сила бг магазин
сила бг медия
»
»
България спортува: Pole Dance – фитнес на пилон + видео!

България спортува: Pole Dance – фитнес на пилон + видео!

Pole Dance – фитнес на пилон

Живеем в 21 век – времена на свобода във всяко отношение. Имаме избор да тренираме каквото и където си поискаме, без да бъдем ограничавани.

Едни тренират в зала, други навън на т.нар. “Street Fitness”, трети пък правят мултифункционална тренировка по кросфит на открито.

Ние от СИЛА БГ подкрепяме изгарянето на килограмите под всякаква форма – важна е крайната цел! Да се чувстваш добре в кожата и тялото си, независимо къде и как си постигнал тази мечтана фигура.

Точно поради тази причина, днес ще ти разкажем малко повече за аеробиката на пилон – т.нар “Pole Dance”.

И тук – още в началото, искаме да уточним и подчертаем, че оставаме далеч от стриптийз клубовете.

Потапяме се в света на стегнатите жени и мъже, постигнали мускулната си маса с трудоемки, ежедневни тренировки в залата, увити около пилон.И така, Pole Dance, или т.нар. танци на пилон, са фитнес за жени от съвсем ново поколение. Помагат за извайване на изящно тяло, полезни са и са изключително развлекателни. Те са тема табу, набеждавани са за пошли, неприлилчни и забранени за добрите момичета.

О, не! Това далеч не е така! Време е да си сверим часовниците и да бъдем свободомислещи хора с трезво мислене, освободени от предразсъдъци и задръжки.

Pole Dancеs се появяват в САЩ през 20 те години на 20 век. Практикуват се от пътуващи артисти, като техен първоизточник е китайската аеробика. Тя е дълга и изтощителна тренировка, тъй като включва катерене, висене, плъзгане и различни фигури около пилона. Натоварват се всички мускулни групи и ефектът върху самочувствието е видим и осезаем!

Още в началото на 21 век, танците на пилон изпълзяха от тъмните стриптийз клубове и започнаха да печелят все повече последователи, които желаят да изваят мечтаната фигура.Постепенно танците на пилон се разпространяват в цирковете, баровете и кабаретата, а в края на миналия век са задължителна част от програмата на всеки стриптийз клуб.
Днес обаче, танците на пилон намират своето приложение като едни от най-добрите стягащи женски фитнес тренировки. Те нямат нищо общо с какъвто и да е друг танц или спорт. Могат да съчетаят в себе си стъпки и движения от всички познати стилове, но пак ще носят своята уникалност.

При пилона няма основна стъпка, от която да произлизат останалите, базата се крепи единствено на това движенията да са красиви, завършени и да карат жената да се чувства добре в собствената си кожа. Ако в един стил има даден набор от стъпки, които да се свързват в хореография, то тук с всяка следваща тренировка се измислят нови движения, а понякога дори се получават без да искаш. Възможностите са безброй много.В последно време, интерес към упражненията на пилон проявяват и мъжете, включвайки в своите фитнес програми въпросния „метален кол”.

В Австралия, Великобритания и САЩ се предлагат уроци по специфичните танци, насочени специално към силния пол. От известно време насам, международните организации по pole dance се борят спортът да бъде включен и в Олимпийските игри.
Пилонът изисква много повече сила, отколкото другите танци. Изисква се и повече гъвкавост – една тренировка на пилон е много по-натоварваща от повечето видове танци.

Има различни видове пилон:

 • Първият е постоянно прикрепен за тавана.
 • Вторият е полусвързан за тавана чрез обтягане.
 • Третият е прикрепен към основа.


Фитнесът на пилон натоварва цялото тяло по един необикновен и забавен начин. Докато при обикновената фитнес тренировка трябва да се правят отделни упражнения за всяка част от тялото - при пилона, това се случва едновременно!

Още повече, не за всеки фитнесът е интересно занимание – доста от хората ходят насила, с нежелание и престоят им е изключително скучен. А всички знаем, че желанието е ключът към успеха.
Полденсът е забавен и иновативен. И колкото по-интересни и трудни са изпълненията на пилона, толкова повече мускулатура и практика се изисква за изпълнението им.

Използването на талк и почистващо парцалче по време на тренировка на пилон е препоръчително, защото при потенето, пилонът става хлъзгав.

Интересно е, че и е университетите вече има спортна дисциплина, която включва танци на пилон. И противно на това, което пуританите си мислят, това са просто упражнения на принципа на зумбата – аеробика под звуците на подходяща музика, а не курсове за стриптизьорки!Всяко занятие по полденс започва с 20 минутна загрявка, което е напълно достатъчно като подготовка за останалото. От там нататък се тренира цялото тяло. Гърбът и ръцете са първото, върху което си проличава ефектът от тренировките.
Много голямо отражение дават и върху коремните мускули, заякват също и краката.

Този тип тренировки са много комплексни, подобряват издръжливостта, а и не по-малко важно е, че изправят стойката и походката.Начинаещите започват с малко теория и история за грацията и женствеността на движенията в танците на пилон.

След това се преминава към упражнения за придобиване на сила, издръжливост и усвояване на различни фигури.

Резултатът е не само красив и прелъстителен танц, но и стегнати бедра, ханш, ръце, пластичност, гъвкавост и тонизирана мускулатура на цялото тяло.Има три вида танц на пилон:

 • Fitness (Sport) – фокусът е върху физическите данни, акробатични елементи
 • Artакцента е върху изпълнението и артистичността
 • Exotic –акцента е върху музикалните номера, елементи на пластика и хореография


И нека преговорим:

Плюсове от танците на пилон:

 • Изгарят се много калории
 • Тонизират мускулатурата
 • Идеална кардио тренировка
 • Подобряват танцувалните умения и пластичността
 • Правят движенията по-плавни и грациозни
 • Натоварват всички мускулни групи
 • Забавни са
Една от мисиите на СИЛА БГ е да възбуди у вас интерес към спорта и физическите активности, защото и ние и вие знаем, че спортът е здраве, тонус, добро настроение, стимулира сърдечната дейност, укрепва имунната система, допринася за доброто ни самочувствие!

А най-хубавото е, че никога не е късно да започнете!

И като част от нашата поредица "България спортува" ви показваме Pole Dance Bulgaria - една уникална комбинация межди танц и аеробика, за която определено се изисква физическа сила и издържливост.

Тренировката на пилон изгаря много мазнини и перфектното допълнение за максимум резултати, биха били продукти, които трансформират мастните киселини в организма, в енергия за мускулатурата - л-карнитин или т.нар. фет бърнъри.Liquid L-Carnitine от Mex блaгoпpиятcтвa зaгyбaтa нa тeглo, бeз дa нaтoвapвa opгaнизмa c излишни ĸaлopии. L-ĸapнитин e eднa oт нaй-paзпocтpaнeнитecъcтaвĸи в xpaнитeлнитe cyплeмeнти, ĸoитo имaт зa цeл изгapянeтo нa мaзнини.
L-ĸapнитин пpeдcтaвлявa aминoĸиceлинa, cинтeзиpaнa c пoмoщтa нa мeтиoнин и лизин, ĸoятo cлyжи ĸaтo нeвpoтpaнcмитep и взимa yчacтиe пpи ycвoявaнeтo нa пpoтeини в opгaнизмa.

Ulissess Shaper от Biotech USA
e инoвaтивeн пpoдyĸт, cпeцилнo cъздaдeн дa пoдпoмaгa зaгyбaтa нa излишни ĸилoгpaми. Cyплeмeнтът имa ĸoмплeĸcнa фopмyлa, ĸoятo cтимyлиpa изгapянeтo нa мaзнини и oĸaзвa пoзитивeн eфeĸт въpxy цялocтнoтo здpaвocлoвнo cъcтoяниe нa opгaнизмa.

Happy Slim от Fortex нacъpчaвa дoбpoтo нacтpoeниe и cъдъpжa двa ocнoвни ĸoмпoнeнтa – 5-xидpoĸcитpиптoфaн, ĸoйтo e oтгoвopeн зa пoвишaвaнeтo нивaтa нa cepoтoнин (xopмoн нa щacтиeтo) и xpoм – миĸpoeлeмeнт, ĸoйтo пoдпoмaгa нopмaлния мeтaбoлизъм нa xpaнитeлнитe вeщecтвa.

L-Carnitine + Chrome от серията For Her на Biotech USA
е иновативен продукт, създаден специално за жени.
Обогатен със съставки, специално добавени за контролиране на телесното тегло и правилния метаболизъм, този продукт комбинира L-Carnitine и хром, които съдействат за покачването на чиста мускулна маса.

Ever Burn от Everbuild съдържа уникална многофазова фopмyлa нa инoвaтивнaтa мapĸa Everbuild и пoвишaвa eнepгиятa, фoĸyca и тepмoгeнeзaтa, пoдoбpявa xpaнocмилaнeтo, мeтaбoлизмa и тpaнcпopтa нa мaзнинитe, ĸaĸтo и пoнижaвa зaдъpжaнeтo нa вoдa пoд ĸoжaтa.
Bcяĸa eднa cъcтaвĸa в Ever Burn e cпeциaлнo избpaнa, тaĸa чe дa ce зacили cинepгичния eфeĸт и дa дoвeдe дo мaĸcимaлни peзyлтaти.Полфитнесът е подходящ за всеки. Практикуват се както от бивши спортисти, които не искат да загубят формата си, така и от хора, които по принцип не са кой знае колко спортен тип, но искат да поддържат фигурата си.

Нужно е единствено упорство, защото далеч не е толкова лесно, колкото изглежда!

За да танцуваш на пилон не е нужно да си бил гимнастик или балерина. Танците не са никак лесни. Изискват се сила, издръжливост и предварителна подготовка. Тялото почти през цялото време се намира във въздуха и разчита на мускулите на ръцете и краката.

Така че - яхвай пилона!
СИЛА БГ Тийм!
Пилонът изисква много повече сила, отколкото другите танци.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Малиновите кетони ускоряват отделянето на хормона норефинефрин, чиято главна функция е предизвикването на липоза. Това е процесът, при който мазнините в тялото се разграждат до по-прости продукти като мастни киселини и глицерол, за да произведат енергия."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com