддържа.
 
Следва продължение...
 
СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Ако тренирате здраво най-вероятно цинкът и магнезият в тялото са в недостиг. Тези важни минерали се изчерпват най-често при атлетите. Попълването им чрез прием на ЗМА - комбинация от цинк, магнезиев аспартат и витамин Б6 повишава тестотерона и инсулиноподобният фактор на растежа (IGF1). Освен това подобрява и качеството на съня."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com