сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Всичко, което трябва да знаеш за аримистан

Всичко, което трябва да знаеш за аримистанАндрост-3,5-диен-7,17-дион (Androst-3,5-deine-7,17-dione) е естествен метаболит на 7-oxo дехидроепиандростерон (7-oxo DHEA) и за него се смята, че е потенциален ароматазен инхибитор. За да е по-ясно, ще се опитаме с прости думи да обясним какво е ароматаза. Това е ензим, който трансформира тестостерона в естроген и колкото по-активен е той, толкова по-високи са нивата на естроген в тялото. Ароматазните инхибитори значително намаляват нивата на естроген в организма при нормални условия. Това е важно за мъжете, най-вече за активните спортисти, фитнес фенове и бодибилдъри, тъй като високият естроген е предпоставка да се подаде сигнал към HPTA (хипоталамо-хипофиза-тестикуларна ос) да изключи секрецията на гонадотропин освобождаващия хормон (GnRH). GnRH сигнализира на организма да произвежда лутеинизиращ хормон (LH), който пък от своя страна има директна връзка с производството на тестостерон. Поради това,  висото ниво на естроген може да понижи и ограничи естественото производство на тестостерон. 

 

Кои са най-честите предпоставки за високи нива на естрогени при мъжете?
 
  • Прием на меса, които са били предварително обработвани с хормони
  • Ежедневна употреба на храни и течности с прекомерен досег до ксеноестрогени 
  • Лоши хранителни навици 
  • Хормоналният дисбаланс е предпоставка за развитие на гинекомастия и редица дискомфортни за един мъж промени
  • След терапия със стероиди и хормонални препарати
  • Редица други фактори, които може да се акумулират с времето при модерния ни начин на живот
 

Андрост-3,5-диен-7,17-дион е по-известен във фитнес средите и индустрията за хранителни добавки, като Аримистан (Arimistane). 
 
Според изследванев на клетъчно ниво, аримистан има свойството да редуцира естрогена. Веществото има висок афинитет към ензима на ароматазата и може да бъде потенциален свързващ агент с необратим процес, правейки го възможен суициден инхибитор на ароматазата. Съдим по това от стойността му на потентност K=0.22mM. Колкото по-ниска е тя, толкова по-висока е възможността му за свързване с ензима, който не желаем. Подобни инхибитори позволяват производството на естрадиол (E2) и естрон (E1), но осезаемо го редуцират, което позволява на потребителя да подържа съотношението тестостерон : естроген (T:E) в едни далеч по-различни от нормалните граници. Подчертаваме думата редуцират, тъй като те не са блокери, а инхибитори. Естроген ни трябва, просто в нормални или ниски граници.
 
 
   
            LECHEEK AD-3 PCT                                  LECHEEK T-X3
С по-прости думи, защо работи?

Механизмът, по който подобни инхибитори повишават тестостерона е сравнително прост и смятаме, че всеки може да намери логика в него. Човешкото тяло е един много сложен механизъм и при дисбаланс, той винаги търси хомеостаза и балансиране. Аримистан ни позволява да го излъжем и да се възползваме от тази му витална функция. 
 

Как?
 
Когато HTPA усети и получи сигнали ,че нивата на естроген са ниски (за някои хора е чудно, че мъжете имат естроген, но е така и това е нормално), тя увеличава секрецията на конкурентния хормон тестостерон, като начин да компенсира ниския естроген. Увеличените тестостеронови нива са предпоставка за увеличени естрогенови такива и мозъкът ще бъде „измамен“, за да се опита да произведе повече естроген с цел хомеостаза. По този начин, ще се синтезира повече лутеинизращия хормон (LHRH), което ще повиши LH и можем да свържем основно с високи нива на тестостерона. В същото време, естрогенът ще остане в ниски граници.
 
Всички ароматазни инхибитори споделят една и съща характеристика, а именно да променят съотношението на тестостерон:естроген положително и това да е предпоставка да се повиши серумния тестостерон при мъжете, което е доказано с редица изследвания – клинични и персонални. Базирайки се на клинично такова, аримистан може да се сравни по потентност с няколко други често използвани ароматазни инхибитори, показвайки минимални или никакви странични ефекти.
 

Към кой тип суплементи се причислява аримистан, след като го класирате към хардкор продуктите? Нима е химия, прохормон, растителен суплент или пък метаболит?
 
Това е въпрос, който консултантите ни получват най-често, след като кажем, че аримистан е малко по-различен суплемент от продаваните до момента в България. Щ се опитаме накратко да обясним към кой клас суплементи спада той.
 
Андрост-3,5-диен-7,17-дион е уникално съединение в сравнение с познатите и често използвани ароматазни инхибитори в индустрията (визираме, както тази за хранителни добавки, така и фармацевтичната). 
 

Защо? 
 
Това съединение се намира естествено в човешкото тяло и е метаболит на 7-oxo DHEA, и не се свързва ДИРЕКТНО с андрогенните рецептори. Така, че въпросното вещество не е „химия“, но има потенциала да действа, като лека такава. Андрост-3,5-диен-7,17-дион (също, както и 7-oxo DHEA)  не се трансформира директно в тестостерон, естроген или прогестерон. чрез която и да е ензимнта реакция, така че по стриктна дефиниця, той не се класифицира и като прохормон. Затова и до ден днешен той се продава свободно в САЩ и в цял свят, без да бъде регулиран или забраняван. Повечето забранени препарати (визираме прохормоните) позволяват директна трансформация в тялото от прохормон към хормон, нещо което не наблюдаваме с аримистан. Това е така, защото той е естествен метаболит, който можем да открием в тялото на всеки физически активен и здрав мъж в количество от 5-7 ug на ден.
 

Няколко пъти споменахте, че аримистан е метаболит на 7-oxo DHEA. Защо трябва да си купуваме метаболит на нещо, вместо директно да използваме него, при положение, че и двете не се класифицират, като забранени субстанции?

Защото аримистан влияе на тестостерона чрез индиректен механизъм (ароматазна инхибиция), докато 7-oxo DHEA не може да повиши естрогена, прогестерона или тестостероновите нива.
 

Добре...при положение, че твърдите, че въпросния суплемент е един от най-добрите или претендира да бъде най-добрия тестостеронов бустер, лишен от нежелани странични ефекти при препоръчителен прием, нима има ОЩЕ НЕЩО, което би ми позволило да тренирам и изглеждам по-добре в състава му?
 
Да, това е факт. Аримистан влияе добре не само на съотношението на тестостерон : естроген, ами и на тестостерон : кортизол!
 
Накратко, какво е кортизол и каква би била ползата да го държим в умерени граници. Първо трябва да споменем, че както всеки хормон, той също има витална функция. Например, кортизолът е нужен за оптимално усещане на стимулантите, както и на редица телесни процеси. Основната функция на кортизол е да увеличава кръвната захар, но може да си противоречи с редица различни анаболни хормони в тялото, включително инсулин и тестостерон. Да не забравяме, че това е най-катаболният хормон, включващ разграждането на така трудно постигната мускулна маса, ако е във високи нива.
 
Негативното съотношение между тестостерон:кортизол (T:C) рано или късно кара мускулните клетки да умират от глад за нутриенти, като редуцира мускулния гликоген, калий и остлабва имунната система, което свързваме с генерална загуба на мускулна маса. Положителното съотношение между T:C обаче е необходимо и витално за една анаболна среда в човешкото тяло.

7-oxo DHEA, DHEA и повечето деривати на тези молекули са доказани с изследвания, че могат да повлияят положително на глюкокортикоидните нива. Те са пряко и взаимно свързани с кортизола и са резултат на стрес.
 

Как да се употребява аримистана?

50-100 мг е една отлична дневна дозировка. Най-често се предпочита приема да е сутрин или преди физическа активност. Може да се приема с храна! Действа синергично с всеки суплемент, който повишава тестостерона. Наш фаворит за комбинация би била д-аспартовата киселина. Разбира се предвид факта, че говорим за метаболит и нещо, което се явява инхибитор трябва да се има нещо важно в предвид. Всеки човек, който дори и малко е наясно с фармакологията и биохимията ще потвърди, че заиграването с хормоните не е шега и затова Ви препоръчваме да употребявате продуктите с аримистан циклично. Най-елементарната схема би била да почивате толкова, колкото сте го пили.
 

Реално как би ми помогнал аримистан?

Като изключим факта, че ще премахне всички странични ефекти свързани с повишените нива на естрогена при мъжете, той би бил полезен в следните отношение:
 
  • Повече издръжливост
  • Значително по-лесно качване на мускулна маса и подобряване белтъчния синтез
  • Подобряване на метаболитните процеси и по-лесно орелефяване по-време на режим
  • Всичко с което можем да свържем повишените нива на тестостерон 
 
 
 
Какво е мнението ни за въпросната активна съставка и производителя Lecheek Nutrition?
 
Според нас това е нещо различно, от което може да извелече полза всеки един от нас , независимо към какъв спорт е ориентиран. Все пак не можем да свържем високите нива на тестостерона с нищо лошо, стига всичко да е в рамките на умереното. Lecheek са на пазара отдавна и можем да ги открием във всеки водещ щатски сайт, така че трудно бихме се осъмнили в контрола на суровините им, затова и бихме им гласували пълно доверие. Аримистан не е популярен у нас, ала в чужбина набра сила още преди половин десетилетие, когато PES пуснаха първите си Erase-и. Продукти, които съдържаха само тази активна съставка и станаха любим продукт на стотици хиляди потребители. Lecheek  са се справили по-добре според нас, защото са добавили допълнителни активни съставки към продуктите. Изключително корава доза Л-допа (затова как тя влияе на растежния хормон, допамина и тестостерона може да прочетете тук) към единия или пък клинично доказана работеща доза Д-аспартова киселина към другия си продукт. Въпросните продукти могат да се използват, както профилактично, така и като част от терапия след хормони за регулиране и възстановяване нормалните нива на хормоните. Нека всеки, който е имал опит с аримистан да сподели впечатленията си и в какви дозриовки, периоди го е приемал. Тази информация ще е важна за нас и за останалите потребители.
 
 
 
 
Топ анти-естрогенни продукти
33
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2014-12-11 | 00:58:57
IVAN JEKOV
KOI OT DVATA PRODYKTA DAZEMA ILI DA MI PREPORA4ATE KOMBINACIQ NE6TO KOI E PODOBAR AD 3 ILI TX3 PREDI SYM ZIMAL HAP ZA TVA SIKAM DA GO ZEMA
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Сред всички странни форми на йогата, практикувани по света (пилатес, бокс, спининг), впечатление прави Антигравитационната йога, където позите се практикуват от провесен от тавана "хамак". Такава тренировка може да ви направи много гъвкав и добре разтегнат, но участниците често се оплакват от особена "йога" миризма, пропита в хамака."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com