сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Афродизиаци

Афродизиаци

Афродизиаците са вещества, които увеличават сексуалния нагон. Името им идва от това на Афродита – гръцката богиня на сексуалността и любовта. През историята на човечеството много храни и напитки си спечелват репутацията на сексуални стимулатори, правейки секса достъпен и изпълнен с повече наслада.

Макар и научно да е доказано, че дадени субстанции помагат на хората да увеличат либидото си и да се представят по-добре по време на самия полов акт, западната медицина не признава много от вярванията, че храна или екстракт може да увеличи сексуалното желание и подобри представянето в леглото.

Тестостерона и връзката му с афродизиаците
Либидото често се свързва с нивата на сексуалните хормони, в частност тестостерона. Когато намалено желание за секс се прояви при индивиди със сравнително ниски нива на тестостерона (като жени, прекарали менопауза или мъже над 50 години) суплементите, увеличаващи естественото му производство, биха били доста полезни и ефективни. Подходът да се съчетаят няколко прекурсора е ефективен начин за повишаване на тестостероновите нива  при мъжете в напреднала възраст.

Афродизиаци

Йохимбин
Йохимбина е основния алкалоид на Йохимбе. Неговото основно действие като алфа-адреноргичен антагонист се изразява в това да увеличава кръвния поток към генеталиите на човека и, едновременно с това, да изостря сексуалната чувствителност и възбуда при хората.

Приема на есктракт от Йохимбе под формата на суплемент трябва да се извършва с повишено внимание! Нерафинираният екстракт съдържа няколко активни алкалоида, освен йохимбин. Страничните ефекти от употреба на нерафиниран екстракт биха довели до учестен пулс, потене и засилена термогенеза.

Неслучайно йохимбе екстракта често участва в предтренировъчни комплекси за чистене на мазнини – фет бърнъри. Фармацевтичните форми на йохимбина също биха предизвикали подобни странични ефекти, но в много по-големи дози от умерените. Можем да ви предложим форми на йохимбе, както в нерафиниран вариант, така и под формата само на йохимбин.Дамиана
Популярен афродизиак в Мексико - това растение се отглежда за извличане на екстракт от листата и стеблата му. Едно от предимствата на билката е, че влияе като естествен афродизиак, както на мъже, така и на жени. Действието му е комплексно. Основният ефект се състои в хормонални промени в човек правейки го по-сексуално активен след прием. Билката се използва и за третиране на конкретни менструални нарушения, както и подмагане в преодоляването на стреса около самия акт.

DHEA (дехидроепиандростерон)
Хормон, произвеждан в надбъбречните жлези - небходим както за производството на тестостерон, така и на естроген. DHEA нивата са в пиковете си през 20-те години на една жена и прогресивно спадат по време на 30-те, 40-те и 50-те години от живота й. Ниските нива на DHEA могат да допринесат за много дегенаративни проблеми, един от които е ниското либидо. По време на и след менопаузата, DHEA може да се използва като естествен прекурсор за стимулиране на нормалните нива на репродуктивните хормони като естрогена и прогестерона. Тези хормони директно засягат женското сексуално здраве и плодовитост. DHEA може да се използва за третиране на случаи на сексуална дисфункция или фригидност при жени. Употребата при мъже не е напълно подкрепена от изследванията, затова е препоръчително да се използва предимно от нежната половинка.

Гинко билоба
Семената и листата от Гинко могат да „вдигнат“ самочувствието на мъжете, като просто насочат кръвта към правилните места. Отново най-много ползи от екстрактите на това растение биха усетили тези от нас, които са вече на възраст. Държим да отбележим, че тъй като Гинко Билобата влияе на кръвообръщението, тя трябва да се използва с повишено внимание от хемофилици или хора приемащи противосъсирващи медикаменти. След прием може да се наблюдава една много по-продължителна и стабилна ерекция и фокус по време на самия акт.

Женшен
Ароматните сушени корени на женшена започват да се използват като афродизиаци в Азия и притежават невероятни енергостимулиращи свойства. За женшена се предполага, че съдържа подобно на стероид вещество, познато като тетрациклин тритерпеноиден сапонин. Още познати като женшеноиди, тези съставки увеличават физическото представяне и оптимизират енергийния разход по време на физическо натоварване. За женшена се смята,че влияе на хипоталамуса, увеличавайки плазмените нива на кортикостероидите и кортикоидите, което пък влияе на сексуалния нагон и чувството за наслада от половия акт.

При клинично изследване за ефикасността на Корейския червен женшен на хора с еректилна дисфункция се доказва, че 60% от 90 мъже с ЕД докладват за значително подобрение на представянето им след честия прием на женшен.

Китайски медицински текст от 4 век споменава различни екзотични рецепти с женшен, които увеличават сексуалния апетит. Според древните източници Шен Нунг, един от първите Китайски императори, занимавали се с алхимия, отбелязал усещането на затопляне и сексуална наслада след дъвчене на корен от Женшен. Корените били и част от сексуалните ритуали на Таоистите, според които секс без еакуалация олицетворява възстановяването на човешкото тяло и поддържането баланса между ин и ян.Л-аргинин
Тази аминокиселина се открива най-често в рибата, фъстъците и боба. Тя увеличава количеството азотен оксид в кръвообръщението, което ускорява кръвния поток. Поради факта, че ерекцията изисква приток на кръв към мъжкия полов орган, Л-аргининът теоретично работи като лек за импотентността. Използвайте в умерени дози, тъй като аргинина действа съдоразширяващо и потребители с ниско кръвно, приели над 1.5 – 2.0 грама наведнъж, биха почувствали замаяност.

Епидемиум
Епидемиума (Horny Goat Weed) увеличава нивата на естественото производство на тестостерон. Повече за билката може да прочетете тук.

Трибулус Терестрис
Първоначалните изследванияс билкатаса били насочени към възможността за използване на трубулуса за лечение на импотентността. В последствие се установява, че фурастаноловите сапонини в трибулуса влияят не само върху либидото, но и в процеса на спермогенеза при мъжете и овулацията при жените. След дълги изследвания се оказва, че съдържанието на фурастанолови сапонини в билката, растяща в България, е в пъти по-голямо от тези, растящи в Китай и Индия.

Още за билката може да прочетете тук.

Един чудесен комплекс от горепосочените билки е този вариaнт.

СИЛА БГ Тийм
Най-добрите натурални афродизиаци
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Nutrigenomics е съчетание от думите нутриент и геном и изразява изследването на връзката между храната и човешките гени. По-конкретно в две направления: 1) Какви са биологичните ефекти на различните храни и 2) Как начинът, по който храната влияе на здравето на всеки човек се определя от уникалния му генетичен код."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com