сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Изградете добри ръце: Тренирайте предмишници!

Изградете добри ръце: Тренирайте предмишници!

За да имате добри ръце, трябва да тренирате не само бицепс и трицепс, но и предмишници. Те участват в почти всяко упражнение за горната част на тялото. Всеки път, когато сгъвате китките или лактите и правите сериозни упражнения за бицепс, предмишниците също се натоварват. Те ви помагат да хванете дъмбелите или щангата и участват в дърпането и пресите. Точно заради това е нужно да упражнявате предмишниците отделно. Не позволявайте те да бъдат слабото ви място.
 
Тренировка за предмишници - често задавани въпроси
 
Кой е най-добрият начин за тяхната тренировка?
 
В тяхното трениране вземете предвид следните 4 фактора: колко често да ги тренирате, къде да бъдат поставени в тренировъчния сплит, кои упражнения да правите за тях и в колко повторения и серии.


 
Колко често да тренирате?
 
Предмишниците се товарят при всякакви тренировки, затова внимавайте да не ги претренирате. И понеже не са по-различни от другите групи мускули, може да ги тренирате толкова често колкото гръб, рамене или гърди. Тоест веднъж на 5-7 дни.
 
Къде да ги поставим в седмичната тренировъчна програма?
 
Ако предмишниците са слаби трябва да им отделим собствено време или да ги тренираме, например, с крака когато те няма да бъдат предварително уморени. Добре е да тренираме предмишници след бицепс понеже те ще бъдат добре предварително загрети.
 
Най-доброто упражнение за предмишници
 
Наблегнете на базовите упражнения. Сгъването на китките с дъмбели и щанги е отлично, същото важи и за сгъването на китките зад гръб. Техниката е подобна, само че дланите гледат надолу към пода. Има и обратно сгъване, при което сгъвате в лактите, а не китките. По този начин се тренира външната част на предмишницата, както и бицепс до известна степен. Упражненията може да изпълнявате с крива щанга, с права щанга, с машина, в право положение или на лежанка.


 
Повторения и серии
 
Не правете толкова серии, колкото правите за по-големите мускулни групи. Правете общо 6 до 8 серии като изпълнявате посочените по-горе в статията упражнения. Относно повторенията - най-добър резултат ще дадат големият брой повторения (около 15-20). Но не използвайте прекалено малки тежести, защото целта е добре да натоварите мускулите, в противен случай те няма да пораснат. Точно тези мускули много приличат на прасците по това, че са привикнали на непрекъсната употреба. Ето защо е необходимо да бъдат натоварени.
 
СИЛА БГ Тийм
Препоръчани продукти за твоята тренировка
98
.
90
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-07-15 | 08:45:01
Кристиян Коев
"Сгъването на китките с дъмбели и щанги" на мен лично ми харесва упражнението, но след време започват да ми припукват китките ....
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Депресията се счита за болестта на 21 век!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com