сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Човешки хормон на растежа - всичко, което трябва да знаеш

Човешки хормон на растежа - всичко, което трябва да знаеш

 
Човешкият растежен хормон може да задвижи вътрешния часовник на тялото, да подпомогне изграждането на мускулна маса, да отстрани мазнините, да повиши либидото и да увеличи драстично енергийните нива. Съществуват много дискусии относно HGH и често въпросите са повече, отколкото отговорите. За да ти помогнем да прецениш дали се нуждаеш от този хормон, ще разгледаме някои въпроси и отговори и ще ти покажем как можеш да увеличиш естествените нива на този мощен анаболен хормон в организма.
 
Какво представлява човешкият растежен хормон?
 
HGH (или просто GH) се произвежда в хипофизната жлеза по естествен път и както се подразбира от името, той е отговорен за растежа и възстановяването на клетките. Без него, увеличаването на мускулната маса и плътността на костите са невъзможни. Той играе основна роля в поддържането на здравословно състояние на човешките тъкани, включително мозъка и други жизненоважни органи. След като се синтезира, GH остава активен в кръвоносния поток само за няколко минути, но това време е достатъчно черният дроб да го превърне в растежни фактори, най-основният от които е инсулиноподобният фактор на растежа -1 или IGF-1 с мощни анаболни свойства.

Учените започват да извличат GH от хипофизната жлеза през 50-те години на миналия век, но едва през 1981 г. синтезират първите форми на HGH в лабораторни условия, под формата на медикамент, който бързо става много популярен.


 

Какво е естественото количество на GH, произвеждано от организма?
 
Здравите мъже обикновено имат по-малко от 5 нанограма на милилитър, циркулиращи в кръвта. Здравите жени могат да произвеждат около два пъти повече от това количество по време на бременност. Нивата и за двата пола са най-високи през пубертета и спадат рязко след началото на 20-те години.
 

Как мога да установя дали имам недостиг на GH?
 
Попитайте своя лекар за GH тест. Той се различава от обичайния годишен кръвен тест.
 

Може ли HGH да представлява опасност? Какъв е риска от увеличеаване на костите и органите?
 
Преди време креатин бе определен от американски медии като потенциално опасен. Днес, това е най-проучваната добавка в света, а изследванията показват, че е едно от най-безопасните и ефективни средства, които би могъл да приемаш.
Медицински експерти съобщават, че опасните твърдения, свързани с HGH, са силно преувеличени. „Усложненията [при прием на HGH] са минимални”, споделя Ерик Брейвмън, специалист в областта на средствата срещу застаряване от Path Medical Center в Ню Йорк. „при някои хора се наблюдава задържане на течности и повишаване на кръвната захар, но тези случаи са доста редки, освен ако не използвате големи дози. Тези проявления са много редки.”


 

Намаляването на количеството с възрастта е нормално. Защо се нуждая от GH, ако тялото не нараства?
 
Освен основната роля на GH в изграждане на мускулна маса, не всички негови положителни свойства са видими с просто око. GH има свойства да забавя развиването на болести, свързани с процеса на стареене, да стимулира сексуалната функция, да насърчава умствената активност и общото чувство на благосъстояние. Обратната страна на монетата - ниското ниво на GH - може да доведе до противоположното: загуба на мускулна маса, натрупване на мазнини, ниско либидо и липса на енергия.
 
 
Как мога да стимулирам нивата на GH?
 
Два са основните фактора, които допринасят за увеличаване на GH: силови тренировки и качествения сън. Колкото повече тренираш, толкова по-голямо количество GH се освобождава по естествен път. Проучване с група спортисти демонстрира значително увеличение в нивата на GH и IGF-1 след интензивна тренировка за издръжливост, но в същото време не се забелязват съществени промени при пасивни хора, които са подложени на същия тип физическо натоварване. GH се синтезира и по време на сън, а проучванията показват рязък скок в неговите нива при началото на дълбокия сън. Ето защо, препоръчителните 7 до 9 часа сън на нощ са особено важни за поддържането на GH. Диетата е третият най-главен фактор в постигането на по-високи нива, като се препоръчва приема на балансирана храна.
 
Какви добавки трябва да приемам, за да стимулирам GH?
 
Мултивитамините са източник на ценни хранителни вещества, които до известна степен стимулират производството на GH. Нови изследвания показват, че аргинин и глутамин могат да го повишат драстично, но само, ако се приемат в правилното съотношение. Вместо да смесваш тези аминокиселини сам, избери специална хранителна добавка. Един от нашите фаворити е Maximum GH Stimulant, който увеличава концентарцията на GH по време на сън.


 

Насърчаващи GH агенти
 
Предлагаме ти този списък с насърчаващите GH агенти, разделени в седем категории: витамини, минерали, аминокиселини, хормони, жизненоважни агенти, билки и други растения, адаптогенни билки.
 
Много от изброените съставки - като витамините A, B5, B12, хром и цинк могат да бъдат открити в ежедневните мултивитамини. Аминокиселини като аргинин, глутамин и таурин се съдържат в много пред- и пост-тренировъчни добавки. Други, като хормонът DHEA, растителният екстракт хризин и адаптогенната билка китайски женшен, се продават отделно.
 
 
Витамини:

Минерали:

Аминокиселини:

Хормони:

Жизненоважни агенти:


Билки, други растения:


Адаптогенни билки:
  • Panax ginseng (Китайски женшен)
  • Eleuthero (Елеутерокок - корен)
  • Ashwagandha (Ашваганда - корен)
  • Schizandra (Шизандра - плод)
  • Astragalus (Астрагалус - корен)
  • Dong quai (Китайска ангелика)
  • Wild yam (Див Ямс - екстракт)
  • Fo-Ti root (Фо-ти - екстракт от корен)
  • Lycium (Лициум - плод)
  • Red date (Хинап - плод)
 
Топ продукти за увеличаване на GH
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Тексаският ресторант “Сърдечен удар” е познат на част от вас, които прекарват повече време в интернет. Там сервитьорките са облечени в медицински униформи. С клиентите се отнасят като с “пациенти”, поръчките им се занасят като “рецепти”, а когато някой смелчага си поръча “четворният байпас”, персоналът учтиво го превозва до колата му в инвалидна количка!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com