сила бг магазин
сила бг медия

BCAA boost!

Ефективност
 
Както добре знаем, най-доброто време за прием на BCAA е пряко около и по време на тренировката, когато сърдечната честота е усилена, а кръвообращението съсредоточено към тренираните мускули. За да достигнат обаче аминокиселините до тях, е необходимо да се приемат не просто бързо усвоими BCAA, а мигновенно усвоими. Колкото до количеството – добре е да си осигурите поне 5 грама.

BCAA катализатор

Тук идва на помощ Витамин В6. Той е идеалното допълнение за да повишите издръжливостта си, тъй като участва в производството на енергия и е необходим за разграждането на гликогена и производството на глюкоза. Но още по-важен е фактът, че той подобрява усвояването на аминокиселините, действайки като катализатор. По този начин те достигат до мускулите в точния момент и тяхното въздействие се усилва многократноДопълнителен BOOST с цитрулин малат

Цитрулин малатът е аминокиселина, която осигурява азот на организма. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и по-добро напомпване по време на тренировка. Така BCAA достигат по-лесно до мускулните клетки. Колкото и грама BCAA да приемате самостоятелно, ако не се абсорбират и не навлязат в мускулните клетки, реално остават неефективни. Второ, цитрулинът подпомага отстраняването на млечнат киселина в мускулите и по този начин прави средата оптимално благоприятна за протичане на протеиновия синтез. По време на тренировка, това също така води до потискане на умората и увеличаване на издръжливостта.Митът
 
Досега се смяташе, че 2:1:1 съотношението на верижно-разклонените аминокиселини левцин, валин и изолевцин е достатъчно ефективно. Според по-новите изследвания обаче, този мит е вече разбит – това далеч не е най-оптималното съотношение на BCAA …
 
Левцинът – краля на аминокиселините
 
Левцинът има съществено значение върху постигането на положителен азотен баланс и изграждането на чиста мускулна маса. Той задейства механизъм, наречен mTOR, който стимулира синтезата на мускулния протеин. И още един факт - левцинът е аминокиселината с най-висока концентация в мускулите!
 
 

Правилното съотношение
 
Предвид конкурентното усвояване и метаболитните сигнали на трите аминокиселини, прекаленото количество изолевцин може значително да инхибира действието на левцина. А както казахме, левцинът е най-ефективната аминокиселина от трите верижно-разклонени. Така че продукти, съдържащи 10, 15 или дори 20 грама 2:1:1 BCAA, всъщност са по-малко ефективни от такива с оптимално съотношение и по-малко изолевцин!За оптимално вече е прието съотношението 8:1:1.

  
 
Оптималният избор?
 
EVERBUILD  Cryo Cell представлява синергична формула, съдържаща над 7 гр ултра-микронизирани и водно-разтворими 8:1:1 BCAA в доза. Като допълнение, в Cryo Cell ще намерите електролитен комплекс, както и други основни аминокиселини. Ето и пълния състав на суплемента в една доза:
 
7 гр 8:1:1 BCAA
3,5 гр Л-Глутамин
2 гр Таурин
2 гр Цитрулин Малат
10 мг Витамин В6
500 мг Електролити
 


Тези съставки ви дават известна свобода на избор, относно това кога да приемате EVERBUILD  Cryo Cell – той е еднакво ефективен и преди и по време и след тренировка. Профилът донякъде напомня на легендарните Xtend, но  тук дозите на различните съставки са малко по-високи, а използваното съотношение на BCAA е по-ефективното 8:1:1.
 
 
 
Други топ суплементи с верижно-разклонени аминокиселини можете да намерите на специалната ни страница ТУК.
 
 
 
СИЛА БГ Тийм!
ПРЕПОРЪЧАНИ BCAA
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2015-06-12 | 16:46:31
Павел
Cryocell-а действа супер по време на тренировка и аз го препоръчвам
2015-05-02 | 10:45:34
Milena
Страхотна статия. Продължавайте в същия дух :)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Когато хапвате храни богати на захар, инсулиновите нива рязко скачат. Това кара мускулните клетки да приемат захарта (глюкозата в кръвта ви) и да я съхрянят под формата на гликоген. Инсулина обаче изпраща захарта и в мастните клетки, които я превръщат в мазнина, което пък потушава всякакъв изгарящ мазнините ефект, независимо колко е интензивна е тренировката ви. Така, че хапването на захар е определено е лошо и не е препоръчително. Единствения момент, когато захарта е необходима и намира приложение е веднага след тренировка."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com