сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Топ 10 предимства на клековете! (Част 2)

Топ 10 предимства на клековете! (Част 2)

Искате да изградите големи и силни крака, да подобрите цялостната си форма и баланса? Тогава трябва да добавите повече сложни движения към вашата рутинна тренировка! Клекът е едно от най-добрите комбинирани упражнения, което изгражда силата на долната част на тялото и стимулира хормоните на мускулния растеж като тестостерон и HGH.

Пълният клек е синоним на мускулен растеж. Ако се изпълняват по правилния начин, кляканията не само увеличават мускулната ви маса, но и ви правят по-силни, по-пъргави, гъвкави и уверени. Известно е също така, че интензивността, която генерира това упражнение, ще доведе до повишено освобождаване на хормон на растежа, който също ще ви помогне да загубите мазнини.

Но това не е всичко! За това ние, от SILABG.COM решихме да съберем на едно място за теб Топ 10 предимства и ползи на клека!
 
6. КЛЕКОВЕТЕ ПОДОБРЯВАТ ВАШИЯ БАЛАНС, МОБИЛНОСТ И ГЪВКАВОСТКлековете са едно от най-добрите „функционални упражнения“, познати на човека. Това упражнение укрепва вашите стави и кости, което спомага за подобряване на баланса и мобилността. Това упражнение не само ангажира долната част на тялото, но и ви прави стабилни и гъвкави. Клекът увеличава обхвата ви на движение в областта на бедрата, което прави тялото ви по-гъвкаво. С течение на времето това може да намали болките в гърба и да намали шансовете ви за нараняване.
 
7. ПО-ДОБРО ФИЗИЧЕСКО ПРЕДСТАВЯНЕПравенето на клекова редовно, ще подобри вашето физическо представяне повече от всяко друго упражнение. Когато клякате, мускулите ви стават по-здрави и постигате по-добър баланс на тялото.

Атлетите, които клякат редовно, са в състояние не само да бягат по-бързо, но и да скачат по-високо. Интересното е, че клекове със свободни ръце или щанга са включени в тренировъчните сесии на повечето спортисти по света.

Клековете укрепват вашите стабилизиращите мускули, както и съединителните тъкани. Това от своя страна минимизира риска от спортни травми. Клякането също помага за доставянето на хранителни вещества до жизненоважни органи чрез увеличаване на притока на кръв в човешкото тяло. Това от своя страна ви позволява да подобрите движението на червата и да премахнете прекомерните отпадъци от вашата система.
 
8. ПО-ЗДРАВ ГРЪБТова комбинирано движение изгражда силни мускули на гърба, което ви позволява да вдигате по-големи тежести. Въпреки че повечето хора не смятат клякането за упражнение за гръб, то всъщност засяга почти всички мускули на гърба.

9. ПОВИШАВА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕНДОРФИНИзследванията показват, че изпълнението на клекове е добър начин за увеличаване на производството на ендорфин. Тези химикали действат като естествени болкоуспокояващи и повдигат настроението ви. Ако правите клекове, ще се почувствате по-добре като цяло.

10. ПОДОБРЯВА РАБОТАТА НА СЪРЦЕТО И БЕЛИТЕ ДРОБИИма различни видове клекове и всеки има уникални характеристики. За подобрена аеробна издръжливост клякайте възможно най-бързо! Използвайте стандартна щанга, без допълнителни тежести. Това ще ви позволи да клякате с бързо темпо, което увеличава капацитета на сърцето и белите дробове.
 
СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти:
3
.
70
лв.
61
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Лесен начин да определите с колко сте увеличили сърдечната си честота е да прецените колко лесно е да поддържате разговор докато тренирате."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com